مجلس ابزارهای مختلفی برای بهبود اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم در اختیار دارد؛ ابزارهایی که بیشتر با سؤال و استیضاح وزرا و رییسجمهوری شناخته میشوند. با این حال، نهاد تقنینی کشور میتواند از قوه ایجابی خود نیز برای بهبود امور استفاده بهینه ببرد. نگاه ایجابی به حل مشکلات کشور، امروز بیش از هر زمان دیگری احساس میشود. طی یکماهونیمی که از آغاز بهکار مجلس یازدهم میگذرد، طرحهای بسیاری برای حل مشکلات معیشتی مردم، در دستور کار کمیسیونهای تخصصی مجلس قرار گرفته است که هر یک، به فراخور شرایط علنی میشوند.
هنگامی که سلطان محمد، فاتح قسطنطنیه، استانبول را در ۲۹ می۱۴۵۳ فتح کرد، شعری خواند که سالهاست مسیحیان را ناراحت کرده است. او با خواندن این بیت «بوم نوبت میزند بر طارم افراسياب/ پردهداری میكند در قصر قیصر عنکبوت»، امپراتور بیزانس را شبیه افراسیاب «شاهنامه» شکستخوردهای توصیف کرد که قصرش خانۀ عنکبوت و جغد (بوم) شده است. رجب طیب اردوغان هم که روز گذشته در مراسم تبدیل این موزه به مسجد سخنرانی کرده بود، این بیت را مجددا تکرار کرد تا خود را در قامت سلطان محمد فاتح عثمانی یادآوری کند؛ اتفاقی که بازتابهای خود را هم داشت.
گزارش مصطفی وثوقکیا / اولین سریال موسسه اوج در شبکه نمایش خانگی «آقازاده» توسط حامد عنقا تهیه و توسط بهرنگ توفیقی کاگردانی شده است. این سریال ماجرای برخورد با آقازاده خلافکار و پشت صحنه مفاسد اقتصادی و برخی فعالیتهای هنریاش را نشان میدهد.
اولین جلسه دادگاه برخی مدیران سابق بانک مرکزی در مجتمع قضایی امام خمینی ؟ره؟ تهران روز گذشته به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد که دو مدیر ارشد بانک مرکزی از متهمان آن هستند. انتشار پشت پرده و حامی این دو متهم میتواند گرهگشای بسیاری از اتفاقات اخیر ارزی کشور باشد. در ابتدای این دادگاه نماینده دادستان تاکید کرد که «اقدامات مجرمانه و تخلفات پرونده دادگاه امروز مربوط به دوره قبل بانک مرکزی است و بانک مرکزی در حال حاضر (مدیریت فعلی) حمایت و همکاری خوبی را در فرایند رسیدگی و کشف حقیقت داشته است.»
گزارش روح الله فرقانی / عراق در هفتههای اخیر با برخی رخدادها و تحولاتی روبهرو بود که تحلیلگران معتقدند فتنههای سعودی و صهیونیستی در این کشور جنگزده بار دیگر از سرگرفته شده است؛ فتنههایی که تلاش دارند تا عراق باثبات را به سمت ناآرامیهای دوباره سوق دهد، البته رسانههای منطقه هم در تلاشند تا با گزارشهای غیرواقعی بر آن بدمند، مانند «العربی الجدید» که ادعای جنگ سرد «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق با کشورهای همجوارش(ایران) را عنوان میکند و علت آن را برکناری یا جابهجایی برخی رهبران مقاومت (فالح الفیاض، قاسم الاعرجی) در حشدالشعبی میداند؛ البته اینگونه ادعاها و تحلیل از سوی رسانههای منطقه را عراقیها رد میکنند و معتقدند انتشار اینگونه اخبار بهمنظور انحراف افکار عمومی از مساله توهین رسانه سعودی به مراجع بزرگ عراق و تظاهرات ضدسعودی صورت گرفت که ترور «هشام الهاشمی» هم در این راستا انجام شد تا تنشها و اعتراضات به سمتی که سعودیها و صهیونیستها میخواهند کشانده شود. برای تشریح بیشتر این موضوعات با دو کارشناس ایرانی و عراقی به گفتوگو پرداختیم.
گزارش زهرا اردشیری / بعد از فشار رسانهها و اعلام آمار مبتلایان که روزبهروز اعداد عجیب و غریبی نشان میدهند . ترس به جان شهروندان افتاده و استفاده از ماسک تبدیل به یک هنجار شده است. حالا در خیابان کمتر کسی را میبینید که از ماسک استفاده نکند. انگار این وسیله تبدیل به یک پوشش جداناپذیر برای شهروندان شده است. حتی کسانی که تا چند وقت پیش استفاده از ماسک را مورد تمسخر قرار میدادند خودشان حالا نه تنها ماسک بلکه از شیلد و دستکش هم استفاده میکنند. در این میان هنوز هم هستند عدهای که اعتقادی به ماسک ندارند و از آن استفاده نمیکنند. البته هرکدام برای این کار دلایل متفاوتی دارند. جالب این است که اکثریت میدانند که استفاده از ماسک در این شرایط الزامی است اما باز هم از استفاده آن سر باز میزنند. در این گزارش در یکی از خیابانهای مرکزی پایتخت از مردمی که ماسک ندارند سوالاتی میپرسیم و آنها جوابهای جالبی میدهند. اگر شما هم میخواهید بدانید در سر این افراد چه میگذرد این گزارش را بخوانید.
کرونا روز گذشته در کشور 188نفر دیگر را قربانی کرد و 2397نفر را دیگر را هم مبتلا. بالا رفتن آمار مربوط به بیماری کرونا موجب شده است تا یکبار دیگر مردم و مسوولان هراسناک شده و حتی دوباره از سیاستهای محدودکننده سخن بگویند. از سوی دیگر رییس اتاق فکر کرونای تهران گفته است که سیاست آزمون و خطا درباره کرونا سازگار نیست. با این حال همچنان اصناف و ادارات بدون تعطیلی و فقط با کمی تغییر ساعت به کار خود ادامه میدهند چراکه باید به فکر معیشت و وضعیت اقتصادی خانوادهها هم بود. در چنین شرایطی میتوان با جدیت بیشتری به اجرای پروتکلهای بهداشتی و سه اصل مهم شستوشوی دستها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی فکر کرد.
دکتر علی دارابی
گفتوگو فاطمه ترکاشوند / بیستوپنجمین سالگرد نسلکشی سربرنیستا فرا رسید و در این ربع قرن، کشتار بیرحمانه انسانها در قلب اروپای متمدن با راهپیمایی سهروزهای به نام «مارش میرا» زنده نگه داشته شده است. ظاهرا غرب چندان تمایلی به یادآوری خاطرات جنگ بوسنی خصوصا سربرنیتسا در جولای سال 95 ندارد اما انجمنهای مردمی بسیاری در این کشور فعالند و مستندها و کتابها و محصولاتی تولید میکنند تا نگذارند این هدف دولتهای غربی به ثمر بنشیند. کتاب «مارش میرا» به قلم صادق سلیموویچ و ترجمه مریم رضاییان و وحید پرستتاش، یکی از همین دست آثار است که «انجمن مادران سربرنیتسا ژپا» در بوسنی و انتشارات پرنده در ایران آن را منتشر کرده است. در این گزارش علاوه بر مرور کتاب با خانم مریم رضاییان، یکی از مترجمان کتاب که ساکن کشور بوسنی است، مصاحبهای هم انجام شده است.
گفتوگوی چندی پیش نیما زم، مدیر کانال آمدنیوز با یکی از بخشهای خبری تلویزیون، حاوی نکات تازهای بود که پیش از این، کمتر به آن پرداخته شده بود. زم در این گفتوگو، پرده از برخی فعالیتهای خصوصی خود و تطور افکار سیاسیاش در طول این سالها برداشت؛ روندی که او را از فردی اصلاحطلب، به براندازی دوآتشه تبدیل کرد. موضوعی که میتواند درسی عبرتآموز برای برخی چهرههای اصلاحطلب رادیکال باشد.