یکی از پیشنهاداتی که اخیراً مطرح شد کمکهای نقدی و غیرنقدی به نیازمندان بود. طرحی که حالا با نام رزمایش همدلی کار خود را جلو میبرد. چند هفتهای است که نهادها و دستگاههای مختلف دست بهکار شدهاند و بستههای معیشتی را برای نیازمندان تهیه میکنند. مساجدی که تا دیروز در آنجا نماز میخواندند حالا تبدیل به پایگاههای جمعآوری ارزاق شده است. اینروزها در هر کوچه و برزنی از مساجد تا تکایا و منازل، عطر همدلی و مواسات پیچیده است و پیر و جوان در تکاپو برای فراهم کردن بستههای معیشتی اقشار آسیبپذیر هستند تا این اقدامشان علاوه بر دستگیری همنوع؛ لبیکی باشد به توصیه رهبر انقلاب.
البته ماه مبارک رمضان هر ساله شاهد مهربانی و یاریگری شهروندان و خیران بوده، اما تفاوت امسال با گذشته در این بود که بسیاری از افراد به سبب از دست دادن شغل و درآمد خود، حتی نمیتوانستند از پس هزینه و مخارج خانواده خود برآیند چه رسد به کمک به دیگری. اما این روزها طعم شیرینی به خود گرفت وقتی دست همدلی شهروندان به سوی همدیگر دراز شد تا شاید قدری از تلخی روزهای کرونایی کشور کم شود و این مهربانی باری از مشکلات مردم بکاهد.
مردم این روزها در قالب گروههای جهادی، خیریهها و زیر نظر دستگاههای مختلف مشغول یاری رسانی هستند، اما خیلی از خانوادهها هم نمیدانند که چگونه میتوانند در این امر شریک باشند. برخیها دلشان میخواهد کمکهایشان در چرخه امدادرسانی خیریهها گیر نکند و سریعتر به دست نیازمندان برسد، برخی دیگر هم میخواهند کمکهایشان را به جایی بدهند که شفافیت عنصر اصلی آن گروه باشد. همه این عوامل سبب شد تا گروهها و کمپینهای مختلفی با رویکردها و نمودهای مختلف شکل بگیرد. یکی از این کمپینها «ضیافت همدلی» است. این کمپین به مردم توصیه میکند تا هزینهای که در سالهای قبل برای افطاری دادن از جیبشان میدادند امسال صرف کمک به مردم نیازمند کنند. انجام این اقدام یعنی با یک تیر دو نشان زدن؛ هم با نیت سفرهداری افطار؛ از ثواب میزبانی بهرهمند میشویم و هم با کمک کردن به تهیدستان سبب میشویم عزت نفس سرپرستان خانوار جلوی دیگر اعضای خانوادهشان حفظ شود.
آقای محمدمهدی عسکری، مدیر موسسه رسانهای هنری حامین در خصوص ایجاد کمپین ضیافت همدلی به خبرنگار روزنامه «صبحنو» میگوید: «بعد از سخنرانی رهبر انقلاب درباره رزمایش مواسات، ما تصمیم گرفتیم که با توجه محروم شدن از توفیق افطاری دادن در ماه رمضان بهدلیل ایام قرنطینه؛ پویشی را راهاندازی کنیم. ایده اولیه پویش این بود که هزینه افطاری هر سال را به نیازمندان کمک کنیم حتی اگر این مقدار خیلی اندک و ناچیز باشد. حتماً هر کسی در اطراف محل سکونت خود یا در بین دوست و آشنایان خود کسانی را میشناسد که نیاز به کمک داشته باشند که به آنها کمک کند یا حتی کسبهای که تا همین چند ماه پیش زندگی نرمالی داشته و با شیوع ویروس کرونا زندگی اقتصادیاش مختل شده، میتوان از جمله کسانی باشد که در لیست امسال ما قرار بگیرد.»
وی ادامه میدهد: «ما برای این پویش، هیچ شماره حسابی را اعلام نکردهایم و تنها هدفمان این بود که این تفکر و نوع نگاه در بین جامعه ترویج شود. این کمپین سبب میشود تا هر فردی که در سال گذشته حتی یک وعده افطار را میزبانی میکرده است، برای اهدای این هزینه به نیازمندان ترغیب شود. هر فرد میتواند به اختیار خودش و به هرکسی که گمان میکند نیازمند کمکهای نقدی و غیرنقدی اوست کمک کند.»
عسکری میافزاید: «افراد زیادی هستند که تنها بهدلیل شیوع کرونا متضرر شدند و در لیست هیچ خیریه و نهادی جایی ندارند. از این افراد میتواند مغازهداری باشد که کرکرهاش پایین است یا راننده سرویسی که با تعطیلی مدارس به ناگهان درآمدش قطع شده است. هرکدام از این افراد را میتوان شناسایی و به آنها
کمک کرد.»
هشتگ ضیافت همدلی را احتمالاً این روزها زیاد دیدهاید. افراد مختلفی با پیوستن به این پویش و کمک کردن به دیگران از دوستان خود میخواهند تا در این پویش شرکت کرده و زنجیره اتصال را قطع نکنند. شما هم میتوانید با گذاشتن استوری و پست در اینستاگرام و استفاده از هشتگ #ضیافت_همدلی، به این پویش بپیوندید و دوستانتان را هم دعوت کنید.