راهبرد انتخاباتی اصلاحطلبان در تهران تا حد زیادی روشن شدهاست؛ قید لیست واحد را زدن و تلاش تمام قد برای ارائه لیستهای متکثر با هدف بالابردن شانس پیروزی حداکثری. این راهبرد با بیانیه انصراف شورای عالی از دادن لیست و محول کردن این وظیفه به احزاب زیرمجموعه خود، چهره عملیاتی به خود گرفت.
ناصر ایمانی
گفتوگو فاطمه ترکاشوند / طالبان؛ نامی است که در افکار عمومی ما ایرانیها و شاید منطقه آسیای میانه، بهعنوان اولین و پررنگترین نام پیوندخورده با اندیشه تکفیری و جهادی جا افتاده است. اما این جریان پس از گذشت دو دهه و تغییرات عمیق شرایط سیاسی و فکری منطقه، دگرگونیهای جدی داشته بدون آنکه اطلاعات و باور عمومی ما نسبت به آن تغییری کرده باشد. محسن اسلامزاده پس از تلاش برای معرفی این جریان در مستند «سفر به دیار پشتونها» و سفر به درون آن در اثر پرجنجال و موفق «تنها میان طالبان»، حالا با «زندگی میان پرچمهای جنگی» دوباره به درون جغرافیای پرالتهاب افغانستان سفر کرده تا نسبت این پدیده پرسابقه را با پدیده نوظهور دیگری به نام داعش بررسی کند. آیا داعش و طالبان، هر دو توسط آمریکا و همپیمانهای غربی او در منطقه ایجاد و پشتیبانی میشوند؟ آیا این دو جریان مانند هم میاندیشند و عمل میکنند؟ آیا جنگ میان این دو، صوری است؟ اسلامزاده با گفتمان رسمی در یکی دیدن این دو جریان همراه نیست اما هنوز هم طالبان را پدیدهای ناشناخته و پرابهام میداند. این مستند شب گذشته در سینمای رسانه به نمایش درآمد.
«مردن در آب مطهر» ساخته جدید برادران محمودی در سیوهشتمین جشنواره فیلمفجر حضور دارد. برادران محمودی که با فیلم «شکستن همزمان بیست استخوان» تجربه موفقی را در سینما کسب کردند به سراغ ساخت فیلم دیگری رفتند تا در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر حرفی برای گفتن داشته باشند. «مردن در آب مطهر» با مضمونی اجتماعی و عاشقانه داستان چند جوان افغانستانی که قصد مهاجرت به اروپا را دارند به تصویر میکشد. علی شادمان، علیرضا آرا، ندا جبرائیلی، متین حیدرنیا، صدف عسگری، سوگل خلیق ، امیررضا رنجبران و خیام وقارکاشانی بازیگران فیلم برادران محمودی را تشکیل می دهند. به بهانه حضور این فیلم در جشنواره گفتوگویی با کارگردان آن داشتهایم که در ادامه میخوانید.
فیلم سینمایی«کشتارگاه» به کارگردانی عباس امینی و تهیهکنندگی جوادنوروزبیگی در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد. درام اجتماعی «کشتارگاه» چهارمین فیلم بلند عباس امینی است که به قلم عباس امینی و حسین فرخزاده نوشته شده و جواد نوروزبیگی بهعنوان تهیهکننده، علی طلوعی، سرمایهگذار و جانشین تهیهکننده در کنارعباس امینی قرار گرفتهاند. خانمها و آقایان قایاتتمانی حقیقی، باران کوثری، امیرحسین فتحی و حسن پورشیرازی نقشهای اصلی این فیلم را ایفا میکنند و حامد علیپور هم دیگر بازیگر این فیلم است که مقابل دوربین احسان رفیعیجم بازی میکند. عباس امینی پیشتر دو فیلم «هندی و هرمز» و «والدراما» را با پروانه ویدیویی ساخته که در گروه هنروتجربه اکران شدهاند.«کشتارگاه» اولین فیلم سینمایی امینی محسوب میشود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «امیر چند ماهی است که از فرانسه دیپورت شده است، او بهخاطر پدرش شریک یک جنایت هولناک میشود. رفیق: اینجا صلیب سرخیها بهت میگن چیتا. امیر: چی؟ رفیق: چیتا… یوزپلنگ.» به بهانه حضور این فیلم در جشنواره امسال گفتوگویی با عباس امینی کارگردان این اثر داشتهایم که در ادامه میخوانید.
یادداشت فاطمه ترکاشوند / محمدحسین مهدویان که چندی قبل و بهدنبال جنجالها و فشارها پیرامون آثار قبلیاش در فضای تاریخ سیاسی معاصر کشور، اعلام کرده بود که دیگر فیلم سیاسی نمیسازد، حالا در آخرین ساختهاش درباره بمباران شیمیایی سردشت، به شیوهای به موضوع پرداخته که بسیاری از مخاطبان، توصیف آن را در عباراتی چون «گریهدار» و «اشکانگیز» خلاصه میکنند. اما آیا مهدویان اصلا بلد است فیلم غیرسیاسی بسازد؟
مصطفی وثوقکیا
شورای ائتلاف نیروهای انقلابی این روزها مشغول بررسی صلاحیت لیست 90نفره این جریان برای رسیدن به 30نفر پایانی لیست تهران و حومه است. این وظیفه به عهده یک هیات 10نفره گذاشته شده که قرار است تا روزهای آتی به نتیجه برسند. در این میان برخی جریانهای منسوب به جبهه انقلاب با وجود تاکید لسانی بر امر وحدت، ساز ناکوک خود را ساز کردهاند و قصد دارند ضمن حفظ اشتراکات با لیست اصلی ائتلاف، سیاهه خاص خود را ارائه کنند.
بعد از تبرئه رییسجمهوری آمریکا از استیضاح در دادگاه بدون شاهد ، حال هزاران آمریکایی در اعتراض به تبرئه ترامپ در سنا به خیابانها آمدند و خواستار حبس او شدند.
دونالد ترامپ که به یکباره با شکست تمام رقبای درون حزبی و نهایی خود در انتخابات سال2016 میلادی توانست رییسجمهوری ایالات متحده شود، کسی است که همواره تصمیمات، رفتارهای شخصی و سیاستهای احمقانهاش مورد تمسخر و انتقاد بسیاری در جهان بوده و کمتر روزی را میتوان یافت که مطلب یا ویدئویی در تمسخر رفتارها و سخنان او در رسانهها یافت نشود.
گزارش زهرا اردشیری/ جامعهای را تصور کنید که در آن تعداد زیادی از مردم سالمند هستند. سالمندان حتی اگر سلامت هم باشند بازهم دنیا آرام و بدون جنبوجوش خواهد بود. انگار همه چیز آهسته پیش خواهد رفت. آن هم در جهان پر شتاب امروز! حدود 10سالی است که موضوع سالمندی در ایران جدی شده است و هرم جمعیتی مسوولان را نگران کرده است. آنها از خانوادههای جوان انتظار فرزندآوری دارند. اما جوانهای امروز از بحرانهای اقتصادی میگویند که دستوپای آنها را بسته و جسارت آنها را در تشکیل خانواده و البته فرزندآوری کم کرده است. حالا بماند که در بین بیشتر جوانها حتی اگر وضعیت اقتصادی خوبی هم داشته باشند، خانوادههای بیفرزند یا با تعداد کم فرزندان به یک فرهنگ تبدیل شده است. انگار هیچکس گوشش بدهکار نیست که زنگ سالمندی در ایران به صدا در آمده و «تا ۳۰سال دیگر، از هر سه نفر، یک نفر در کشور سالمند خواهد بود.»
سه برابر شدن قیمت بنزین از 24آبانماه98 که به صورت ناگهانی انجام و حتی رییسجمهوری نیز از آن خبر نداشت؛ بازتاب گستردهای در کشور داشت و اعتراضاتی را بهدنبال خود. این تصمیم مردم را بیشتر از آن جهت ناراحت کرد که قیمت بنزین تاثیر مستقیمی در دیگر هزینههای زندگی آنها خواهد داشت. البته دولت تلاش کرد تا با در نظرگرفتن سهمیههای ویژه سوخت برای خودروهای حملونقلی بار و مسافر، امدادی و غیره مانع از تاثیرگذاری بنزین بر قیمت اجناس شود. حالا خبر میرسد که دولت تلاش دارد تا موتورسیکلتها را هم بعد از خودروها گازسوز کند.
گزارش نیره ساری / خیابانها و کوچهها خالی از جمعیت نیست. مردم در خیابانها و در حمایت از دولت بازرگان تظاهرات میکنند. شعارها علیه بختیار است، مردم بختیار را نمیخواهند. بختیار سعی دارد به مردم بفهماند در انجام وعدههای خود کوشاست. مردم خیابان را ترک نمیکنند. کارکنان نیروی هوایی ارتش به خصوص همافران در 19بهمن1357 در اقدامی تاثیرگذار یعنی بیعت با امام خمینی ؟ره؟، انقلاب را به پیروزی نزدیک و بختیار را از ادامه تلاشش برای ابقای رژیم شاهنشاهی ناامید کردند. همه چیز حکایت از یک تغییر به سمت پیروزی دارد اما همچنان هستند گروههایی که تصور میکنند با سیاست گامبهگام و اعمال ترفندهای گوناگون میتوانند به جای تغییر ریشهای، به تغییرات سطحی و نرم بسنده کنند. نهضت آزادی پرچمدار همین گروهی است که با اعمال ترفندهای مختلف سعی داشت تا بقایای رژیم پهلوی همچنان در قدرت باقی بماند اما پاسخ روشن امام به نهضت آزادیها خط بطلان بر سیاست آنها کشید. پاسخی که تا همیشه مشی سازشکارانه را زیر سؤال برد. «اگر قدم اول را سست برداریم، قدم دوم گامهای شما را خواهند شکست.»