انتخابات مجلس در پیش است و نیروهای سیاسی مختلف، تدریجا خود را آماده این هماورد سیاسی میکنند. نیروهای انقلابی نیز مدتی است در قالب «شورای ائتلاف» به تنظیم و تمشیت امور انتخاباتی خود مشغول هستند. برای اطلاع از جزئیات این شورا، گفتوگویی با پرویز سروری داشتهایم. پیش از آن، اظهارات روز گذشته رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی درباره روند و فرایند این شورا را از نظر خواهیم گذراند.
گفتوگو مصطفی پورکیانی /اینترنت از روز گذشته به تدریج در کشور وصل شد اما یک مساله مهم باز هم ذهن همه را اشغال کرد. در روزهایی که برخی خدمات مجازی با استفاده از اینترنت داخلی توانستند کار خود را انجام دهند اما پیامرسانها در این زمینه باز هم مردم را دچار مشکل کردند. اقبال مردم به دو پیامرسان «بله»و «ایتا» در این روزها زیاد شد اما عدمتوانایی این پیامرسانها در خدماترسانی، مردم را کلافه کرد. در این گزارش تصمیم داشتیم با مصطفی رادمرد، مدیرعامل پیامرسان «بله» درباره عملکرد این پیامرسان گفتوگویی داشته باشیم که وی استنکاف کرد و فقط با محسن غفاری، مدیرعامل پیامرسان «ایتا» همصحبت شدیم. غفاری در این مصاحبه تاکید میکند که به دلیل عدمحمایت ملی از پیامرسان داخلی نمیتوان ریسک انجام هزینه را پذیرفت.
گزارش مهدیه سادات شاهمرادی /حاشیهنشینان شهرهای بزرگی همچون تهران، هم از لحاظ فیزیکی و جغرافیایی در حاشیهاند و هم از منظر ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به حاشیه رانده شدهاند. بیشتر این افراد کسانی هستند که بهدنبال شغل و زندگی بهتر، از شهرها و روستاهای کم برخوردار مهاجرت کرده و در حاشیه شهرهای بزرگ و با امکانات بیشتر ساکن شدهاند؛ غافل از آنکه بسیاری از امکانات شهری و فرصتهای شغلی به حاشیهها نمیرسد و همین امر باعث ایجاد بحرانهای فردی برای حاشیهنشینان و بحرانهای اجتماعی و امنیتی برای شهرها میشود.
فوتبال ایران حال و روز خوشی ندارد. فدراسیون در انتخاب سرمربی برای تیم ملی فوتبال کشور موفق عمل نکرده و حالا این امر موجب شده است تا حضور تیم ایران در رقابتهای جامجهانی2022 قطر به اما و اگر کشیده شود. باختهای ایران به بحرین و عراق که دو رقیب سنتی و سرسخت برای کشورمان به حساب میآیند امیدهای بسیاری از علاقهمندان را ناامید کرده است. این نکته را هم در نظر بگیرید که تیم ملی ایران بعد از سالها صدرنشینی در آسیا این جایگاه را از دست داد.
بعد از چند روز اغتشاش و ناآرامی در برخی از شهرها، حالا روی آرامش به کشور بازگشته و اینترنت شهروندان نیز به نوبت در حال وصلشدن است. حال با فاصله گرفتن از روزهای پرالتهاب فرصتی است تا رفتار دولت و آنچه موجب خشم مردم شده است را بررسی کنیم.
گزارش عارف چراغی / در شرایط نامناسب اقتصادی کشور و در روزهایی که بسیاری از مردم با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم میکنند، ازدواج جمعیت زیادی از جوانان کشور به تاخیر افتاده است؛ این موضوع در دهه اخیر آنقدر شدت یافته که حتی ازدواج در سن طبیعی خود برای بسیاری از مردم عجیب به نظر میرسد. بالا رفتن سن ازدواج سبب شده کمتر دختر جوانی در سنین زیر 27 سال به ازدواج فکر کند و سن ازدواج پسران هم سالهاست از 32 سال گذشته است. همه این آسیبها در حالی به وقوع پیوسته که 14سال پیش قانون تسهیل ازدواج تصویب شد ولی همچنان در پیچوخم اجراییشدن مانده است.
کشتهسازی، واژه آشنایی برای آنهایی است که ید طولایی در انحراف اعتراضات مردمی در ایران دارند. اپوزیسیون و ضدانقلاب؛ از این تکنیک برای بزرگنمایی اعتراضها و شورشهای پس از آن استفاده میکنند؛ نمونهاش فتنه سال88 و همین مورد اخیر، شورشهای آبان98.