پس از 10 سال اجرای قانون موقت مالیات بر ارزشافزوده، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد که لایحه اصلاح و دائمی مالیات بر ارزشافزوده در دو هفته آینده به صحن علنی مجلس میرود و بهطورنهایی تصویب میشود.
دهه دوم تیرماه در حافظه جمعی ایرانیان یادآور یک واقعه است، آنهم واقعه ای تلخ که در یکی از محبوبترین اماکن متبرکه ایرانیان رخ داده است. قرار است با شما در این صفحه از واقعه گوهرشاد صحبت کنیم؛ اتفاقی که در روزهای ۲۰ و ۲۱ تیر ماه ۱۳۱۴ شمسی در مسجد گوهرشاد مشهد رخ داد و مردم بیدفاعی که برای اعتراض به قانون ضداسلام شاه تحصن کرده بودند، به خاک و خون کشیده شدند. اینجا البته ما قرار نیست مستقیم برویم سروقت توضیح واقعه، بلکه قرار است از دو اثر هنری مکتوب که یکی از آنها تازه و داغ است، صحبت کنیم. کتابهایی که دست شمارا میگیرد و میبرد مشهد و مسجد گوهر شاد و اتفاقات و ماجراها را بر شما عیان میکند. ابتدا برویم سراغ کتاب «اوسنه گوهرشاد» که تازه منتشر شده و بعد هم سرکی می کشیم به کتاب «پاریس پاریس». هر دو این کتابها هم نوشته سعید تشکری است که خود ساکن مشهد است.
چند روز از فرمان 10بندی الحاق گروه شبهنظامی حشدالشعبی به ارتش این کشور میگذرد؛ فرمانی که عادل عبدالمهدی، نخستوزیر و فرمانده کل قوای عراق، آن را صادر کرده است. برای بررسی ابعاد مختلف این فرمان و تأثیر آن بر فعالیت شبهنظامی حشدالشعبی، با حجتالاسلام شیخعلی الاسدی، رییس شورای سیاسی مقاومت اسلامی نجباء و ماجد غماس، رییس دفتر مجلس اعلای عراق در تهران گفتوگو کردیم.
جنگلهای هیرکانی پس از سالها پیگیری به ثبت جهانی رسید، اما هنوز هم حامیان محیطزیست نگرانند؛ نگران زبالههای رهاشده در جنگل، ساختوسازهای بیرویه و جنگلخواری، معضلاتی که سالهاست جنگلهای کشور را به مرز نابودی کشاندهاند. حال سوال اینجاست که آیا با ثبت جهانی هیرکانی، نظارتها بر جنگل بیشتر خواهد شد و آیا اقدام موثری برای امحای زبالهها صورت خواهد گرفت؟
نشست رویکرد تمدنی به سیره امام رضا؟ع؟ هفته گذشته با ارائه حجتالاسلام دکتر محسن الویری، مدیر گروه تاریخ و تمدن دانشگاه باقرالعلوم، در نمایندگی شهر قم بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
یادداشت عبدالباری عطوان
یادداشت دکتر حامد حاجیحیدری عضو هیأتعلمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
یادداشت حجتالاسلام علی نصیری رییس مؤسسه معارف وحی و خرد
مدیریت شهری تهران در یکی، دو هفته اخیر وارد میدان شده تا دوباره شورایاریهای محلههای پایتخت را که از شهریور 96 و با ورود اصلاحطلبان به ساختمانهای خیابان بهشت، تعطیل شده بودند، فعال کند. این اقدام در هفتههای اخیر البته با واکنش منفی شهروندان از بابت حضور و ثبتنام برای این انتخابات از یکسو و تمدید مهلت ثبتنام تلاش برای داغ کردن تنور این انتخابات از سوی مدیریت شهری مواجه شده است. این درحالی است که رییس سازمان بازرسی هم روز گذشته از ارائه گزارش مربوط به انتخابات شورایاریها به شورای شهر، وزیر کشور، رییسجمهوری و قوهقضاییه خبر داد.
حدود پنج سال از ابلاغ سیاستهای کلی خانواده بهوسیله رهبر انقلاب میگذرد و البته، بهجز رعایت نیمهکاره صداوسیما در چند بند فرهنگی، توجهی به آن نشده است. دکتر کاظمیپور، استاد دانشگاه و جمعیتشناس، به «صبحنو» میگوید: «در این چند سال، دولت توجهی به آن نکرده و استدلالش بار مالی این ابلاغیه بوده است؛ اما تمام بندهای این بسته سیاستی باید همزمان باهم انجام شود تا کارایی مدنظر را داشته باشد».
اگر موج آهنگهای پاپ با ترانههایی که در ژانر عاشقانه هستند؛ اما نمیتوان چندان رنگوبویی از عشق در آنها پیدا کرد، شما را هم خسته کرده است، بد نیست بدانید مرکز «مأوا» بنا دارد هر چهارشنبه، یک قطعه را در همین ژانر، اما با محتوایی که منتظرش بودید منتشر کند؛ قطعاتی که از آقایان علیرضا طلیسچی تا روزبه بمانی در ترانهسرایی آن شرکت و از آقایان رضا صادقی تا محمد معتمدی، خوانندگی آنها را برعهده داشتهاند. برای اطلاع از جزئیات این برنامه با روابطعمومی این مرکز گفتوگو کردهایم.
باگسترش قابل توجه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فعالان حوزه هنر هم روزبهروز شهرت بیشتری پیدا کردهاند؛ شهرتی که در مواردی باعث به بیراهه رفتن فرد شده است.
اصلاحطلبان در شرایطی که خودشان در بلاتکلیفی به سر میبرند و هر روز از گوشهای، صدایی تفرقهآلود از آنها بلند میشود، مشغول مته به خشخاش گذاشتن در کار رقیب خود هستند. آنها این روزها با ارائه تحلیلهایی سطحی و کمعمق، سعی دارند هماوردشان را به افتراق و انشقاق متهم کنند. ادامه گزارش، پرداختی به این موضوع است.
پلاستیك كه روزگاری برای نجات حیات وحش پا به دنیا گذاشت در كمتر از 50 سال تبدیل به بلای جان طبیعت شد. اواخر قرن نوزدهم وقتی اشرافزادههای اروپایی داشتند نسل فیلها را برای عاجشان از زمین برمیداشتند تا با آن وسایل زینتی كاخها، دسته پیپها و حتی توپ گلفشان را بسازند، شیمیدانهای آن دوره پلاستیك را ساختند و این موجود جدید به سرعت جایگزین بسیاری از فلزات، چوب، كاغذ و دیگر مواد اولیه شد كه قیمت گزافی نسبت به آن داشتند. اما مولكولهایی كه برای ساخته شدن پلاستیك پشتهم ریسه میشوند آنچنان پایدارند كه زور طبیعت به آنها نمیرسد. 300 تا 500 سال طول میكشد تا پلاستیكهای به جامانده در كوه و دشت و دریا ازهم بپاشند و تجزیه شوند و حالا بشر امروز با ساختهاش، خود و همه موجودات زنده این سیاره را در میان میلیونها تن زباله پلاستیكی اسیر كرده است. كار به جایی رسیده تا روزی مثل 21 تیرماه را روز بدون پلاستیك نامگذاری كنند.