عید فطر سال 96 بود که شعرخوانی آقای میثم مطیعی در مصلای تهران موجی از واکنشهای مختلف را برانگیخت. طیفهای مختلف هر کدام به تندی و شدت له یا علیه این اشعار سخن گفتند. ابیات این شعرها اما بی توجه به این هیاهوها راهش را میان مردم باز میکرد و تبدیل به بخشی از کنایه و شعرهای زندگی روزمره شد. رهبر انقلاب پس از حاشیههای پیشآمده برای این شعر، به قوت از آن حمایت کردند. حمایت رهبر باعث تداوم و تقویت این اشعار شد. اشعاری که روز گذشته در قالب کتاب «ای نشسته صف اول» در نمایشگاه کتاب رونمایی شد. در این صفحه با معرفی این کتاب تلاش کردهام علت اقبال به این اشعار از سوی مردم را روشن کرده و پیش چشم بکشم.
کلیدواژه ای که از بازدید روز گذشته رهبر انقلاب از نمایشگاه خیلی زود چرخید، توصیه ایشان به دو وزیر برای حل مسأله کاغذ بود؛ نکتهای که این روزها اهالی کتاب و مطبوعات را به خود مشغول کرده و البته دائم فضای تنفسی را تنگ می کند. رهبر انقلاب بارها درباره مسأله کاغذ هشدار دادند و این بار هم اینطور فرمودند: باید مسأله کاغذ را حل کرد؛ اینطور نمیشود؛ وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسأله را حل کنند. آنچه در ذیل می خوانید، گزارشی از بازدید رهبر انقلاب است به روایت ناشران و غرفهداران که در این دیدار حضور داشتند.
آقای محمدجواد ظریف، وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران، قصد دارد به کرهشمالی سفر کند؛ سفری که وی دربارهاش گفته است: «در برنامههای کاری من، این سفر وجود دارد و بهزودی، تاریخ آن را تعیین میکنیم».
شنبه گذشته بود که خبر قتل طلبهای در شهر همدان بهطور گسترده در فضای مجازی و رسانهها پیچید. در ابتدا برخی جنبههای این اتفاق تلخ مبهم بود اما بعد از گذشت ساعتی مشخص شد حجتالاسلام قاسمی، روحانی 47 ساله مقابل حوزه علمیه شهر همدان در خیابان شهدا، با شلیک دو گلوله از اسلحه کلاشینکف به قتل رسیده است. ضارب نیز بلافاصله با یک دستگاه خودروی 206 از محل متواری شده است.
وقوع سیل اگرچه باعث تخریب زیرساختهای فراوانی در برخی شهرهای کشور شده است، فواید بسیاری نیز با خود بههمراه داشته که بعدتر آثارش بیشتر نمایان میشود. پرشدن تالابها و کانونهای گردوغبار، از جمله این فواید است. همچنین، حاصلخیزشدن جلگه خوزستان و دشتهای استان سمنان بهدنبال بارندگیهای اخیر رخ داده است.
بعد از آنکه آمریکا از توافق هستهای با ایران موسوم به برجام خارج شد و تحریمهای بیسابقه خود را علیه ایران اعمال کرد، برخی فروپاشی اقتصادی ایران را پیشبینی کردند اما نهتنها این اتفاق نیفتاد بلکه شاخصها و آمارها، پایداری اقتصادی ایران را نشان میدهد. با انتخاب شعار سال به نام «رونق تولید» نیز این امید در اقتصاد کشور شکوفا شد که با تحقق این سیاست، شاهد کاهش واردات و افزایش صادرات و ارزآوری از راههایی بهجز نفت باشیم. برای بررسی این عوامل، گفتوگویی داشتیم با آقای مجید شاکری، دکترای مدیریت مالی و اقتصاددان که مطالعات و پژوهشهایی را درباره اقتصاد مقاومتی داشته است. مشروح این گفتوگو بدین شرح است:
نمایشگاه کتاب یک نمایشگاه است. اگر مسألهمحور و نه باری به هر جهت به نمایشگاه کتاب بروید، میتوانید ویترینی از آخرین دستاوردهای فرهنگ مکتوب در حوزهای خاص را مشاهده کنید. یکی از این حوزهها که نمایشگاه بستری برای رصد آخرین تحولات آن فراهم میکند، حوزه اندیشه، پژوهش و علوم انسانی است. روزنامهنگار صفحه نقدونظر «صبحنو» بهجای شما این کار را کرده و به غرفه چند مؤسسه پژوهشی علوم انسانی سر زده و در جریان آخرین تولیدات آنها قرار گرفته است. البته، بهدلیل کثرت این مؤسسات و تنگی زمان و فضا، چند مؤسسه خاص را با چند معیار ویژه برگزیدهام؛ اول اینکه این مؤسسات دانشگاهی (بهمعنای کلاسیک کلمه) نباشند و مؤسسهای پژوهشی با مأموریتی خاص باشند. با این معیار پژوهشگاهها در اولویت قرار میگیرند. دیگر اینکه این پژوهشگاهها در رسالت تحول در علومانسانی یا علم دینی شریک باشند. بهترین راه قضاوت درباره اینگونه مؤسسات، نگاه به خروجیهای اخیر آنهاست؛ تولیداتی که عمدتا اعضای هیأتعلمی و دانشآموختگان همان پژوهشگاه آنها را نوشتهاند.