سعودیها با نقض قوانین بینالملل و همچنین توافق مذاکرات صلح، همچنان به نقض آتشبس در شهرهای مختلف یمن ادامه میدهند و با بمباران هوایی و حملات موشکی هر روزه شاهد کشته و مجروح شدن تعدادی غیر نظامیان در یمن هستیم.
سخنگوی وزارت بهداشت یمن در گفتوگو با شبکه «المسیره» اعلام کرد، در حملات روز گذشته ائتلاف سعودی به «کشر» در استان «حجه» تا کنون ۲۳ نفر، چهارده کودک و 9 زن در این حملات کشته شدهاند و حال برخی مجروحان وخیم است.
وی افزود: سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشری هیچ موضعی درباره جنایت «کشر» از خود نشان ندادهاند. وی از سازمانهای مربوطه خواست به وظایف انسانی خود در قبال تجهیز بیمارستانهای صحرایی برای کم کردن از میزان خسارتهای انسانی میان غیرنظامیان عمل کنند و در ادامه از اینکه کمیته بینالمللی صلیب سرخ نقش انسانی خود در قبال قربانیان را ایفا نکرده، ابراز تأسف کرد.
حملات هوایی نیروهای ائتلاف سعودی در حالی دیروز در استان «حجه» در شمال غرب یمن روی داد که شاهد درگیریهایی بین رزمندگان یمنی با مزدوران وابسته به ائتلاف سعودی در محورهای مختلف یمن به خصوص «تعز» هستیم. درگیریهایی که رزمندگان مقاومت انصارالله موفق شدند نیروهای مزدور ائتلاف غربی،عربی و صهیونیستی را از بیشتر این مناطق خارج کنند. جدیدترین بررسیهای سازمان ملل متحد از اوضاع یمن نشان میدهد که نزدیک به ۱۰۰ غیرنظامی در سال ۲۰۱۸ در این کشور به طور هفتگی به خاطر درگیریهای نظامی کشته یا مجروح شدهاند.
علاوه بر این سخنگوی نیروهای مسلح یمن، از
678 بار نقض آتشبس الحدیده در روزهای اخیر خبر داد و درخواست کرد، ائتلاف متجاوز به عنوان طرف غیرمتعهد در این آتشبس معرفی شود.
«یحیی سریع» سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد، ائتلاف سعودی همچنان به نقض آتشبس «الحدیده» و ارتکاب جنایت علیه غیرنظامیان ادامه میدهد. آتشبس در شهر و بندر الحدیده از ۲۷ آذرماه 1397 (18 نوامبر 2018) وارد مرحله اجرا شده است اما ائتلاف سعودی با انجام حملات مداوم، هر روز آن را نقض میکند بهنحوی که این آتشبس در آستانه شکست قرار گرفته است.
این حملات سعودیها نشان میدهد که ائتلاف خواستار صلح نبوده و به هیچ وجه به قطعنامهها و تصمیمهای سازمان ملل پایبند نیست؛ سازمان ملل و فرستاده ویژه آنها مسوولیت کامل ادامه حملات ائتلاف و نقض آتشبس را بر عهده دارند زیرا فشار لازم را بر ائتلاف در راستای اجرا کردن توافق آتشبس و اجرا کردن تصمیمهای سازمان وارد نمیکند. به گفته ضیفالله الشامی، وزیر اطلاعرسانی یمن آخرین آمار از تعداد مجروحین و شهدای یمن تا سال 2018 بیش از 15هزارشهید یمنی عنوان شده است. علاوه بر این بیش از 22میلیون نفر یمنی نیازمند کمکهای انساندوستانهای هستند که بر اثر حملات ائتلاف سعودی در بحران اقتصادی به سر میبرند.
وزارت خارجه کشورمان
جنایات سعودیها را محکوم کرد
آقای بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با وحشیانه خواندن حمله جنگندههای متجاوز ائتلاف سعودی به شهروندان یمنی در «طلان» در بخش «کشر» در استان حجه که در نتیجه آن حداقل ۲۰ زن و کودک یمنی به شهادت رسیدند، این اقدام متجاوزین را شدیداً محکوم کرد.
قاسمی با ابراز تأسف از سکوت سازمانها و محافل حقوق بشری در قبال جنایات جنگی و ضدبشری متجاوزین به یمن، افزود: زنان و کودکان بیگناه و بیپناه یمنی که پس از سالها تحمل قحطی و آثار فاجعه انسانی ایجاد شده در این کشور، هر روز با بیرحمانهترین شکل ممکن، قربانی تسلیحات اهدایی و فروخته شده برخی کشورهای غربی به متجاوزین هستند، تا زندهاند صدای مظلومیتشان شنیده نمیشود اما آنان با مرگ مظلومانه خود سند شرمساری مدعیان دروغین حقوق بشر را برای همیشه تاریخ امضا میکنند. مدعیانی که نه تنها در برابر کشتار روزانه زنان و کودکان در یمن سکوت میکنند بلکه با فروش تسلیحات به متجاوزین، در این جنایات شریکاند.
عربستان سعودی بههمراه متحدان عبری و غربی خود حمله نظامی و محاصره همهجانبه یمن را در ششم فروردین1394 به منظور بازگردانی «عبدربه منصور هادی» رییسجمهوری مستعفی و فراری یمن و همچنین خلع سلاح انصارالله یمن آغاز کرد، اما پس از گذشت چهار سال و بر جای گذاشتن دهها هزار کشته و میلیونها آواره و بروز فاجعه انسانی در یمن به هیچیک از اهداف خود نائل نشده است.
البته هزینه جنگ فعلی یمن - که چهارمین سال خود را هم پشت سر میگذارد و یک ماه دیگر
پنج ساله میشود- تنها برای یمنیها سخت نبوده است؛ عربستان سعودی، رهبر ائتلاف به اصطلاح عربی، رکود شدیدی در اقتصاد خود را شاهد است که جنگ یمن از علل اصلی آن محسوب میشود.
به نوشته الخلیج اونلاین، عربستان سعودی یا دیگر کشورهای ائتلاف هیچگونه هزینهای مربوط به عملیات نظامی خود در یمن را اعلام نکردهاند اما گزارشهای بینالمللی و منطقهای حاشیه
خلیج فارس از هزینه سرسامآور آن با رقمهایی متفاوت سخن گفتند. این رسانه تخمین زده است که برآیند سادهای نشان میدهد که هزینههای پیشبینی شده جنگ در یمن برای کشورهای ائتلاف بین 85 میلیارد و
760 میلیون دلار تا 87 میلیارد و 560 میلیون دلار بوده است، به استثنای زیانهای غیرمستقیم که مربوط به کاهش سرمایهگذاری در عربستان سعودی، افزایش هزینههای نظامی و کمبود ذخایر ارز خارجی است.