اما روال تکراری گروه آزمایشی هنر، امسال هم ادامه پیدا کرد تا اینبار هم جدول برگزیدگان این گروه، کاملا دخترانه باشد. خانمها الهه اسماعیلی حسینآباد، مریم گلپایگانی و عطیه جهانشاهی رتبههای برتر گروه هنر بودند. درگروه آزمایشی زبانهای خارجی هم ترکیب دخترانگی و پسرانگی، مثل سالهای گذشته میان اعداد 2 و یک در تغییر است؛ اما امسال پسران موفقتر از دختران عمل کردند و رتبههای برتر به ترتیب به خانم نسرین ویسی دهکردی و آقایان امیرحسین بلوری و امیرحسین کاظمی رسید. به این ترتیب در میان 36 برگزیده کنکور امسال، نام 26 پسر و فقط 10 دختر به چشم میخورد تا به عبارتی، «پسرانهترین» جدول برگزیدگان کنکور در سالهای اخیر منتشر شود. در میان نفرات برتر پنج گروه نیز پسران سه بر 2 رقابت کنکوری را از دختران بردند.
جدول نخبگان پسرانه میشود
نگاهی به جدول جنسیتی برگزیدگان کنکور در فاصله سالهای 90 تا 95 نشان میدهد که امسال، موفقترین سال برای پسران بوده است. این در حالی است که دختران در کنکور سال 93، توانستند 50 درصد از جدول برگزیدگان گروههای آزمایشی (یعنی 18 نفر از 36 برگزیده اعلام شده) را به خود اختصاص دهند.
اما هیچگاه، نسبت برتری پسران نسبت به دختران، به اندازه سال 95 نشده بود تا به این ترتیب، جدول برگزیدگان کنکور 95 با سهم 72 درصدی پسران، درخشانترین نتیجه آنان در چندین سال اخیر را رقم بزند.
دانشجویی که دوباره دانشجو شد
جدول برگزیدگان آزمون سراسری معمولا هرسال با نکتههای جالبی همراه است. به عنوان مثال کنکور 88 یک ویژگی و اتفاق عجیب را تجربه کرد. برای اولینبار داوطلبی از یک شهر کوچک موفق شد در دو گروه آزمایشی رتبه نخست را کسب کند. اتفاقی که با توجه به معدل پایین داوطلب موجب تردید مسوولان سازمان سنجش شد.
آقای «رستگار رحمانی» در دو گروه آزمایشی رتبه نخست را بهدست آورد. نکته جالب آنجا بود که رییس سازمان سنجش آموزش کشور درباره او گفته بود: «وی معدل پایینی را هنگام ثبتنام درج کرده بود و سازمان سنجش شک کرد و از وی خواست تا در امتحان مجدد سازمان شرکت کند که در این آزمون نیز موفق شد و درصد بالایی را از دروس بهدست آورد.» اما لیست برگزیدگان کنکور امسال هم، یک ویژگی جالب داشت. امسال رتبه نخست کنکور تجربی، متعلق به کسی بود که سه سال قبل رتبه دوم کنکور ریاضی را بهدست آورده بود و حالا دانشجوی سال چهارم دانشگاه شریف است.
آقای «محمد احمدی» در گفتوگو با سایت «مجله مهر» درباره تصمیم عجیبش برای شرکت دوباره در کنکور گفته است: «همین الان هم دوستانم عکس مرا در گروهها دست به دست میکنند با عنوان کسی که پدران و مادران او را بر سر ما میکوبند؛ الان موجب انبساط خاطر مردم شدم! در دبیرستان هم که بودم، برای استعداد تحصیلی بیشتر رشتههای تجربی برای من میآمد؛ ولی چون از کودکی با پدرم ریاضی کار میکردم و خودم هم مدام در المپیادهای ریاضی شرکت میکردم و رتبه میآوردم خیلی به ریاضی علاقه داشتم، به این سمت سوق داده شدم. بعد از اینکه کنکور دادم هم به دنبال رشتهای بودم که بیشتر ریاضی داشته باشد و بهترین دانشگاه هم برای این رشته شریف بود.» بزرگترین دلیل محمد برای تغییر رشته، آینده کاری در رشتههای مهندسی است. چیزی که برخلاف خواندنش، کار کردن در آن را دوست ندارد. او می گوید: «در رشتههای مهندسی شما باید 10 الی 12 ساعت پشت مانیتور بنشینید بدون اینکه با کسی ارتباط داشته باشید و باید مدام کد بزنید. واقعا این اذیتم میکرد. البته اینکه در این رشته خلاقیت وجود دارد، خوب است؛ اما اینکه تنها باشم و نتوانم با کسی ارتباط بگیرم نه! من یک آدم برونگرا هستم که دوست دارد مدام حرف بزند و بالا پایین بپرد، برای همین پشت میز نشینی به درد من نمیخورد. دوست داشتم در شغلی باشم که با مردم در ارتباط باشم، حرف بزنم، بتوانم کمک کنم. متوجه شدم شغلی که بیشترین همبستگی را با شخصیت من دارد؛ البته من دوست دارم پزشکی باشم که در کنارش برق بلد است، حقوق میداند، ادبیات دوست دارد و... دوست دارم به قول ریاضیدانان، ان بعدی باشم.»