به گزارش مهر، قزلی در ادامه با دفاع از کارنامه عباسی و تلویحاً خطاب به سرشار افزود: کارنامه آقای عباسی، کارنامه روشنی است؛ ایشان ۱۱-۱۰ کتاب گردنکلفت دارند که برخی از نویسندگان ما این روزها با داشتن یکی، دو تا از آنها پادشاهی میکنند. ایشان جوایز ادبی متعددی را به دست آورده است که اگر بخواهیم آن را بشماریم، باید انگشتان دوستانتان هم در کنار انگشتان دست خود استفاده کنید. دیگر باید چه چیزی باشد تا یک نفر وزانت دبیری جایزه ما را داشته باشد؟ به نظر من به آقای سرشار مشورت خوبی داده نشده است و شاید ایشان اگر میخواست نقدی به ما یاجناب آقای صالحی وزیر ارشاد داشته باشد، میتوانست مطالب بهتری را بیان کند.
دبیر اجرایی جایزه جلال همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره انتشار مطالب دنبالهدار در تقابل بین جوایز ادبی دولتی و خصوصی گفت: تقابلی بین جوایز ادبی وجود ندارد. نه تنها بین جوایز ادبی دولتی با جوایز خصوصی بلکه بین جوایز خصوصی نیز نباید تقابلی وجود داشته باشد. در مورد ثروت و اینکه این سرمایه و پول از کجا به دست میآیند کمتر اهمیتی وجود دارد. سرمایه ممکن است توسط یک کارگر یا سرمایهدار یا پزشک به وجود بیاید اما آنچه اهمیت دارد حلال بودن آن است.
به گزارش ایسنا، قزلی همچنین در بخشهای دیگر از پاسخ به این سؤال که ناظر به مطالب و گزارشهای اخیر بنیاد ادبیات داستانی، درباره جایزه احمد محمود پرسیده شده و نیت اصلی برگزارکنندگان آن را تقابل با جایزه جلال معرفی کرده بود، گفت: در جوایز نیز آنچه باید اهمیت داشته باشد سالم بودن جایزه است و اینکه جایزهای دولتی است یا خصوصی اهمیتی ندارد. اینکه جایزه در مسجد، تالار وحدت یا در یک محفل خصوصی اهدا شود اهمیت ندارد. باز هم میگویم آنچه مهم است سالم بودن جایزه است زیرا جایزه اگر سالم باشد نفعش به ادبیات میرسد. مسوولیت ما پرورش خلاقیت در ادبیات است و مسوولیت ما تقابل نیست. جایزههای خصوصی نیز باید در تبیین سلامت جایزه اقدام کنند. سلامت مهمترین موضوعی است که جوایز به آن میپردازند. اگر سلامت جایزه تبیین نشود اعتماد نویسنده و دیگران سلب خواهد شد. همه ما باید تلاش کنیم تا جایزه جلال برقرار بماند.
تأمل در انتخاب آثار نهایی و میزان همگرا بودن این آثار با تفکر جلال هم از دیگر سوالاتی بود که در این نشست از دبیران این جایزه پرسیده شد. به گزارش فارس، عباسی دبیر علمی این جایزه گفت: بهطور قطع جلال در جستوجوی حقیقت است و من جلال را نویسنده جویای حقیقت میدانم، هرچند هیچکس نمیتواند بگوید جلال دارای یک نوع تفکر خاص بوده، زیرا جلال دوران جوانی با جلال دوران میانسالی تحولات بسیاری داشته، اما هرچه بوده انسان صادق و شجاعی بوده است و گمان میکنم برندگان جایزه جلال باید دارای سه ویژگی جویای حقیقت بودن، صداقت و شجاعت باشند.
به گزارش ایبنا، شهریار عباسی همچنین با اشاره به تفاوت جایزه خصوصی و جایزه دولتی گفت: در ادبیات برای همه افراد جا هست؛ بنابراین نباید با چنین نگاهی به ادبیات نگریست. رییسجمهور در ابتدای دولت قبل گفت که باید فرهنگ را به اهالی فرهنگ بسپاریم و در این سالها نیز تلاش شد تا این اتفاق رخ دهد. به اعتقاد من جایزه جلال دولتی نیست، بلکه یک جایزه ملی است؛ چراکه دولت من نویسنده را انتخاب کرده است تا با کمک همکارانم یک جایزه را برگزار کنیم بنابراین نمیتوان این جایزه را دولتی دانست.
این نویسنده همچنین در بخشی دیگر از اظهارات خود در این نشست گفت: من در جایزه شهید غنیپور کاندیدا شدم و جایزه گرفتم.
شما میدانید جایزه شهید غنیپور جایزهای است که در مسجد برگزار میشود. بهاعتقاد من در این جایزه بهنوع خاصی از ادبیات بیشتر توجه میشود. در جوایز دیگر نیز به همین شکل است و یک نوع ادبیات را بیشتر میپسندد اما ما در این جایزه نگاه کلی به همه آثار خواهیم داشت؛ چراکه معتقدیم آدمها شبیه آنچه ما از دور میبینیم نیستند و وقتی به آنها نزدیک بشویم، متوجه خواهیم شد که چقدر تفکر ما به این افراد نزدیک است. ما باید همگی به این نتیجه برسیم که ادبیات افراد را به هم نزدیکتر میکند.