حنیف غفاری دکترای روابط بینالملل
با تمام خستگی که کرونای ناجوانمرد به جانمان نشاند و قطرههای آخر انرژیمان را گرفت، به وقت محرم که شد رمق تازهای خزید به رگهایمان. انگار دوباره جان گرفتیم، انگار باز هم امیدوار شدیم به ادامه دادن حیات؛ وسط این همه اخبار ناامیدکننده. ما شیعههای خوگرفته با حسین(ع) و یارانش از کودکی تا هرجا که عمرمان به دنیا باشد، با محرم شور میگیریم؛ از همان پیراهن مشکی عزایش گرفته تا دود غلیظ اسفند میان دستهها و اشک روضهها و سینهزنیهایش، اصلا درون همان غصه خوردن خار مغیلانی که به پای برهنه رقیهخاتون سهساله هم میرود، بهجت نهفته است. اگرچه بنا به احتیاط در شرایط کرونایی، رفتن به هیأتها با ملاحظه همراه است اما هیأتهای آنلاین راه را هموار کردهاند.
علی ارواحی متخصص مدیریت زیستبومهای تالابی / تدوین و تصویب برنامههای مدیریتی بهتنهایی زمینه حفاظت و احیای تالابهای کشور را فراهم نمیکند و چه بسا با گذشت زمان، اینگونه تداعی شود که برنامههای مدیریتی کمکی به مدیریت یکپارچه و حفاظت موثر تالابها نکرده و اعتماد ذینفعان نسبتبه سودمندی این دست برنامهها، از دست برود
محمدناصر حقخواه| دو روز پیش بود که بهشکل ناگهانی عده زیادی از کاربران در ساعات میانه روز درباره قطعشدن خطوط ارتباطی اینترنت یا سرعت کم و قطع و وصل مکرر اینترنت خانگی و همراه توئیت و استوری گذاشتند و از بقیه کاربران دراینباره سؤال کردند. البته همزمان خطوط ارتباطی تلفن همراه هم به مشکل خورده بود و پیامرسانی یا تماس تلفنی هم بهسختی و گاه با تأخیر زیاد انجام میشد. پس از مدتی و ردوبدلشدن این سؤالات بین کاربران، مشخص شد که بعضیها هنوز به اینترنت دسترسی دارند و سیمکارت شان هم خط میدهد و مشکل احتمالا مربوط به بخشهایی خاص از شهر تهران است. پس از چند ساعت و بعد از اطلاعیافتن همه از مشکل بود که اطلاعیه رسمی هم رسید و با تأیید این اختلال، دلیل آن هم به مردم اطلاعرسانی شد. اما خطوط اینترنت و موبایل چرا قطع شدند و آیا امکان رفع این مشکل وجود نداشت؟ اگر مشکل گریزناپذیر بود، آیا امکان اطلاعرسانی بهتر و شفافتر باتوجهبه اینکه دسترسی به اینترنت برای بعضیها مساوی با ارتزاق روزانه است، وجود نداشت؟