وی با بیان اینکه توان پهپادی ما موجب ارتقای قدرت بازدارندگی شده است، گفت: قدرت فضایی سه ضلع است؛ موشک، ماهواره و پهپاد که پهپاد بیشترین نقش را در بازدارندگی قدرت فضایی دارد. ایران نیز یکماه پیش اقیانوس پهپادی رونمایی کردیم و پهپادها را از عمق اقیانوس پرواز دادند. یعنی از پهپاد ساحلی و دریاهای موشکی به اقیانوس پهپادی رسیدیم و امروز کوه، ساحل، مرزعه و دریای پهپادی داریم که موجب ارتقای بازدارندگی شده است.
این کارشناس مسائل نظامی افزود: پهپادهای ما سطوح مختلف دارند، طبق قانون هم میتوانیم فناوری و هم خود سلاح را به کشورهای دیگر عرضه کنیم و منع قانونی نداریم.
وی با بیان اینکه پوتین در سفر اخیر خود به ایران، بهدنبال فناوری پهپادی ایران بود، توضیح داد: روسیه خود پنجمین قدرت پهپادی جهان است و حتما قدرت پهپادی ما چندین ورژن قویتر از پهپاد روسیه است و این تنوع پهپادی به روسها اشتیاق داده که خواهان پهپاد ما باشند.
کلانتری با بیان اینکه جنگها با استفاده بمب اتم، غیراخلاقی و غیرانسانی است و جهان بر مطرود بودنش اجماع دارد، گفت: در جنگ آذربایجان و ارمنستان پهپاد بود که سرنوشت جنگ را به نفع آذربایجان تغییر داد؛ مثلا در قضیه جنگ اوکراین، اگر اوکراینیها در 20روز اول جنگ پهپاد داشتند، تمام ستون روسیه را در کشورشان متلاشی میکردند چراکه روسیه به شیوه سنتی، تانک وارد اوکراین کرد. اگر اوکراینیها پهپاد در اختیار داشتند، مطمئنا سرنوشت جنگ را به نفع خود تمام میکردند و اگر روسیه میدانست اوکراین ستون پهپادی و پدافندی ندارد، اینگونه حمله نمیکرد. روسیه نیز اگر بهجای استفاده از نیروی زرهی و تانک، از قدرت پهپادی استفاده میکرد، شاید الان جنگ را یکسره کرده بود اما بهسمت جنگ سنتی رفت.
این کارشناس نظامی با بیان اینکه در حوزه زمینی هم باید بهسمت جنگ رباتیک و هوش مصنوعی رفت، گفت: جنگ تانکها و پیادهنظام تاریخ مصرفش تمام شده و ارتشها باید آن را کنار بگذارند.
وی با اشاره به قدرت پهپادی کشورمان گفت: تفاوتی که قدرت پهپادی ایران با جهان دارد این است که از تنوع فناوری و سختافزاری برخوردار است؛ مثلا نیروهای هوایی ما تمام جنگندههایش شناخته شده بود مثلا «اف 4»، «اف 5» بود و آخرها هم «میگ 29» و «اف14» داشتیم. تمام ارتشها فناوریهایشان تعریف شده است مثلا فرانسه «میراژ» دارد، روسیه «سوخو» و «میگ» و آمریکا هم «اف 35 » دارد. مثلا اگر کشوری با اف14 حمله کند میدانند با چه پدافندی با این جنگنده مقابله کنند، توان تخریب و توان حمل موشک آن را میدانند. اما تنوع پهپادها این امکان را از سامانههای پدافندی گرفته است. مثلا کسی نمیداند سامانه پهپادی ایران از چه سطحهایی و از چه نوعی ازحیث فناوری سختافزاری و از حیث شناسایی است؛ لذا تنوع در سختافزار، تنوع در برد، تنوع در قدرت آتش، تنوع سامانههای شناسایی و تهدید، دشمن را گیج میکند.
این کارشناس نظامی، جنگ پهپادها را جنگ مدرن دانست و گفت: البته به پهپادها فقط با عینک نظامی نباید نگاه کرد. پهپادها حتی در سیستم مرزبانی کشور کاربرد دارند و بهجای پاسگاههای پراکنده که گاهی اوقات دارای تلفات هم هستند، با پهپاد میتوانیم مرزها را کنترل کنیم. کلانتری همچنین با اشاره به استفاده از پهپادها در مدیریت بحران، گفت: از پهپاد در وقوع سیل برای شناسایی و گشتزنی میتوان بهره برد. وی تاکید کرد: پهپاد هم توان رزمی را بالا میبرد و هم تلفات نیروی انسانی و هزینهها را کاهش میدهد، جدای از آنکه دقتش هم زیاد است.