سمانه استاد / بهروز شعیبی برای بسیاری از مخاطبان در کاراکتر طلبهای نقش بسته که همسرش به بیماری «اماس » دچار شده و اوست که باید علاوهبر درس، مسوولیت زندگی و بچهها را هم به عهده بگیرد؛ نقشی که او در فیلم «طلا و مس» بازی کرد، یکی از ماندگارترین کاراکترهای طلبه و روحانی است که تا امروز خلق شده است. او اما تنها بازیگر نیست و اولین فیلم بلندش «دهلیز» را با دغدغهای درمورد قصاص ساخت. بعد از آن فیلمهای «سیانور»، «دارکوب» و «روز بلوا» را جلوی دوربین برد و این روزها «بدون قرار قبلی»اش روی پرده سینماها در حال اکران است. او در این فیلم با فرهاد توحیدی و مهدی تراببیگی در نقش نویسنده و پگاه آهنگرانی، مصطفی زمانی، صابر ابر، الهام کردا، امین میری و رضا صابری در نقش بازیگر همکاری کرده است. این فیلم داستانی با تم بازگشت به ریشههاست؛ بازگشت به وطن در جستوجوی گمشدهای به نام آرامش.
روحالله فرقانی / جو بایدن، رییسجمهور آمریکا درحالی بهزودی به ریاض سفر میکند که این سفر با تحلیلهای زیادی همچون، عادیسازی روابط آلسعود با رژیمصهیونیستی و شکلگیری ناتوی عربی مطرح است، «حسن داناییفر»، سفیر سابق ایران در عراق در گفتوگو با روزنامه «صبحنو» با اشاره به این موضوعات، عنوان کرد: اینکه مذاکرات هستهای و تنشهایی برجامی در نزدیک شدن کشورهای عربی منطقه با رژیمصهیونیستی تاثیرگذار است، اینگونه نیست و نمیتوان مذاکرات برجامی ایران را عامل اصلی خیز کشورهای عربی منطقه بهسوی رژیمصهیونیستی دانست. امکان عادیسازی روابط عربستانسعودی با رژیمصهیونیستی هست ولی زمانش کم است و در سفر جو بایدن به ریاض این امر رخ نمیدهد.
چهار وزیر کابینه سیزدهم روی لبه تیغ استیضاح قرار دارند و همین موضوع، مجلس یازدهم را تحت شدیدترین تبلیغات منفی قرار داده است. محوریت این تبلیغات آن است که نمایندگان مردم برای انصراف و چشمپوشی از وظیفه نظارتی خود، ساخت و پاخت با وزیران را در پیش گرفتهاند. ادعاهایی از این دست درحالی است که نمایندگان برای استیضاح وزرای ناکارآمد جدی به نظر میرسند و فضای مسموم شکلگرفته علیه پارلمان، تاثیری روی اراده آنها ندارد. مجلس در چه وضعیتی قرار دارد و نگاهش به همکاری با دولت چیست؟
سید ابراهیم رئیسی شامگاه شنبه در ششمین گفتوگوی مستقیم تلویزیونی، با در پاسخ به پرسش مطرحشده ازسوی مردم مبنی بر اینکه گرانیها چه وقت رفع یا مدیریت خواهند شد؟ تصریح کرد: هر گرانی باید منطق خود را داشته باشد. مثلا وقتی صحبت از افزایش قیمت محصولات لبنی میشود، مشخص است که چه میزان اثرپذیری از گرانیها داشتهاند. تفاوت بین ارز ترجیحی با ارز نیمایی یا ارز آزاد یا تاثیر مستقیم و غیرمستقیم آن بر رشد قیمت این محصولات یا برنج، روغن و کالاهای اساسی باید مشخص شود. بیش از این میزان، هرگز نباید اجناس گران شود. اینکه میگویم هرگز، یعنی سازمانها یا اتحادیههای صنفی باید بر قیمتها نظارت کنند.
این روزها، زندگی خیلیها رنگوبوی تجمل گرفته و از سادگی روزگاران قبل خبری نیست. زندگی تجملی یا به قول جوانترها، زندگی لاکچری؛ سبکی از زندگی است که در آن همهچیز زرق و برق خاصی دارد و برای رسیدن به هریک از عناصر زندگی تجملی، هزینههای سرسامآوری نیز پرداخت میشود. از ماشینهای لوکسی که در خیابانها مانور میدهند و ایرانزمین و اندرزگو را بالا و پایین میکنند تا مهمانیهایی که هزینه برگزاری هرکدامشان، برابر با حقوق سالانه یک کارگر است؛ همه و همه تکههای کوچکی از تجملاتی هستند که پیشتر انگشتشمار بودند و امروز چشممان به دیدنشان عادت کرده است. مراسم عروسی، اگر در سالیان گذشته در یک حیاط باصفا با لامپهای ریسهای، میز و صندلیهای کرایهای، کمی میوه و یکی، دو نوع غذا برگزار میشد و اتفاقا همه مهمانان را راضی میکرد، امروز شکل دیگری به خود گرفته است.
واقعیت این است که خطر زلزله در شهرهای مختلف ایران بسیار نزدیکتر از آن است که فکرش را میکنیم. کافی است بدانیم زیر پایمان ۵۷۵گسل ریز و درشت وجود دارد که ۱۲۰مورد آنها خطرناک هستند، حدود ۸۰درصد شهرهای کشورمان در معرض خطر زلزله هستند و روزانه ۶۰زلزله در کشور ثبت میشود و براساس تخمین سازمان لرزهنگاری بهطور میانگین سالانه دوهزار بار زمین ایران میلرزد. آنوقت است که دیگر نمیتوانیم بهراحتی از کنار هشدارها و زنگ خطرها بگذریم، بحران را در یک قدمی خود حس میکنیم و از خود میپرسیم چاره چیست؟ زلزله دیروز کیش و مصدوم شدن تعدادی از هموطنانمان بار دیگر نشان داد که شهرهای کشور تا چه اندازه در مقابل زلزله آمادگی ندارند. مطابق با هشدار کمیته اضطراری فجایع طبیعی (دیایسی)، در سالهای اخیر اکنون بیشترین نگرانیهای سازمانهای امدادرسان جهان درمورد وقوع زلزله در شهرهای بزرگ جهان ازجمله تهران، استانبول در ترکیه و کاتماندو در نپال است. نگاهی گذرا به مطالعات مربوط به لرزهخیزی فلات ایران و گسلهای متعدد موجود در تهران، این هشدار را به ما میدهد که پایتختی که از ۱۹۱سال گذشته تاکنون دچار آسیب شدیدی بر اثر زلزله نشده، هر لحظه ممکن است تنورههای این دیو خاموش دامنگیرش شود. فلات ایران شامل گسلهای فعال و ارتفاعات آتشفشانی جوان در طول کمربند زلزلههای آلپ - هیمالیاست. مطالعات لرزه زمینساختی ایران نشان میدهند که این منطقه دارای چگالی بالایی از گسلهای فعال و جدید است؛ بنابراین مناطق زیادی در این گستره در خطر زلزلههای مخرب قرار دارند. گستره شهری تهران روی رسوباتی بنا شده است که سنگ توف سخت، پی آن را تشکیل میدهد. براساس دادههای زمینلرزههای تاریخی، تهران زمینلرزههای بزرگی را در گذشته دور تجربه کرده است.