مذاکرات احیای برجام اگرچه چندماهی متوقف شده بود اما همانطور که انتظار میرفت با سفر جوزپ بورل به تهران، مسیر دیگری در پیش گرفته شده است؛ مسیری که با همراهی غرب و بهویژه آمریکا میتواند به نتایج قابل لمسی منجر شود. مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از دیدار با وزیر خارجه کشورمان که روز گذشته انجام شد، در توییتی درباره سفرش به تهران، دیپلماسی را تنها راه بازگشت به اجرای کامل برجام و معکوس کردن تنشهای فعلی خوانده بود.در این راستا، جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا صبح دیروز با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان در محل وزارت امورخارجه دیدار و گفتوگو کرد؛ دیداری که در روزهای اخیر مورد گمانهزنی بسیاری از تحلیلگران و رسانههای داخلی و خارجی قرار گرفته بود.حسین امیرعبداللهیان پس از دیدار و گفتوگو با بورل که بیش از سهساعت و نیم به طول انجامید، گفت: گفتوگوهای طولانی اما مثبتی را درخصوص همکاریهای جامع جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا داشتیم. جمهوری اسلامی ایران بهدنبال روابط متوازن با جهان است و در یک سیاست خارجی متوازن، قاره اروپا برای ما از جایگاه مهمی برخوردار است. حفظ و گسترش روابط با قاره اروپا به شمول تمام کشورهای این قاره چه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و چه کشورهای خارج از اتحادیه اروپا ازجمله اولویتهای ما در پیگیری مناسبات با این قاره است. سطح روابط و بهویژه مناسبات تجاری ایران و این قاره در تراز ظرفیتهای موجود بین ایران و یکایک کشورهای اروپایی نیست.
تایید حکم دادگاه بدوی حسن رعیت و همدستان او ازسوی دیوانعالی کشور و محکومیت به بازگرداندن بیتالمال، خبری بود که اخیرا بیرون آمد و نشانی از عزم جدی قوهقضاییه در مبارزه با ابرمفسدان داشت. محکومیت حسن رعیت که با تلاش مشترک سازمان اطلاعات سپاه و قوهقضاییه به ثمر رسید، چه پیامی با خود دارد؟
روح الله فرقانی / نخستوزیر عراق درحالی امروز یکشنبه به تهران سفر میکند که منطقه غرب آسیا، با تحولات و سفرهای مختلفی همراه شده است؛ سفرهایی که بهزودی به نشست چندین کشور عربی با حضور آمریکا در ریاض منتهی میشوند. گویا الکاظمی بهدنبال گرفتن نتیجه از پنج دور مذاکرات ایران و عربستانسعودی است تا آنچه ثبات منطقهای مینامد، برقرار شود؛ موضوعی که حسن هانیزاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با روزنامه «صبحنو» بر آن تاکید میکند و میگوید: تاکنون 5 دور مذاکرات مهم ایران و عربستان از اردیبهشتماه سال گذشته در بغداد برگزار شده است. اکنون الکاظمی سعی میکند دیدگاههای ایران و عربستان را به یکدیگر نزدیک کرده تا اینگونه بتواند از شکلگیری ناتوی عربی در منطقه جلوگیری کند؛ ناتویی که در سفرهای منطقهای بنسلمان به اردن نیز مطرح شده و پادشاه اردن بر تشکیل چنین ناتویی اصرار کرده است.
گامهای بلند برای پیشرفتهای فزاینده هستهای که در هفتههای گذشته با جدیت بیشتری در دستورکار مقامات کشورمان قرار گرفته، با قدرت و اراده قوی در جریان است؛ گامهایی که میتوانند عقبماندگیها را بهسرعت از بین برده و دستاوردهای قابلتوجهی را در سبد ایران قرار دهند. در این راستا، محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی شامگاه جمعه از فعالیتهای عمرانی و پیشرفت عملیاتی واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر بازدید کرد. تا پایان سال1400، نیروگاه اتمی بوشهر بهعنوان تنها نیروگاه هستهای در کشور 82میلیارد و 105میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرد.
مرضیه کیان / کتاب «سلولهای بهاری»، خاطرات تولید و توسعه سلولهای بنیادی به روایت دکتر حسین بهاروند، ازجمله آثاری است که ازسوی انتشارات «راه یار» منتشر شده و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. برای مصاحبه این کتاب با دکتر بهاروند که در ابتدا با چالشهای بسیار زیادی همراه بود، انتشار دستنوشته رهبر انقلاب دلیلی شد برای رضایتمندی دکتر بهاروند؛ متن دستنوشته مقام رهبری بدین شرح است: «کتاب دکتر بهاروند را منتشر کنید خدا به آن و بر خود آن انسان عزیز برکت دهد و او را برای اسلام و مسلمین حفظ فرماید.» کتاب «سلولهای بهاری» همانطورکه از اسمش پیداست و روح نشاط را در دل خود دارد، فامیلی دکتر حسین بهاروند را به سلولها پیوند داده و حسی مطبوع را برای مخاطب به ارمغان آورده است.
حدود ۱۵سال است که طرح پزشک خانواده از مناطق روستایی و شهرهای با جمعیت زیر 20هزار نفر آغاز شده و پزشک خانواده هنوز کماکان استمرار دارد و فعال است. حدود هشت سال قبل موضوع پزشک خانواده شهری در دو استان فارس و مازندران شکل گرفت که قرار بود بهصورت پایلوت اجرا شود و پس از بررسی نتایج این طرح در سایر شهرهای کشور نیز اجرایی شود و بهازای هر ۲۵۰۰نفر یک پزشک و مراقب سلامت مشغول به فعالیت شوند و از فرصت بخش خصوصی و مطبهای خصوصی برای پیشبرد این موضوع استفاده شود اما درحالحاضر متاسفانه به دلیل موانع اعتباری این طرح تقویت نشد و هماکنون اجرای این طرح در استانهای فارس و مازندران با چالشهای جدی مواجه است.
فائزه مومنی / مشکلات ثبتنام دانشآموزان در مدارس، سالهاست که بهصورت ثابت در حال تکرار است و تا امروز نسخه قابل درمانی برای آن ازسوی مسوولان در ادوار مختلف ارائه نشده است. حداقل ترین حق یک دانشآموز، ثبتنام در مدرسه است،اما گاهی این موضوع بهسادگی امکانپذیر نیست و ذهن خانوادهها از شنیدن کلمه «جا نداریم» در فصل ثبتنام مدارس خسته است و گاهی به بهانههایی چون نبودن جا یا خارج از محدوده بودن، خانوادهها از این مدرسه به آن مدرسه میروند. خانوادهها برای ثبتنام فرزندشان در مدرسه دولتی عادی، حتما باید محل سکونتشان در محدوده جغرافیایی تعیینشده ازسوی آموزشوپرورش شهر تهران باشد که در این صورت صرفا یک مدرسه پیش روی آنهاست و با پذیرش این اجبار، حق انتخاب دیگری ندارند. حتی اگر محل سکونت خانوادهای در محدوده مدرسه باشد، باید مدارکی ارائه دهند که اثبات کند در مجاورت مدرسه زندگی میکنند و همین موضوع باعث شده مدارس برای ثبتنام درخواست کد رهگیری داشته باشند. این دستورالعمل که برای جلوگیری از ثبتنامهای خارج از محدوده ابلاغ شده است، مشکلاتی را رقم میزند؛ بهعنوان مثال بسیاری از خانوادههایی که مستاجر هستند، اجارهنامههایشان بهصورت دستی نوشته شده و فاقد کد رهگیری است. این در حالی است که حداقل انتظار از مسوولان بهویژه آموزشوپرورش شهر تهران، خروج از انفعال، پاسخگویی به پرسشها و مسوولیتپذیری در برابر مشکلات مردمی در فصل ثبتنام مدارس است.