وی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درحالحاضر دارای ۵۰نفر عضو هیاتعلمی شامل پنج استاد، ۱۱دانشیار، ۲۷استادیار و دو مربی است که در سال گذشته بالغ بر ۱۳۳طرح و پروژه (۲.۷پروژه به ازای هر عضو هیاتعلمی) را به مرحله اجرا درآوردهاند. انتقال ژنهای مطلوب برای بهبود صفات کمی و کیفی گیاهان، بهکارگیری نانوتکنولوژی در کشاورزی و جمعآوری و شناسایی و ارزیابی میکروارگانیسمها با قابلیت استفاده از مهمترین زمینههای تحقیقاتی این طرحها بوده است.
صالحیجوزانی در توضیح اثربخشی این تحقیقات به طرح خودکفایی تولید غده بذری سیبزمینی عاری از ویروس اشاره کرد و گفت: در سال۱۴۰۰ تعداد ارقام سالمسازیشده سیبزمینی به ۱۷رقم رسید و بیش از 6هزار گیاهچه درون شیشهای تولید و بین ۱۳شرکت خصوصی تولیدکننده هسته اولیه بذر سیبزمینی و مراکز دولتی توزیع شد. با اجرای این برنامه طی ۱۴سال اخیر بالغ بر ۴۱میلیون دلار صرفهجویی ارزی صورت گرفته و حداقل برای ۲۱۰نفر اشتغالزایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: محققان پژوهشگاه در سال گذشته موفق به تولید ۱۵محصول مختلف پروبیوتیک شدند که با انتقال دانش فنی پروبیوتیکهای طیور به بخش خصوصی و تولید صنعتی آنها شاهد تولید ۱۵۰تن انواع محصولات پروبیوتیک بودیم. درمجموع طی پنج سال گذشته بالغ بر ۵۰۰میلیارد ریال محصول پروبیوتیک طیور با دانش فنی منتقلشده از پژوهشگاه تولید شده که میزان اثربخشی آن در افزایش درآمد مرغداران بالغ بر پنجهزار میلیارد ریال بوده است.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از دریافت اولین رویالیتی حاصل از انتقال دانش فنی (تولید صنعتی کود زیستی مبتنیبر قارچ تریکودرما) به بخش خصوصی خبر داد و گفت: با استفاده از این محصول که سالانه بالغ بر ۲۰هزار بسته از آن تولید خواهد شد. ضمن کنترل ۷۰ تا ۱۰۰درصدی عوامل بیماریزا، میزان عملکرد محصولات کشاورزی ۲۰ تا ۳۰درصد افزایش مییابد.
وی در بیان دستاوردهای تجاریسازیشده پژوهشگاه در سال گذشته نیز به قرارداد اعطای مجوز بهرهبرداری انحصاری از دانش فنی تکثیر، فرمولاسیون و استفاده از کود زیستی و محرک رشد اختصاصی گوجهفرنگی گلخانهای به دو شرکت خصوصی، قرارداد مجوز بهرهبرداری انحصاری، فرمولاسیون و استفاده از کود زیستی اختصاصی خیار گلخانهای، قرارداد همکاری جهت انجامدادن آزمایشهای تخصصی تشخیص تراریختگی یا عدم تراریختگی نمونههای وارداتی، قرارداد تولید لاینهای دابل هاپلویید خیار جهت تولید ارقام هیبرید و آزاد گردهافشان و قرارداد ارائه مشاوره علمی درخصوص نحوه کاشت، داشت و برداشت گیاه سالیکورنیا و فروش بذر آن میتوان اشاره کرد.