مهم بودن ازدسترفتن سرمایه افراد در این بازارها؛ متاسفانه باید گفت این نگرش در جامعه کنونی نهادینه شده و هربار با برخاستن موجی در یک بازار سرمایهها به آن سمت هدایت میشود.
جمعیت فعال در بازار رمزارزها براساس یک پژوهش تخمین زده شد. ارزیابیها حاکی از این است که احتمالا حدود ۱۲میلیون ایرانی صاحب رمزارز باشند؛ البته انگیزه دارندگان رمزارز متفاوت است؛ بخش قابلتوجه صاحبان رمزارز به قصد سرمایهگذاری و حفظ ارزش پول وارد این بازار شدهاند. بخشی نیز سرمایهگذاری در این بازار را شغل و حرفه خود برشمردهاند. «حمایت از تکنولوژی»، «کنجکاوی» و «جابهجایی بینالمللی پول» از دیگر انگیزههای صاحبان رمزارز است. نتایج این پژوهش نشان میدهد ۶۲درصد مردمی که رمزارز خریداری کردهاند، در حدود یکسال اخیر وارد این بازار شدهاند.
بازار «رمزارز» مقصد جدید سرمایهگذاران در کشور است و برآورد میشود که حدود ۱۲میلیون ایرانی صاحب رمزارز باشند. به این معنی که هر حساب کاربری در صرافیهای دیجیتال نماینده چهار الی پنج نفر است؛ چراکه افراد بهدلیل پیچیدگیهای بازار رمزارز ترجیح میدهند نمایندهای را که آشنا با این بازار است انتخاب کنند و از این رو ممکن است در موجودی یک حساب کاربری چهار الی پنج نفر سهم داشته باشند. پژوهش حاضر نشان میدهد ۵/ ۲میلیون حساب کاربری در صرافیهای دیجیتال وجود دارد که میتوان گفت نماینده ۱۰ الی ۱۲میلیون نفر محسوب میشوند. این آمار نشان میدهد عدمثبات اقتصادی و وجود انتظارات تورمی موجب شده تا مردم رفتوآمد به بازارهای مختلف داشته باشند و رفتارهای هیجانی از خود بروز دهند. اقبال مردم، یک روز بورس را نشانه میرود، روزی دیگر بازار طلا و دلار را. اما ریشه این مساله هرآنچه هست قابل مدیریت است و میتوانیم سرمایهمان را بهجای ایجاد تنش در بازارهایی که تخصصی در آن نداریم در تولید و اشتغالآفرینی کشورمان متمرکز کنیم.