سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از صدور مجوز افزایش ۱۵درصدی قیمت برای تلویزیون و ۱۰درصدی برای یخچال، یخچالفریزر و ماشین لباسشویی و ظرفشویی خبر داد و گفت که قیمتهای جدید از اول تیرماه اجرایی میشود.
امید قالیباف درباره افزایش قیمت شویندهها گفت: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، از هشتم خردادماه، افزایش قیمت شویندهها نسبتبه قیمت قبلی مصوب سال۱۴۰۰، تا سقف ۲۵درصد مجاز شد؛ البته به گفته وی، کالاهایی که در سطح عرضه هستند، باید با قیمت درجشده قبلی عرضه شوند.
موضوع افزایش قیمت شویندهها از اوایل اردیبهشت مطرح و ابتدا با مخالفت وزارت صمت مواجه شد. حتی در مقطعی در شبکههای اجتماعی برگهای با عنوان صورتجلسه انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران مبنی بر افزایش قیمت ۵۰ تا ۸۰درصدی انواع شوینده منتشر شد اما درنهایت ستاد تنظیم بازار سقف افزایش قیمت این محصولات را ۲۵درصد اعلام کرد.
قالیباف همچنین در پاسخ به سوالی درباره تعیین تکلیف قیمت لوازمخانگی در سال جاری، اظهار کرد: در حوزه لوازمخانگی، افزایش ۱۵درصد برای تلویزیون و ۱۰درصد برای یخچال، یخچالفریزر و ماشین لباسشویی و ظرفشویی تایید شده و از اول تیرماه اجرا میشود.
چند روز پیش هم دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از درخواست افزایش قیمت لوازمخانگی به سازمان حمایت خبر داده و گفته بود که بازار کشش افزایش قیمت ندارد و تولیدکنندگان هم از افزایش قیمت استقبال نمیکنند اما باید توان ادامه فعالیت هم داشته باشند.
۱۰۰ محصول کشاورزی تحت پوشش بیمه
علی امرایی، مدیر امور مالی و سرمایهگذاری صندوق بیمه کشاورزی در برنامه بیمه سبز رادیو گفت وگو درباره صندوق بیمه کشاورزی گفت: صندوق بیمه کشاورزی بهمنظور حمایت از کشاورزان و دامدارانی که در اثر حوادث غیرقابل پیشبینی دچار خسارت میشوند، ایجاد شده و هدف این صندوق مدیریت ریسک در بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه ریسک در بخش کشاورزی بسیار بالاست یعنی در کشور ممکن است در یک شب سرمازدگی بزرگ رخ دهد و بخش زیادی از محصولات کشاورزی را دچار غرامت کند، گفت: هدف مهم و اساسی که صندوق بیمه دنبال میکند، حمایت از کشاورز و امنیت غذایی کشور است.
امرایی افزود: دولت و مجلس شورای اسلامی در سال۱۳۶۳ به این نتیجه رسیدند که صندوقی را ایجاد کنند که این صندوق هدفش حمایت از کشاورزانی است که در این بخش دچار خسارت میشوند و برای این کار حتی حق بیمهای که از کشاورزان هم دریافت میکند دولت به او یارانه میدهد یعنی میانگین آن حق بیمهای که ما از کشاورز دریافت میکنیم ۳۰درصدش را خود کشاورز پرداخت میکند و مابقی را دولت از محل یارانه هایش تامین میکند.
وی گفت: ما در سطح کشور یکسری شرکتهای کارگزاری داریم، کشاورزان با مراجعه به این شرکتها و بیمهنامههای متنوعی که وجود دارد در بخشهای مختلف چه در بخش زراعت و چه در بخش دام یا باغات یا آبزیان و طیور خریداری و محصولات خود را در مقابل حوادث بیمه کنند.
وی افزود: شروع محصولات بیمه کشاورزی در کشور در سال۱۳۶۳ ابتدا با دو محصول پنبه و چغندرقند در دو استان خراسان و گلستان بود اما اکنون بیمه خیلی گستردهتر شده و بیش از ۱۰۰محصول تحت پوشش بیمه کشاورزی هستند. حدود سهمیلیون و ۴۴۰هزار هکتار زمین زراعی، ۳۷۸هکتار باغات، ۱۳میلیون و ۵۵۰ رأس در امور دام، یک میلیارد قطعه طیور و دومیلیون کشاورز از خدمات صندوق بیمه کشاورزی بهرهمند هستند.