سمانه استاد / «هِناس» دومین ساخته سینمایی حسین دارابی بعد از «مصلحت» است. در این فیلم، احسان ثقفی و مهدیه عیناللهی نویسندگی و محمدرضا شفاه تهیهکنندگی کار را برعهده داشتهاند. فیلم روایتی است از نگاه دکتر شهره پیرانی به زندگی او در کنار همسر شهیدش، داریوش رضایینژاد. شهید رضایینژاد یکی از شهدای انرژی هستهای است که در سال90 جلوی چشمان همسر و دختر چهارسالهاش مورد شلیک پنج گلوله قرار گرفت. دارابی در این فیلم سعی کرده است فضای امنیتی و سیاسی را با وارد شدن به زندگی این شهید هستهای از نگاه همسر او دور زده و از حساسیتهای آتی فیلم جلوگیری کند. او در این فیلم دغدغههای یک زن و تلاش او برای حفظ زندگیاش را به تصویر میکشد. در فیلم «هِناس» مریلا زارعی نقش شهره پیرانی و بهروز شعیبی نقش شهید رضایینژاد را بازی میکنند. به مناسبت اکران «هِناس» با کارگردان فیلم، حسین دارابی و یکی از نویسندگان آن، مهدیه عیناللهی گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانید:
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی روز گذشته (یکشنبه) در دیدار آقای «قاسم ژورمات توکایف»، رییسجمهور قزاقستان و هیات همراه با اشاره به پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی میان ایران و قزاقستان، بر لزوم گسترش بیش از پیش همکاریهای دو کشور در عرصههای مختلف بهویژه همکاریهای منطقهای تاکید کردند.
روحالله فرقانی / حمله دوهفته پیش رژیمصهیونیستی به فرودگاه بینالمللی دمشق، خسارات فراوانی به این فرودگاه وارد شد و وزارت حملونقل سوریه از تعلیق پروازها تا اطلاع ثانوی خبر داد. حملاتی که با انتقاد شدید مسکو همراه شد و اعلام کرد که این حملات اسرائیل قابلتوجیه نیست. به همین دلیل نیز قصد دارد اقدامی بیسابقه علیه رژیمصهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام دهد. این در حالی است که رژیم اسرائیل اغلب از حمایت مسکو در نهادهای بینالمللی برخوردار است. حال باید دید موج جهانی پوتین علیه اسرائیل به کجا منتهی میشود و آیا دوران آرامش صهیونیستها فرارسیده است؛ موضوعی که «مهدی شکیبایی»، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با روزنامه «صبحنو» این اقدام روسیه را نوعی تابوشکنی کرملین علیه تلآویو توصیف کرده و میگوید: این اقدام روسیه اگر هم منجر به صدور قطعنامه شود ازسوی غربیها وتو میشود؛ البته، نفس حرکت روسها که همیشه در سازمان ملل مورد حمایت اسرائیل بودند، اقدامی بیسابقه است و در دهههای اخیر به این صراحت با رژیمصهیونیستی وارد مجادله سیاسی نشده بودند که آن را در شورای سازمان ملل مطرح کنند.
برگزاری جلسات نواصلاحطلبی همزمان با اعلام خبر جلسه مشترک حسن روحانی با محمد خاتمی و سیدحسن خمینی، در نوع خود میتواند معنادار به نظر برسد. اصلاحطلبان در فاصله یکسال و 9ماه تا انتخابات مجلس دوازدهم، مجددا دستبهکار شدهاند تا دوباره در قدرت سهم بگیرند. شعار نو شدن اما با میدانداری پیران اصلاحات سنخیتی ندارد. شعار نواصلاحطلبی از کجا آب میخورد؟
مرضیه کیان/ کتاب «بهار، آخرین فصل» مستند روایی زندگی شهید مدافع حرم اسدالله ابراهیمی است که به قلم مرتضی اسدی در سال1400 ازسوی انتشارات روایت فتح به چاپ رسیده است. این اثر حکایت مردی از سرزمین چهارفصل است که بهار را برای هبوطش، برای وجودش و برای صعودش برگزید؛ حکایت پسربچه بازیگوش دیروز و ایثارگر امروز.
فائره مومنی / چند سال اخیر بهعلت خشکسالیهای پیاپی و کاهش منابع آبی، بازار انتقال آب بینحوضهای داغ شده است؛ انتقال آب خزر به سمنان یا انتقال آب دریای عمان به سیستانوبلوچستان و خبرهایی از این دست، برای مدتی تیتر خبرگزاریها و روزنامهها میشود و مانند هر خبر داغ دیگری بهمرور به فراموشی سپرده میشد. در این میان، جمعه دو هفته گذشته یعنی در هفته محیطزیست، یکی از این خبرها دوباره تیتر اول خبری شد و آن هم منتفی شدن پروژه انتقال آب دریای خزر به سمنان بود که علی سلاجقه، معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت محیطزیست آن را اعلام کرد؛ البته اینجا پایان ماجرا نیست چون ۲۲خردادماه عباس گلرو، نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی این خبر را تکذیب کرد. همان روز علی سلاجقه، رییس سازمان محیطزیست گفت که برای اجرای پروژه انتقال آب دریای خزر به سمنان تاکنون اقدامی نشده است و فعلا هم هیچ کاری در این رابطه انجام نمیشود. او درباره گفته نماینده مردم سمنان در مجلس مبنی بر اینکه این پروژه مصوب دولت و برای آن بودجه تعیین شده است، اعلام کرد که این پروژه قبلا مجوز محیطزیست را گرفته بود که در این حالت پروژه به دولت رفته و برای آن اعتبار تعیین میشود که این کار انجام شده است اما تاکنون هیچکاری برای اجرای این پروژه صورت نگرفته و اقدامی هم انجام نمیشود.
علی جواهری / بازارهای مالی و سرمایهگذاری برای بسیاری با رویای ثروتمند شدن آغاز میشود. واقعیت ناگواری که با آنچه در بستر واقعی بازار وجود دارد، متفاوت است. بیتکوین با یک سقوط ناگهانی، به کمتر از 19هزار دلار رسید و حتی برای لحظاتی قیمت آن وارد کانال 18هزار دلار شد. هماکنون این ارز دیجیتال با افت 8درصدی در حدود قیمت 19دلار معامله میشود. ارزش بازار بیتکوین درحالحاضر 369میلیارد دلار است. با افت امروز، بازدهی هفتگی بیتکوین به منفی 32درصد رسید. ارزش معاملات بیتکوین طی شبانهروز گذشته 32میلیارد دلار بوده که در مقایسه با روزهایی که افت قیمت شدید رخ میدهد، ارزش معاملات پایین محسوب میشود. در روزهایی که افت قیمت شدید رخ میدهد، ارزش معاملات بهشکل چشمگیری افزایش مییابد اما اینبار چنین اتفاقی رخ نداده است. شاخص ترس و طمع بیتکوین دیروز عدد6 را نمایش داد. این عدد نشاندهنده وجود ترس شدید در بازار است. تابهحال تنها یک بار پیش آمده که شاخص ترس و طمع بیتکوین به عدد5 برسد و امروز شاخص ترس و طمع تنها یک رقم بالاتر از این کف تاریخی است.