کرونا بیش از دو سال است زندگی مردم جهان را دچار بحران کرده است اما خبرهای خوش از کاهش مبتلایان و فوتیها روایتی از پایان روزهای دشوار محسوب
می شود. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: زود است پایان کرونا را اعلام کنیم، اما میتوانیم بگوییم مهار شده است.
عباس شیراوژن، در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه زمان جشن پایان کرونا فرارسیده است یا خیر، افزود: اکنون برای اینکه پایان کرونا را اعلام کنیم، زود است اما میتوانیم بگوییم کرونا مهار شده و پیشبینی میشود که حداقل تا یکی،دو ماه آینده موج جدیدی از بیماری را نداشته باشیم. بااینحال هنوز آمادگی نداریم که پایان کرونا را جشن بگیریم. برآورد ما این است که در حالت خوشبینانه، کرونا از جامعه ما حذف نخواهد شد و سالانه امواجی را در فصلهای سرد سال خواهیم داشت.
شیراوژن در واکنش به همهگیر شدن بیماری گوارشی بهعنوان سویه جدید کرونا بهویژه در کودکان، گفت: متخصصان عفونی این احتمال را مطرح کردهاند که این بیماری شاید نشانهای جدید از سویهای از کرونا باشد. دقت داشته باشید نزدیک به ۹۹درصد سویههای بیماری کرونا که در کشور داریم، اومیکرون است اما ممکن است علائم مختلفی را از خود بروز دهد، بهویژه آنکه در سویههای قبلی بعضا علائم گوارشی را داشتیم.
وی درباره مهار کرونا در کشور افزود: به نظرم مجموعهای از عوامل در این ماجرا دخیل بود.
بدون شک یکی از عوامل مهم در کاهش بیماری کرونا در کشور، تفاوت در انجام و تراکم واکسیناسیون در دولت سیزدهم نسبتبه دولت قبلی است. در هفت، هشتماه اخیر نزدیک به ۱۵۰میلیون دوز تزریق واکسن داشتیم که عدد بسیار بالایی است و همین موضوع سطح ایمنی خوبی را در جامعه ایجاد
کرده است. همچنین رعایت بهداشت و زدن ماسک تا حد زیادی آمارها را کاهش داد و اعمال محدودیتها نیز اثرگذار بود.
شیراوژن درباره افزایش برخی عادیانگاریها در جامعه گفت: متاسفانه عادیانگاریهایی رخ داده است. اگرچه شاید موج بیماری نداشته باشیم اما با چنین عادیانگاریهایی ممکن است افراد سالمند، کسانی که نقص ایمنی و بیماری زمینهای دارند دچار مشکل شوند. بههرحال چرخه انتقال همچنان وجود دارد؛ شاید در خیلی از افراد بروز چندانی نداشته باشد اما ممکن است این چرخه به کسی برسد که نقص ایمنی دارد و به همین دلیل درگیر مشکلات جدی شود.
شناسایی ۱۵۶بیمار جدید کرونایی
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته ۱۵۶بیمار جدید کرونایی در کشور شناسایی شد. تا ۲۷خردادماه ۱۴۰۱ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۵۶بیمار جدید مبتلابه کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۲۸نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به هفتمیلیون و ۲۳۴هزار و ۵۲۳نفر رسید. براساس آخرین آمار، یک بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را
از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری، به ۱۴۱هزار و ۳۶۱نفر رسید. تاکنون هفتمیلیون و ۶۰هزار و ۹۷نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۳۱۳نفر از بیماران مبتلابه کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحتمراقبت قرار دارند.
تاکنون ۵۲میلیون و ۴۹۱هزار و ۷۲۴آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. درحالحاضر، ۱۱۳شهرستان در وضعیت زرد و ۳۳۵شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.