حسام رضایی / حسام رضایی: چهارماه از توقف مذاکرات برجام(موسوم به رفع تحریمها) میگذرد و افکارعمومی و حتی گروههای مرجع تحلیلی، اطلاعات دقیق و شفافی از کموکیف گفتوگوهای تیم ایرانی با همتایان اروپایی خود ندارند. در این وضعیت که تیم ایرانی هم تمایلی به ارائه گزارشی از مذاکرات اخیر ندارد، رییس تیم مذاکرهکننده کشورمان در اقدامی بیسابقه اقدام به انتشار رشتهتوییتی کرده که بسیاری، محتوای آن را بدیهی، کلیگویی یک دیپلمات ارشد ارزیابی کردهاند. ماههاست از آغاز و البته توقف مذاکرات دولت سیزدهم با کشورهای باقیمانده در برجام با هدف بازگشت همه طرفین به تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک(به شرط رفع تحریمهای آمریکا) میگذرد لیکن در این بین آنچه جای خالیاش بهشدت احساس میشود، اطلاعات دقیق و شفاف از روند گفتوگوها در وین ازسوی تیم ایرانی بهخصوص ازسوی سرتیم است. رسانههای داخلی طی ماههای اخیر عمده تحلیلهایی که از جزئیات مذاکرات به افکار عمومی ارائه دادهاند، مبتنی بر گزارش و اخبار رسانههای خارجی، توییت اعضای تیمهای مذاکراتی سایر کشورها و مقامات ذینفع اروپایی و آمریکایی بوده است. ناگفته پیداست که اطلاعات رسانهها و مقامات سایر کشورها(مرتبط با مذاکرات) بدون غرض سیاسی نیست و موجب شده تا گزارش رسانههای ایرانی نیز در بهترین حالت، بازگویی اطلاعات جهتدار بیرونی شود.
قیمت دلار غیررسمی که در کانال 26هزار تومان قرار داشت، در روزهای اخیر وارد کانال 33هزار تومان شد. این افزایش نرخ پس از آن رخ داد که دولت ارز ترجیحی کالاهای اساسی را حذف کرد و اخبار منفی از مذاکرات و قطعنامه شورای حکام نیز دلیل خوبی برای روند صعودی دلار در بازار ارز بود؛ موضوعی که دولتمردان را به فکر چارهای برای روزهای پرالتهابی ارز انداخت و اختیارات بانک مرکزی را برای مدیریت در بازار افزایش دادند.
حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیاترییسه مجلس شورای اسلامی در نشست شورای اداری مشترکِ شاهین شهر و میمه با شهرستان برخوار گفت که: رییسجمهور در بازدید از هسا دستور داد که تا سفر بعدی رییسجمهور به اصفهان، هشت هواپیمای مسافربری در این سازمان تولید شود. به گزارش همشهریآنلاین، وی به نقل از رییسجمهور گفت: به برکت نام امامرضا(ع)، این تصمیم در دولت هم مصوب میشود. برهمین اساس رییسجمهور در جدیدترین سخنرانی خود درباره فرمان برای ساخت هشت فروند هواپیمای مسافربری توضیح داد. رییسجمهور 26خردادماه از بخشهای مختلف شرکت دانشبنیان صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) دیدن کرد و در جریان جزئیات فعالیتها و تولیدات این شرکت قرار گرفت.
مرضیه کیان / کتاب «پلهها تمام نمیشدند» زندگینامه داستانی شهید مدافع حرم، مهدی نعمایی است که در طول برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ازسوی انتشارات روایت فتح، چاپ و با حضور رییس سازمان تبلیغات اسلامی، آقای قمی و همسر و فرزندان شهید و حسن روزیطلب، مدیرمسوول موسسه ایران رونمایی شد. انتشارات روایت فتح که در زمینه چاپ کتابهای دفاعمقدس، خاطرات شهدا و ادبیات پایداری فعالیتهای گستردهای دارد، از زیرمجموعههای بنیاد فرهنگی روایت فتح است. بنیاد فرهنگی روایت فتح متولی جشنوارههای بینالمللی فیلم مقاومت، جشنواره تئاتر مقاومت، جشنواره هنر مقاومت است و در حوزههای تئاتر و هنرهای نمایشی، مستند، سینما، هنرهای تجسمی، ادبیات و رسانه فعالیت دارد.
«بیکیفیتی» خودرو مسالهای است که تاکنون راهحلی برایش ارائه نشده است اما به نظر میرسد ظرفیتهایی در شرکتهای دانشبنیان وجود دارد که برمبنای آن میتوان توسعه و ارتقای صنعت خودروسازی را شاهد بود. متاسفانه سیاستهای فعلی صنعت خودرو با دانشبنیانها همخوانی ندارد. اگر به یک دهه گذشته نگاهی بیندازیم متوجه میشویم بهلحاظ اقتصادی به نفع خودروساز نبوده تا بخواهد سمت افزایش داخلیسازی، استفاده از قطعات جدید یا بهکارگیری فناوری در صنعت خودرو حرکت کند. این امر ناشی از بیثباتی سیاستهای صنعتی در حوزه خودروست و باعث شده تا اکوسیستم صنعت خودرو، ظرفیت جذب و هضم شرکتهای دانشبنیان را در درون خود نداشته باشد. به گفته کارشناسان تا زمانی که اکوسیستم صنعت خودرو تغییر نکند، نمیتوان در صنعت خودرو بهسمت فناوری و دانشبنیان شدن حرکت کرد، افزود: اگر بخواهیم صنعت خودرو را با استفاده از فناوری ارتقا دهیم، باید بهسمت استفاده از پلتفرمهای جدید و بهروز رفت و با توجه به آنکه در اکوسیستم فعلی صنعت خودرو اساسا جایگاهی برای شرکتهای دانشبنیان وجود ندارد، نمیتوان انتظار ارتقای فناوری را در صنعت خودرو داشت. حالا سوال اینجاست که آیا این ظرفیت در میان شرکتهای دانشبنیان داخلی برای ارتقای کیفیت خودرو وجود دارد؟
تامین مسکن برای کمدرآمدها طی چند دهه اخیر و بهویژه در سالهای اخیر به یکی از چالشیترین دغدغهها تبدیل شده است تاجاییکه این نیاز اولیه بهصورت مستمر و صعودی دستخوش افزایش قیمتها و تورمی میشود. افزایش اجارهبها و همچنین خریدوفروش مسکن در سایه تورم موجود در کشور، فقدان نظارت و سرعت کافی در اجرای طرحهای مسکن دولتی نیز عامل فشار حداکثری به طبقه متوسط و اقشار کمدرآمد کشور است. در همین راستا، بازار اجارهبها نیز طی سه سال اخیر با افزایش ۳۰۰درصدی روبهرو بوده که این موضوع باعث شده بسیاری از مستاجران ناچار به حاشیهنشینی شوند که این موضوع تبعات اجتماعی زیادی نیز به همراه دارد؛ البته راهکارهای عملیاتی کارشناسی نیز برای ساماندهی بازار اجاره وجود دارد که البته واکنش موثری از آن در بازار مشاهده نمیشود. در شرایط بحرانی بازار مسکن، معاون وزیر راهوشهرسازی خبر از طرح ویژه دولت برای حمایت از مستاجران داده است که در این گزارش به آن میپردازیم.