وعدههای بزرگ و گامهای کوچک، وزیر جوان دولت مردمی را عاقبتبهخیر نکرد؛ وزیری که اگرچه حواشی بسیاری را در این 300روز در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رقم زد و ارتش سایبریاش تمام تلاش خود را برای نمادسازی از وی و معرفیاش بهعنوان جوان انقلابی بهکار برد، اما راه به جایی نبرد.اقدامات هزینهآفرین وزیر جوان، بسیاری از خانوادهها را به چالش کشید و نهتنها با مدیریت یکساله بر مهمترین وزارتخانه دولت، باری از روی دوش مردم برنداشت، بلکه با افزایش نامتعادل و بیبرنامه حقوق کارگران، فصل جدید بیکاریها و تورم را بهجا گذاشت؛ وزیری که ادعای ایجاد شغل تنها با یکمیلیون تومان را داشت، حالا دست از برنامهها کشیده و به حواشی حضور پرسروصدا در وزارت مردم پایان میدهد. در همین راستا، حجتالله عبدالملکی روز گذشته با انتشار پیامی در صفحه خود در فضای مجازی رسما از وزارت کار استعفا کرد. وی در این پیام آورد که بهمنظور افزایش هماهنگی در دولت، استعفای خود را از این سمت اعلام مینمایم. استعفایی که بلافاصله به یکی از سوالها از سخنگوی دولت در نشست خبری روز گذشته تبدیل شد و بهادریجهرمی در این خصوص اعلام کرد: روز گذشته آقای عبدالملکی برای دومینبار استعفای خود را به رییسجمهور تقدیم کرد و روز گذشته استعفای او مورد پذیرش رییسجمهور قرار گرفت.
روحالله فرقانی / «فؤاد حسین»، وزیر امورخارجه عراق اخیرا در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی عراق سخنان نسنجیدهای را مطرح کرد که نشان از شکلگیری توطئههای جدید کاخ سفید در منطقه دارد؛ موضوعی که اربیل، بهعنوان کانون ایجاد تهدید برای ایران را رد کرد و حضور تروریستها در اقلیم کردستان را نفی ساخت. آنگونه که سخنان این مقام دولت بغداد نشان میدهد، غرب با ایجاد توطئههای جدید بهدنبال افتراق دو ملت ایران و عراق است؛ موضوعی که «مهدی شکیبایی»، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با روزنامه «صبحنو» بر آن صحه میگذارد و میگوید: فؤاد حسین با اینگونه سخنان و اتهامات علیه ایران تلاش کرد، یارگیری منطقهای و بینالمللی برای الکاظمی داشته باشد و نگاه آنها را به بغداد جذب کند. با شرایط کنونی و انسداد سیاسی که برای عراق در پساانتخابات پارلمانی روی داده است، فؤاد حسین تلاش میکند تا از طریق این سخنان اتهامآمیز، نگاهها را به دیگر مسائل سوق دهد.
با اینکه پروپاگاندای غرب تلاش دارد ایران را موجودیتی ضد مذاکره و علیه دیپلماسی نشان بدهد، اظهارات روز گذشته وزیر امورخارجه کشورمان نشان داد که تهران نهتنها ضد مذاکره نیست، بلکه از هرگونه تعاملی که منجر به «توافق خوب» شود، استقبال میکند. اظهارات امیرعبداللهیان همچنین نشان داد که ایران علاوه بر استقبال از توافق خوب، در ارائه بستههای ابتکاری به طرف آمریکایی نیز فعال بوده و واشنگتن با وجود چراغ سبز به نظرات راهگشای ایران، علیه تهران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی ائتلاف سیاسی صورت داده است.
«صبحنو» در حاشیه این نشست با حجتالاسلاموالمسلمین محمدمهدی خانمحمدی، دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری گفتوگو کرد که در ادامه میخوانید.
فائزه مومنی / چند روز پیش تصویر نامهای از سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران خطاب به ابراهیم رئیسی منتشر شده که در آن نسبت به تعطیلی خطوط تولید دارو از تیرماه سال جاری هشدار داده شده است. در این نامه که تاریخ یکشنبه ۲۲خرداد بر بالای آن دیده میشود و روز دوشنبه منتشر شده است، سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی به رییسجمهوری ایران هشدار دادهاند که در صورت ادامه روند کنونی، «خطوط تولید دارو تعطیل و بسیاری از اقلام دارویی دچار کمبود سراسری» میشوند. اختلال گسترده در تخصیص ارز دارو از بهمن سال گذشته در کنار افزایش «کمسابقه» قیمت نهادههای تولید، افزایش ۵۷درصدی دستمزد و افزایش «لجامگسیخته» هزینههای گمرکی ازجمله عوامل و موانعی هستند که در این نامه از آنها یاد شده است. در این نامه همچنین اشاره شده که علیرغم فعالیت صنایع تولید دارو در هر شرایطی ازجمله جنگ ایران و عراق، تحریمها و شیوع کرونا، «بیتوجهی به حداقل درخواستهای این صنعت در شرایط کنونی همراه با بلاتکلیفی در تصمیمگیری» دولت شرایط را بهگونهای فراهم کرده که «امکان تامین و تولید دارو را سختتر و به مرز بحران رسانده است». در متن این نامه آمده است که «بیتوجهی به حداقل درخواستهای این صنعت» و «بلاتکلیفی در تصمیمگیری» امکان تولید و تامین دارو را سختتر کرده و «به مرز بحران» رسانده است. امضاکنندگان نامه از «اخذ سود و تعرفه بازرگانی بر ماشینآلات تولید» انتقاد کرده و گفتهاند که افزایش بهای تمامشده داروهای تولیدی و «عدم اصلاح قیمت منصفانه دارو با پوشش بیمهای مناسب، امکان ادامه تولید را سلب و تعطیلی خطوط تولید و کمبود سراسری بسیاری از اقلام دارویی را فراهم کرده است.
اوایل پاییز سال گذشته بود که صحبتهایی ازسوی مسوولان مبنی بر راهاندازی رمز ارز ملی بر پایه ریال مطرح میشد و رییس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرد: رمزپول ملی ازجمله موارد مهم در دستورکار بانک مرکزی است که زیرساخت و دستورالعملهای مربوط به آن تدوین شده و در آینده نزدیک به صورت آزمایشی راهاندازی خواهد شد. ماجرا از این قرار است که در سالهای اخیر توجه سرمایهگذاران و عامه مردم به رمزارزها برای سرمایهگذاری در این بازار بهمنظور حفظ ارزش پول و سرمایه جلب شد و افراد زیادی وارد این حوزه شدند که سوءاستفادههای زیادی نیز در پی این موضوع از استخراج غیرمجاز تا مالباختگی با مبادله رمزارز غیرقانونی صورت گرفت. حالا براساس اعلام مسوولان بانک مرکزی، با اقدامات صورتگرفته از رمزارز ملی که انتشار آن بر پایه ریال است، در سال جاری رونمایی و جایگزین اسکناس خواهد شد.