حضرت آیتالله خامنهای در اجتماع پرشور مردم در مرقد مطهر رهبر کبیر انقلاب به مناسبت سیوسومین سالگرد عروج آن عزیز سفر کرده، امام خمینی (ره) را روح جمهوری اسلامی، شخصیتی حقیقتا استثنایی وامامِ «دیروز و امروز و فردای ملت ایران» خواندند و تأکید کردند: نسل جوان و هوشمند کنونی برای اداره آینده کشور و رساندن ملت به قلههای پر شکوه به نرمافزاری مطمئن، جامع، شتابدهنده وتحولآفرین یعنی درسها و گفتار و رفتار امام نیاز دارد.
مهدی فضائلی
مصطفی غنی زاده
خبرها در روزهای گذشته حکایت از برگزاری نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با دستور بررسی موضوعات مربوط به برنامه هستهای ایران در روز دوشنبه 16 خرداد داشت که حالا اولیانوف در صفحه توئیتر خود، در پاسخ به ادعاهای «شموئیل مئیر» تحلیلگر ارشد صهیونیست تاکید میکند که «در حقیقت، مساله ایران توسط شورای حکام آژانس اتمی به احتمال بسیار زیاد در روز چهارشنبه بررسی میشود».خبرگزاری «رویترز» نیز هفته قبل گزارش داد آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلیس) قصد دارند در این نشست با صدور قطعنامهای از ایران بابت آنچه «عدم همکاری با آژانس اتمی» خوانده شده انتقاد کنند. خبری که بلافاصله با واکنشهایی همراه شد. مشی سیاسی آژانس و رئیس آن در سالهای گذشته بر کسی پوشیده نیست و با دیدارهای پی در پی گروسی با مقامات صهیونیست و سفر به اراضی اشغالی، راهبرد آژانس کاملا نمایان است. گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی اگرچه بازهم قبل از اجلاس فصلی شورای حکام به محلی برای گمانهزنیهای رسانهها تبدیل شده اما آژانس همواره کشورها را از درز دادن این اطلاعات منع میکند. اینبار هم آژانس در گزارشی که روز دوشنبه به رویت خبرگزاری «رویترز» رسید، مدعی شد که «ایران به شکل قابل اعتماد به سؤالات طولانیمدت دیدهبان هستهای سازمان ملل درباره منشأ ذرات اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلامنشده، پاسخ نداده است.»
قیمت دلار غیررسمی که سال 1400 در کانال 26هزار تومان قرار داشت، در روزهای اخیر وارد کانال 31هزار تومان شده است، این افزایش نرخ پس از آن رخ داد که دولت ارز ترجیحی کالاهای اساسی را حذف کرد. این افزایش نرخ در حالی است که رشد بیش از 60درصدی در وصولیهای ارزی حاصل از فروش نفت، فرآورده، میعانات، گاز و پتروشیمی و افزایش معاملات در سامانههای نیما و بازار متشکل ارزی نشاندهنده کفایت منابع ارزی برای مدیریت بازار ارز است.
در سالروز آغاز نهضت رهبر کبیر انقلاب(ره)، حجتالاسلام سید محمود دعایی، مدیر مسوول روزنامه اطلاعات و نماینده ۶ دوره مجلس شورای اسلامی در سن ۸۱ سالگی به دیار باقی شتافت؛ دعایی در تبعید امامخمینی(ره) در شهر نجف، همراه ایشان بود.
هرچند این روزها همه کارشناسان به اتفاق از واردات خودرو به عنوان یکی از راهکارهای بهبود کیفی تولیدات داخلی خودروسازان و رهایی بازار از آشفتگی یاد میکنند، اما حتی انجام واردات بدون تغییر و تعدیل برخی محدودیتهای موجود نمیتواند اهداف مدنظر را محقق کند. در سال ۱۳۹۷ به خاطر مدیریت تراز ارزی کشور، واردات برخی کالاها و اقلام از جمله خودرو ممنوع شد. در واقع به سبب اعمال تحریمها، فروش نفت کاهش یافت و برای مدیریت مصارف ارزی، واردات خودرو با ممنوعیت مواجه شد. این ممنوعیت تا اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ادامه داشت و پس از آن با هماهنگی دولت این مصوبه تمدید نشد. با توجه به تقاضای سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاهی خودرو و در مقابل عرضه کمتر از یک میلیون دستگاه در سالهای گذشته، نشان میدهد خودروساز داخلی نتوانسته این فاصله را پُر کند، بر این اساس نیاز به واردات مشهود است.
کشور ایران با قرارگیری در اقلیم خشک و نیمه خشک، همواره در خطر بیابانی شدن قرار داشته و در دهههای اخیر تغییرات اقلیمی و فعالیتهای انسانی بیابانی شدن ایران را تسریع کرده است. بیابانزایی یا تخریب سرزمین در مناطق خشک، نیمه خشک و خشک نیمه مرطوب از جمله مشکلات پیش روی بشر در قرن حاضر محسوب میشود. کمبود بارندگی و پراکنش نامنظم زمانی و مکانی آن، بهره برداری بیرویه از آبهای زیرزمینی، خشکسالیهای پی در پی، بهره برداری غیر اصولی از معادن موجود در این مناطق و… منجر به فرسایش و تشدید بیابانزایی میشود. ۳۰میلیون هکتار از عرصههای ملی کشور را بیابان تشکیل میدهد. درحالیکه سالانه باید در پنج تا ۱۰میلیون هکتار از اراضی کشور عملیات آبخیزداری صورت بگیرد، اما بهدلیل کمبود اعتبار میانگین این رقم درحالحاضر تنها یکونیم میلیون هکتار است. حدود ۱۲ میلیون هکتار زمین بارور در سراسر جهان به علت تخریب از بین رفته و این آمار هر ساله در حال افزایش است. بیابانزایی به معنی توسعه شرایط بیابانی در مناطقی است که در ابتدا زمینی بارور بودهاند، اما به واسطه فعالیتهای مخرب انسانی صورت گرفته در این مناطق، در حال حاضر به زمینهایی بایر تبدیل شدهاند. فعالیتهایی مانند جنگلزدایی، چرای بیش از حد و حفاظت ضعیف از خاک از جمله علل جدی بیابانزایی قلمداد میشود. این سوال مطرح است که با چه پدیدهای روبه رو هستیم و راهکار مقابله آن چیست؟