صهیونیستها علیرغم هشدارهای گروههای مقاومت فلسطینی و حتی مقامهای آمریکا مراسم راهپیمایی پرچم خود را با رقص و پایکوبی در مسجدالاقصی برگزار کردند؛ اتفاقی که میتواند موجب آغاز دورهای از تنش و درگیریها در فلسطین اشغالی باشد. همچنانکه حماس هشدار داده است که مقاومت فلسطین، برای مقابله با این مراسم صهیونیستی، گزینههای زیادی پیش روی خود دارد؛ زیرا سهگانه (امت-ملت-مقاومت) را دارد که آماده هر سناریویی هستند.
تحرکات امنیتی و ضدامنیتی در روزهای اخیر نگاهها را بهسمت دوشنبه چرخانده است؛ اگرچه تاجیکستان در این سالها چالشهای عمیق و ناامنیها قابلتوجه را تجربه نکرده است اما این بدان معنا نیست که نیازی به تدابیر امنیتی نداشته باشد. تحرکات داعش در هفتههای اخیر بیش از هر زمانی مقامات دوشنبه را نگران کرده است. از سوی دیگر، حضور دو مقام بلندپایه نظامی و امنیتی ایران در این کشور در هفتههای اخیر و پس از آن سفر رییسجمهور این کشور به تهران قابلتوجه است. در این راستا، عصر دیروز امامعلی رحمان، رییسجمهور تاجیکستان، در رأس یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی و در پاسخ به دعوت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، وارد تهران شد و در بدو ورود مورد استقبال علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو قرار گرفت. رییسجمهور کشورمان نیز سال گذشته سفری به کشور تاجیکستان برای شرکت در اجلاس شانگهای داشت. علاوه بر این چهارمین نشست گفتوگوی امنیت منطقهای درباره افغانستان روز جمعه در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات امنیت ملی کشورهای ایران، تاجیکستان، روسیه، چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان برگزار شد که در نوع خود و با توجه به تحولات منطقهای قابلتوجه بود. این نشست و سفر سرلشکر باقری به دوشنبه و افتتاح کارخانه تولید پهپاد در تاجیکستان، پس از شلیک موشکهای دستساز به این کشور، اهمیت همکاریهای منطقهای را بیش از پیش نمایان میکند. آمارها از افزایش عملیاتها و اقدامات گروه تروریستی داعش در افغانستان حکایت دارد؛ اقداماتی که گویا داعش پا را فراتر گذاشته و دست به شلیک راکت به آن سوی مرزهای افغانستان زده است. اقدامی که برخی آن را به رویارویی جدید طالبان و داعش برمیشمارند.
نام محمودرضا خاوری، مدیرعامل پیشین بانک ملی با اختلاس سههزار میلیاردی که در سال1390 برملا شد، عجین شده است؛ فسادی که خاوری را بر آن داشت با اسم ماموریت کاری به انگلستان بگریزد و از آنجا به کانادا برود. اما آنچه باعث شد تا نام خاوری دوباره سر زبانها بیفتد، گزارش مجله «تایکون» درباره فعالیتهای اقتصادی یکی از فرزندان او به نام اردوان است که از او با عنوان «تاجر الهامبخش» قدردانی کرده است. خاوری پدر که بود و پس از فرار از ایران، او و فرزندانش مشغول چه فعالیتهایی شدند؟
مرضیه کیان / آخرین نشست خبری سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و قائممقام سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، صبح یکشنبه 8خردادماه در سالن مرحوم عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد. در این نشست با اعلام فروش سهمیلیون نسخه کتاب در این دوره از نمایشگاه، از پیشتازی ناشران حاضر در بخش فیزیکی این رویداد از نظر میزان فروش خبر داده شد و با توجه به اینکه بهدلیل حجم بالای بستههای ارسالی هنوز بسیاری از بستهها از طریق اداره به دست مخاطبان نرسیده است، رسیدن آخرین بسته کتاب به مخاطب، پایان کار سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اعلام شد.
حذف ارز ترجیحی و اجرای طرح مردمیسازی توزیع عادلانه یارانهها در ایران میرود تا ترمزی برای کاهش سرعت قاچاق کالاهای اساسی از مبدا این کشور به کشورهای همسایه همچون پاکستان باشد، چراکه ایران، منبع اصلی تامین نیازهای اولیه مردم بلوچستان پاکستان بهویژه موادغذایی و سوخت شناخته میشود. مرزهای مشترک زمینی جمهوری اسلامی ایران با همسایه شرقی پاکستان به یک مسیر سهل برای قاچاقچیان و سودجویان جهت انتقال غیرقانونی کالاهای مرغوب و به صرفه ایرانی تبدیل شده است، تا جایی که ایران یک منبع قابل اطمینان برای مردم بلوچستان پاکستان در زمینه تامین کالاهای اساسی شناخته میشود. در طول چند دهه، قاچاق کالاهای اساسی از مبدا ایران به پاکستان به یک منبع امن برای سودجویان و عناصری تبدیل شده است که از یارانههای دولتی بر کالاهای ایرانی سوء استفاده کرده و آن را به یک تجارت پرسود و پایدار برای خود در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی تبدیل کردهاند. قاچاق انواع کالاهای ایرانی شامل مواد غذایی، اقلام بهداشتی، سوخت و دیگر مشتقات نفتی از ایران به پاکستان از مسیر مرزهای مشترک دو کشور در استان سیستانوبلوچستان و بلوچستان پاکستان از چندین دهه قبل ادامه دارد و این معضل با اینکه آسیب جدی به اقتصاد کشورمان وارد میکند، به یک منفعت سهل و اطمینانبخش برای مصرفکنندگان در پاکستان به حساب میآید. حال آیا میتوان مدعی تاثیر حذف ارز ترجیحی بر کمبود و افزایش قیمت مواد غذایی در همسایگان ایران بود؟
تا چند دهه قبل، کودکان اگرچه در کارهای خانه کمک حال «مادر» بودند یا آنکه در کشاورزی و دامداری وحتی صنعت به «پدر» کمک میکردند اما استفاده نمایشی از آنها تنها محدود میشد به سیرکها و سالنهای نمایش، حالا اما «مامانبلاگر»ها نوع جدیدی از کار کودکان را به دنیا معرفی کردهاند، استفاده از کودکان برای تبلیغات مستقیم و غیرمستقیم. مامانبلاگرها نسل جدیدی از تبلیغات چیها هستند که با استفاده از کودکان، درآمد کسب میکنند و آنها که امروز به یکی از بازوهای مهم صنعت تبلیغات بدل شدهاند، حرف و حدیثهای زیادی را به راه انداختهاند اما این کودکان در معرض چه آسیبهایی هستند؟