مذاکرات هستهای علیرغم سیگنالهای مثبت ایران در روزهای اخیر در شرایط امیدوارکننده قرار ندارد؛ موضوعی که حالا رسانهها نیز نسبتبه آن واکنش نشان دادهاند. «لارا روزن»، خبرنگار آمریکایی دیپلماتیک، روز گذشته در این خصوص نوشت که مقامات اروپایی هشدار و ناامیدی فزایندهای را ابراز میکنند که بایدن احتمالا اجازه دهد توافق هستهای ایران شکست بخورد.
رییسجمهوری روز گذشته در یک سخنرانی دوباره از کلیدواژه «تصمیم سخت» استفاده و تاکید کرد که باید برای کشور تصمیمات سخت گرفت. با توجه به آغاز برنامه دولت برای ساماندهی نظام یارانهای کشور به نظر میرسد مراد رییسجمهوری از تصمیم سخت، یحتمل پای فشردن بر برنامه اصلاحات اقتصادی یا در تعبیر ژورنالیستی آن، «جراحی اقتصادی» است. اما هر تصمیم یا سیاستورزی، نیازمند ابزارها و لوازمی است که اگر در محاق نادیدگی بروند، اصل تصمیم را زیر سوال میبرند و با شکست مواجه میکنند. ابراهیم رئیسی اما چه گفت و چه برداشتی میتوان از آن داشت؟سیدابراهیم رئیسی، رییسجمهوری دیروز در همایش نخستین رویداد بینالمللی خصوصیسازی در اقتصاد ایران، بار دیگر از تصمیم دولت برای اتخاذ تدابیر تازه سخن گفت. رییسجمهوری دراینباره تاکید کرد: «قرار است در کشور تصمیمهای سختی بگیریم، شاید برخی موافق نباشند اما این نگاه نقادانه ما را به افق روشنی که پیشروی اقتصاد است رهنمود میکند». رییسجمهوری پیشتر در تاریخ 19اردیبهشت امسال نیز در یک گفتوگوی تلویزیونی با مردم بار دیگر از کلیدواژه «تصمیم سخت» بهره گرفت و تاکید کرد: «اصلاح اقتصادی باید صورت بگیرد و نباید از تصمیم سخت فرار کرد». با اینکه مبنای اتخاذ تصمیمات بنیادین یا به تعبیر آقای رئیسی «تصمیمات سخت»، لازمه رفع مشکلات کشور است، لیکن این امر به مقدمات و لوازمی نیاز دارد که لحاظ توان مردم، مهمترین آن است.
محبوبه نیاورانی
«علی نجفی خوشرودی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسقط روز شنبه ۳۱اردیبهشتماه و در آستانه سفر یکروزه سید ابراهیم رئیسی، رییسجمهور به عمان در توییتی نوشت: همسایگان در اولویت، عمان در سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران در اولویت توسعه روابط اقتصادی.
رژیمصهیونیستی که به رهگیری و پاسخ قاطعانه پدافندهای هوایی سوریه آگاهی یافته، حملات خود را محدود به شلیک موشک به کشورهای محور مقاومت کرده است، گویا از پرواز جنگندههای خود بر آسمان مقاومت در هراس است که مبادا همچون سالهای گذشته در آسمان شامات ساقط شوند.
میلاد نجفی / نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درحالی در بخش فیزیکی به ایستگاه پایانی رسید که این رویداد پس از یک وقفه دوساله به واسطه شیوع کرونا، مسیر سختی برای بازگشت به صحنه فرهنگ و هنر کشور داشت. شیوع کرونا از یکسو و مشکلات معیشتی و گرانی کاغذ از سوی دیگر موجب پیچیده شدن برگزاری نمایشگاه برای ناشران و کتابخوانها شده بود. مخاطبان نمایشگاه درحالی از درهای مصلای تهران خارج میشدند که کمتر از قبل کتاب خریده بودند؛ البته با اینحال حتی با تمام این مشکلات باید گفت که بازگشت نمایشگاه خاطرهانگیز کتاب تهران بهاندازه کافی مهم بود که بازهم بتواند مردم زیادی را به سمت محل برگزاریاش بکشاند. پس از دو روز اول برگزاری این رویداد که استقبال قابلتوجهی از طرف مردم صورت نگرفته بود، به مرور اتفاقات امیدوارکننده رقم خورد و راهروهای مصلا با ازدحام عشاق کتاب مواجه شد. اما درکنار ناشران عمومی، آموزشی و کودک و نوجوان بخش دیگری هم در این نمایشگاه وجود داشت؛ بخش ناشران بینالمللی.
شماری از چهرههای درجهیک هالیوود با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن قتل شیرین ابوعاقله به عملکرد دوگانه غرب دربرابر نقض حقوق انسانی ازسوی رژیمصهیونیستی و جنگ اوکراین اعتراض کردند. با گذشت چند روز از شهادت خبرنگار الجزیره در سرزمینهای اشغالی، شماری از فعالان هالیوود نسبتبه این حادثه واکنش نشان دادند. به گزارش مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، پدرو آلمادوار، سوزان ساراندون، کن لوچ، مایک لی، تیلدا سوینتون، مارک روفالو و جیم جارموش ازجمله چهرههای سرشناسی هستند که در بیانیهای خواستار مسوولیتپذیری رژیمصهیونیستی برای قتل شیرین ابوعاقله خبرنگار الجزیره شدهاند.