عیناللهی یادآور شد: تزریق گسترده و در مدت کوتاه واکسن کرونا بهگونهای که تا امروز حدود ۱۴۹میلیون دوز واکسن تزریق شده و در کنار آن، نوع واکسنهای باکیفیت استفاده شده، از عوامل موفقیت ایران در مدیریت کرونا و کاهش آمار فوتیهای روزانه بود. کرونا نشان داد سلامت کار پایهای در تمام امور است. وقتی سلامت دچار مخاطره شود، فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با مشکل روبهرو میشوند. در حوزه سلامت، مهمترین عامل خود فرد است و باید آموزشهای موردنیاز بهداشتی و پیشگیرانه و نیز سبک زندگی، ورزش منظم و ارتقای سلامت روان از طریق دانشگاههای علوم پزشکی به افراد ارائه شود.
فوتیها تکرقمی شدند
براساس اعلام وزارت بهداشت، حالا تعداد مرگومیر بیماران کرونا در بسیاری از استانها به صفر رسیده است اما روند واکسیناسیون در کشور همچنان ادامه دارد. سیدمحسن زهرایی، رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در گفتوگو با ایرنا گفت: پوشش واکسیناسیون در کشور مطلوب است و واکسن موردنیاز مردم تا پایان سال۱۴۰۱ تامین شده است. با توجه به کاهش اثر واکسنها بعد از چند ماه، بروز زیرگونههایی از کرونا و پیشبینی سازمان جهانی بهداشت درباره احتمال تجربه موج جدیدی از ویروس در تابستان، مردم تکمیل واکسن را در برنامه خودشان قرار دهند و کسانی که نوبت آخر واکسن خود را نزدهاند، برای تزریق اقدام کنند. کرونا هنوز در هیچجای دنیا تمام نشده است؛ حتی در برخی کشورهای اروپایی نیز تلفات سنگینی را شاهد هستیم.
وی با ابراز خوشحالی از تکرقمی شدن آمار مرگومیر کرونا در ایران، افزود: پوشش واکسیناسیون بهطور حتم تاثیر بسزایی در روند کنترل این ویروس داشت؛ همانگونه که در دو موج شدید پنجم با دلتا و ششم با اومیکرون این تاثیر جدی را شاهد بودیم، اما با پوشش واکسیناسیون شرایط خوبی را تجربه کردیم زیرا این پیام به معنی عادیانگاری شرایط نیست و توقع داریم مردم صبر و تحمل پیشه کرده و به پیامها و درخواستهای وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا توجه کنند. زهرایی با بیان اینکه همچنان درخواست وزارت بهداشت از مردم رعایت شیوهنامههای بهداشتی است، اظهار داشت: اکنون از مردم میخواهیم برای پوشش واکسیناسیون اقدام کرده و کسانی که هنوز واکسن نزدهاند یا تکمیل واکسیناسیون آنها انجام نشده است، خود را واکسینه کنند. رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اضافه کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت تلاش دارد امور زندگی ساری و جاری باشد و کسانی که بیماری زمینهای، نقص ایمنی دارند یا سالمند هستند، باید شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند و ماسک داشته باشند.
کمیته علمی مقابله با کرونا به این موضوع اذعان دارد که یکی از موفقیتهای ما در دوران کرونا در زمینه استفاده از ماسک است و باید آن را ادامه دهیم تا خبر رهایی از این بیماری را ببینیم و به شرایط عادی برگردیم.