اگرچه پلیس یا مقامات آلمان در ابتدا هیچ توضیحی درباره این اتفاق ندادهاند اما پیتر استانو، سخنگوی سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توضیحی به یورونیوز گفت که اتفاق پیشآمده در فرودگاه فرانکفورت، مساله خاصی نبوده و مورا توانسته سفر خود را طبق برنامه پی بگیرد.
مورا صبح دیروز در توییتی نوشت که هیچ توضیح روشنی به او درباره این ماجرا ندادهاند. او همچنین نوشت که این اقدام نقض کنوانسیون وین مبنی بر مصونیت دیپلماتهاست؛ چراکه او یک مقام اتحادیه اروپا و در چارچوب یک ماموریت رسمی در حال سفر بوده است. مضاف بر اینکه او گذرنامه دیپلماتیک از اسپانیا دارد.
این موضوع واکنشهایی را در پی داشت. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز گذشته در توییتی نوشت: اگر با مقامات ردهبالای اتحادیه اروپا اینچنین رفتار شود، آن وقت عامه مردم باید چه انتظاری داشته باشند؟ بیایید امیدوار باشیم که این تنها سوءتفاهمی باشد که دیگر تکرار نمیشود.
مورا سهشنبهشب راهی تهران شد و طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه چندین ساعت با علی باقری، مذاکرهکننده ارشد کشورمان گفتوگو کرد. بحثهای مورا و باقری در فضایی مثبت برگزار شده و روند و پیشرفت خوبی را داشته و گفتوگوها تقریبا به مراحل نهایی خود رسیده است.
براساس این گزارش، به نظر میرسد رژیم و لابی صهیونیستی مثل سابق با هر گونه پیشرفت در گفتوگوها مخالف و از آن نگران بوده است، قصد مانعتراشی در روند گفتوگوها را دارد و در این مسیر از هیچ تلاش و اقدامی فروگذار نیست.
لابی صهیونیستی در بخشی از دستگاههای امنیتی آلمان نفوذ خوبی را دارد و برخی از گزارشهای سرویسهای امنیتی این کشور که بهطور اختصاصی در رسانههای اسرائیلی و درباره موضوع ایران منتشر شدهاند، در کنار سایر شواهد، چنین گزارهای را تایید میکنند.
از طرف دیگر، یکی از موضوعاتی که مورا در توییت دوم خود به آن اشاره کرده، موضوع حکم اعدام احمدرضا جلالی است که به اتهام جاسوسی برای موساد و کمک به ترور دانشمندان هستهای کشورمان درحالحاضر در زندان است. فشار بر مقام اروپایی درخصوص جلالی، بهعبارتی دم خروسی است که مبدا فشارهای این اقدامات مخرب را افشا میکند.
در ماجرای فرانکفورت زمینه مخالفت با پیشرفت در گفتوگوهای هستهای دیده میشود که از طریق فشار بر فردی که بهدنبال تحقق توافق است، اتفاق میافتد و دیگری حمایت از جلالی است که عامل رژیمصهیونیستی است. مخرج مشترک این دو موضوع، منافع رژیمصهیونیستی و دوستان آن است.
اما از همه مهمتر، اقدامات فوق که ناشی از دستپاچگی و آشفتگی لابی صهیونیستی و جبهه مخالف با توافق در وین است، یک نشانه مهم و جدی مبنی بر این است که با پیشرفتهای اخیر در گفتوگوهای تهران، مذاکرات وین به مراحل نهایی خود رسیده است.