محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی که روز گذشته (جمعه، 23اردیبهشتماه) بهمنظور حضور در مراسم افتتاح بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران حضور یافته بود، با بیان اینکه همواره خامفروشی را نقد می کنیم و میگوییم هزینه کردن 70 یا 80 درصد آن در هزینههای کشور بد است اما باز هم این شیوه را در پیش گرفتهایم، گفت: بدتر از خام فروشی، خام اندیشی و بد حکمرانی کردن بر حوزه صنعت نفت، گاز و انرژی در کشور است که در حقیقت باید از ثروت حاصل از نفت صیانت کنیم به جای اینکه از خود نفت خام صیانت کنیم.
مذاکرات هستهای پس از ماهها پیگیری و رایزنی هنوز به هیچ نتیجه ملموسی نرسیده است. علیرغم این شرایط، رفتوآمدهای هفتههای گذشته برای احیای برجام اما از دستورکار مقامات اروپایی خارج نشده است و تلاشها برای به نتیجه رسیدن مذاکرات و بازگشت آمریکا به برجام هنوز ادامه دارد. در این راستا، جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته بهدنبال سفر انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا به ایران، اعلام کرد که مذاکرات هستهای از بنبست خارج شده و از سر گرفته میشود.
شیخ تمیم بنحمد آلثانی، امیرقطر که با هیات بلندپایه اقتصادی و سیاسی به تهران سفر کرد، ضمن دیدار و گفتوگو با مقامات ارشد کشورمان بر سر موضوعات منطقهای و دوجانبه تبادلنظر و رایزنی کرد. این سفر که در پاسخ به سفر آقای رئیسی، رییسجمهور ایران به دوحه انجام شد، دارای نکات قابلتوجهی است. ایران و قطر میتواند با توسعه همگرایی و توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی میتوانند نقش مهمی در ایجاد ثبات در منطقه داشته باشند. آنگونه که «مهدی خانعلیزاده»، کارشناس مسائل بینالملل به روزنامه «صبحنو»، میگوید: قطر به دنبال این است که با شکلگیری اتفاقات نظم نوین جهانی، یک شریک منطقهای با ایران باشد. قطر میخواهد با قرار گرفتن درکنار ایران، اتفاقات سوریه و افغانستان یا عراق را هم دنبال کند. آنچه در سفر امیر قطر به کشورمان بیشتر از همه مورد توجه قرار گرفت، پرونده برجام و مذاکرات هستهای است. از آنجا که امیرقطر پس از تهران، به برخی کشورهای اروپایی سفر دارد، بحث برجام یکی از محورهای مهم در دیدارهای دوجانبه بود. گویا امیر قطر با شنیدن نظرات ایران، آنها را به طرفهای اروپایی انتقال دهد تا در نهایت به راهحلی اساسی برای پایان دادن به اختلافات کلیدی باقیمانده دست پیدا کنند. شرایط کنونی در جهان نیز این فرصت را فراهم میکند تا وساطت قطر برای اقناع غربیها برای دستیابی به توافقی که دو طرف راضی باشند، نتیجهبخش باشد.
مهدی فضائلی
مرضیه کیان / صبح چهارشنبه 21اردیبهشت، خبری در شبکههای اجتماعی دست به دست و تیتر یک فضای رسانههای داخلی و خارجی شد، مبنی بر اینکه خبرنگار خانمی با اسم «شیرین ابوعاقله» به دست نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده است؛ خبرنگاری که در تمام وقایع حساس و سرنوشتساز فلسطین حضور داشت و دختر تمام خانههای فلسطین نام گرفته بود اما این جنایت تنها به این خبرنگار ختم نمیشود!
چندماه پس از شروع به کار پیمان جبلی در مسوولیت ریاست بر رسانه ملی، بالاخره پس از گمانهزنیهای بسیار، مدیران ارشد سیما دچار تغییر و تحول شدند. معاونت سیما و شبکههای یک، دو، چهار، آموزش، قرآن و امید مدیران جدیدشان را شناختند. به نظر میرسد با تغییرات گسترده در معاونت سیما و شبکهها، باید منتظراصلاحات و تغییر و تحولات قابلتوجهی در رسانه ملی باشیم. معاونت سیما یکی از مهمترین بخشهای سازمان صداوسیماست و به همین خاطر میتوان گفت که هروقت معاونت سیما قدمهای رو به جلویی برداشته، رسانه ملی روبه رشد شده است. حالا و با این تغییرات گسترده لازم است تا خطمشی و چشمانداز تیم جدید مدیریتی سازمان صداوسیما را بررسی و چند پیشنهاد و نکته مهم را مطرح کنیم.
حذف ارز ترجیحی از پنج قلم کالای اساسی، باعث بروز گرانیهای چند برابری شده و وضعیت معیشت مردم را دچار بحران کرده است. مقامات دولتی اعلام کردهاند که این گرانیها پیامد اصلاح نظام اقتصادی کشور است و یک بار برای همیشه باید ریسک جراحی را به جان خرید. میزان تابآوری مردم در تحمل شرایط موجود موضوعی است که باید مدنظر سیاستگذاران باشد؛ موضوعی که به نظر میرسد چندان توجهی به آن نشده است.
محتوای کتب درسی یکی از موضوعاتی که همیشه مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته است. تاکید بر حفظیاتی که بهسرعت از ذهن میروند، کسلکننده و خستهکننده بدون تاثیر عمیق بر دانشآموزان تا سبب شود استعدادهای آن شکوفا شده و درعینحال نسبتبه محیطی که در آن زندگی میکنند، آگاه شوند؛ ازجمله نقدهایی است که به محتوای کتابهای درسی شده است. دولتها بارها وعده دادند که محتوای کتابهای درسی تغییر خواهد کرد اما هربار محتوا نسبتبه گذشته دچار افت کیفیتی شدیدتری شد. طبق گفته معلمان، درحالحاضر حجم کتابهای درسی بهشدت زیاد شده و آنها مجبورند بدون صرف زمان لازم برای یادگیری عمقی، دروس بهصورت سطحی آموزش دهند تا بتوانند مطابق با زمانبندی کلاس، کتاب را تمام کنند. محتوا علاوه بر اینکه همخوانی با آنچه دانشآموز در زندگی به آن نیازمند است، ندارد،کسلکننده بوده و صرفا برای گذر از ترم تحصیلی خوانده شده و بعد از آن به کل فراموش میشوند. به اضافه اینکه محتوا با شرایط جامعه امروز و کودکان و نوجوانانی که در این محیط تحصیل میکنند نیز تناسبی ندارد و همین موضوع سبب دلزدگی آنها خواهد شد و در کلاسهای درس اگر فرصتی باشد، بسیاری از دانشآموزان محتوا را با استدلالهایی که حالا در ذهن آنها با توجه به بهره جهانی که در آن بزرگ شدهاند، مورد نقد قرار داده و رد میکنند. به اضافه اینکه در کتابهای درسی وطنپرستی برخلاف سایر کشورها، آنطور که باید به آنها آموزش داده نمیشود. کیفیت محتوای کتاب درسی بهنحوی مورد انتقاد است که حتی رهبر انقلاب نیز در آخرین سخنان خود به آن اشاره کردند.
علی جواهری / بیش از دو سال است کرونا در کشور جولان میدهد و کادر درمان و مردم با آن بسیار درگیر هستند. اما این روزها خبرها خاکی از کاهش بیماران و فوتشدگان این بیماری منحوس دارد به طوری که عدد جانباختگان یکرقمی و مبتلایان سهرقمی شده است. در این میان، نقش واکسیناسیون بسیار موثر بوده که در دولت سیزدهم سرعت بیشتر به خود گرفت. در مردادماه سال۱۴۰۰ که آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رسما بهعنوان هشتمین رییسجمهور ایران کار خود را آغاز کرد، کشور روزهای خوبی را از لحاظ شیوع بیماری کرونا به خود نمیدید و روزانه ۴۰۰ تا ۷۰۰ فوتی به دلیل ابتلا به این ویروس در آمار وزارت بهداشت ثبت میشد. در همان برهه زمانی، صفهای طولانی برای تزریق یک دوز واکسن به راه افتاده بود و تنها برای گروههای خاص و سالمندان واکسن در کشور داشتیم و جمعیت بسیاری از مردم حق تزریق واکسن نداشتند و همین گروههای خاص هم برای اینکه بتوانند یک دوز واکسن بزنند باید ساعتها در صفهای عریض و طویل منتظر میماندند.