مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: اگر هیاتها از همه این ظرفیتها استفاده کنند و به همه آن ظرفیتها آگاه باشند اتفاقات مهمی در جامعه رقم میخورد؛ برای مثال، یکی از آن اتفاقات که در سالهای اخیر شاهد آن بودیم ورود هیاتها در عرصه فعالیتهای خدمات اجتماعی است یا برای مثال میتوان از این ظرفیت در حوزه تربیت نسلها بهره برد.
باباخانی با بیان اینکه هیات محفلی مبتنی بر توسل است، اظهار داشت: هیات ریشه در معارف اهلبیت(ع) دارد که آبشخور بسیاری از حرکتهای فرهنگی و اجتماعی خواهد بود. اگر هیات واقعا هیات باشد و هیات باقی بماند و از مسیر خود جدا نشود و به میتینگ سیاسی و اجتماعی تبدیل نشود میتواند انقلاب اسلامی به وجود بیاورد.
وی افزود: بیشک یکی از علل محدث و به وجود آمدن انقلاب اسلامی هیات است، با مرور تاریخ قبل از انقلاب در دهههای ۴۰ و ۵۰ نشان میدهد این هیاتهای مذهبی سراسر کشور بودند که به ظرفیت بزرگ خودشان واقف شدند و از آن استفاده کردند و به سراغ حل مسائل ریشهای مردم شتافتند و در واقع یک حرکت بزرگی را با پیوند به مراجع دینی رقم زدند و انقلاب اسلامی با آن شکوه و عظمت به پیروزی رسید.
آغوش باز هیاتها برای تمام مردم جامعه
وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو نیز در این نشست اظهار داشت: این مهرواره دارای دو هدف اصلی و اساسی است؛ اول کمک به هیاتها برای بلندتر کردن افق نگاههای خود تا بتوانند جامعه وسیعتری از پیرامون خود را ببینند؛ یعنی هیاتها باید آغوش خود را برای تمام مردم جامعه باز کنند و برای همه برنامه داشته باشند. قطعا در سال اول به این هدف نرسیدیم اما هدف ما طرح این مساله بود تا در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به هیاتها نگاه جدیدتری داشته باشیم.
وی با طرح این سوال که هیاتهای ما در عرصه بینالملل دارای چه جایگاهی هستند؟ گفت: هدف دوم برگزاری این مهرواره این است که نگاه جامعه را نسبتبه هیاتها تغییر دهیم. رسانهها متاسفانه تصویری از هیاتها ارائه کردند که صرفا مختص دهه اول محرم است، درحالیکه همه هیات، این نیست. با هیات میتوان زندگی کرد و این را کسانی میشناسند که با هیاتها مرتبط و کار میکنند.
درخت؛ نماد مهرواره
ملتجی با بیان اینکه هیات یکی از عرصههایی است که عموم مردم در موضوعات مختلف میتوانند به آن تکیه کنند، تصریح کرد: تمام ۳۲رشته مهرواره براساس این نگاه شکل گرفته است و ما در سال اول تنها بنا داشتیم که طرح موضوع کنیم. این برنامه یک مهرواره است، یعنی دنبال ایجاد رقابت منفی بین هیاتها نیستیم و هر هیاتی که در خانه با پنج نفر جمعیت یا در یک حسینیه با یکهزار نفر جمعیت تشکیل شود، مخاطب مهرواره ما و محترم است. این مهرواره دارای آییننامهای است که بیش از یکصد نفر در این ۳۲رشته، براساس آن، آثار رسیده را داوری کردهاند.
وی گفت: عنوان هوای نو برای این مهرواره انتخاب شد؛ زیرا هوا استعارهای از فرهنگ است و نو بودن نیز به معنای گام دوم انقلاب اسلامی است. نماد این مهرواره درخت است که به هیات شباهت بسیاری دارد و به برگزیدگان هم درخت زرین اهدا خواهد شد.
29 هزار اثر رسیده
دبیر مهرواره هوای نو گفت: در این مهرواره در مجموع ۲۹هزار و ۲۸۰اثر در سه بخش دریافت شد. ۲۲۸۵ستایشگر که یا خودشان ثبتنام کردهاند یا دیگران آنها را معرفی کردند، در بخش ستایشگری حضور پیدا کردند و در عرصه کتاب نیز ۶۳۵عنوان مورد ارزیابی قرار گرفت. در بخش هیات نیز ۴۵۷۹هیات شرکت کردند که البته ممکن است یک هیات در چندین رشته حضور پیدا کرده باشد. درمجموع، در بخش هیات، استان خوزستان با ۳۹۳شرکتکننده، در بخش ستایشگری استان اردبیل با ۲۴۸شرکتکننده و در بخش کتاب استان مازندران با ۱۰۷عنوان بیشترین شرکتکنندهها را داشتهاند و در مجموع هر سه بخش نیز استان اردبیل با ۶۲۲شرکتکننده عنوان اول و استانهای اصفهان، خوزستان و چهارمحالوبختیاری به ترتیب دوم تا چهارم شدند. آثار رسیده به مهرواره در دو مرحله ازسوی هیات داوران مورد ارزیابی قرار گرفت.
24 اردیبهشت؛ اختتامیه
ملتجی با اشاره به اینکه امروز یکی از عرصههای تربیتی و مطمئنترین فضا برای تربیت نوجوانان هیاتها هستند، گفت: هیاتها توان تصفیه هوای فرهنگی کشور را دارند. تلاش داریم هوای نو بزرگترین رویداد هیات و تشکلهای فرهنگی کشور باشد که اولین دوره آن سال ۱۴۰۰ برگزار شد و بناست برگزیدگان آن با تاخیر به دلیل شرایط کرونایی ۲۴اردیبهشتماه معرفی شوند.