در ابتدای این گزارش آمده است: اوت ۲۰۲۲ است و دولت بایدن درحالیکه جنگ اوکراین وارد هفتمین ماه میشود، همچنان بر این کشور متمرکز است. دولت بایدن و دموکراتها بهطور فزایندهای نگران چشمانداز تیره خود در انتخابات میاندورهای آتی هستند و در ورای این سناریوهای وحشتناک، ایالاتمتحده و ایران ماههاست در غیاب توافق هستهای در یک آتشبس متشنج عمل میکنند.
در این سناریوی ادعایی، «ایران از غنیسازی درجه تسلیحات خودداری کرده و درعینحال، تیم بایدن از کاهش یا اجرای سخت تحریمهای دوران ترامپ که به ارث برده، خودداری کرده است. هنوز هم بحث احیای برنامه جامع اقدام مشترک وجود دارد اما عملا در کماست و هرگز احیا نمیشود. بایدن و مشاورانش بر این باورند که اگر بتوانند انتخابات میاندورهای (کنگره) را موفق پشت سر بگذارند، درنهایت برای حل پرونده مزاحم ایران اقدام خواهند کرد.»
در ادامه این سناریوی ادعایی آمده است: ایران ابتدا بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی را اخراج میکند و قصد خود را برای خروج رسمی از معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی و آغاز غنیسازی تا سطح درجه تسلیحات اعلام میکند. با انتشار گزارشهایی مبنیبر آمادهسازی حملات تلافیجویانه ایران به پایگاهها و شرکای ایالاتمتحده و انتقال ناوهای هواپیمابر ایالاتمتحده به خلیجفارس، قیمت بنزین نزدیک به ۶دلار در هر گالن در سراسر آمریکا افزایش مییابد و به اصطلاح شرکای منطقهای (واشنگتن) در خلیجفارس از افزایش تولید برای جبران بحران انرژی خودداری میکنند.
به نوشته این رسانه آمریکایی، در چنین شرایطی دولت بایدن که فکر میکرد روی مساله ایران در آستانه انتخابات میاندورهای کنترل دارد، حالا باید تصمیم اساسی بین گزینههای بدون برد اتخاذ کند. آیا او دستور حملات پیشگیرانه به تاسیسات هستهای ایران را میدهد که جرقه جنگ خونین منطقهای و ضربه اقتصادی بیشتر را به دنبال دارد؟ یا اینکه امیدوار است که اوضاع قبل از عبور ایران از آستانه تسلیحات اتمی آرام شود؟
در ادامه این گزارش آمده است: تصور چنین موقعیتی چندان سخت نیست، درصورتیکه دولت بایدن و ایران نتوانند آخرین مانع در مذاکرات هستهای را برطرف کنند که درواقع قرص سمی دوران ترامپ است که برای عقب راندن ایران از پایبندی به توافق و جلوگیری از احیای آن به دست یک دولت دموکرات طراحی شده بود؛ بحران میتواند از هر جهت جرقه بزند؛ ایران میتواند خط قرمز برنامه هستهای خود را نقض کند، یا یک (نیروی) نیابتی وابسته به ایران میتواند به نیروهای آمریکایی در عراق حمله کند، یا ممکن است درگیری دریایی در خلیجفارس رخ دهد. باوجوداین، درحالحاضر، دولت بایدن در ازای حذف نامگذاری «سازمان تروریستی خارجی» سپاه پاسداران ، خواستار امتیازات غیرهستهای از ایران است. ایران امتناع میکند و بر موضع خود مبنی بر حذف این نام بهعنوان بخشی از بازگشت متقابل به پایبندی به توافق هستهای مصر است. نشانههای کمی وجود دارد که گزینههای مصالحهای هم که دنبال میشوند، مورد توجه قرار بگیرند. به اذعان این رسانه آمریکایی، این یک وضعیت ناامیدکننده برای رییسجمهوری است که مبارزات انتخاباتی خود را با وعده بازگرداندن پایبندی ایالاتمتحده و ایران به توافق هستهای انجام داد و همچنین از کاهش تاثیر تحریمها بر مردم عادی ایران که در بحبوحه همهگیری کووید۱۹ دستوپنجه نرم میکنند، اعلام حمایت کرد. دولت بایدن هرگز زمان یا اراده سیاسی برای حل این بنبست را پیدا نکرد که با اولین روز ریاستجمهوریاش درحالیکه نتوانست هیچ حرکتی - نمادین یا غیر آن - برای شکستن رویکرد فشار حداکثری ترامپ انجام دهد، شروع شد. این گزارش میافزاید: احیای برجام همچنان موضعی است که اکثریت قریببهاتفاق مردم آمریکا و گروه دموکرات از آن حمایت میکنند اما با نزدیک شدن به انتخابات میاندورهای، عناصر حزب او (بایدن) نسبتبه سیاستهای حول توافق عصبیتر میشوند، حتی اگر این مبارزهای باشد که بایدن و حامیان او پیروز آن شوند. در انتهای این گزارش آمده است: ترامپ آتشافروزی بود که تلاش کرد توافق هستهای را به آتش بکشد اما بایدن بهجای خاموش کردن آتش، در صحنه جنایت مانده است. نتیجه هر روز محتملتر این است که او هزینههای آتشسوزی را بهشکل جنگ فاجعهبار یا دستیابی ایران به سلاح اتمی بپردازد. برای جمهوریخواهان هر دو حالت که یا بایدن آنقدر ضعیف است که نمیتواند مانع اتمی شدن ایران شود یا آنقدر بیملاحظه است که جنگی را که ترامپ از آن خودداری کرد دنبال میکند، خوشایند خواهد بود؛ این در حالی است که بایدن فقط خودش را میتواند مقصر بداند. همه این بلایا قابل اجتناب است. توافق خوبی روی میز وجود دارد اگر بایدن بتواند جرات نجات آن را پیدا کند. «انریکه مورا»، معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است امروز (سهشنبه) برای آنچه آخرین تلاش اتحادیه اروپا برای نجات برجام خوانده شده، به تهران سفر کند. «جوزپ بورل»، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه اخیر با «فایننشالتایمز» ادعا کرد که او در تلاش بهمنظور حصول به یک «راه میانه» برای پایان دادن به بنبست موجود در مذاکرات بهمنظور احیای توافق هستهای برجام است.