باتوجه به شرایط كرونایی لازم بود نسبتبه طراحی و پلن نمایشگاه تغییراتی انجام بدهیم. این تغییرات شامل مواردی ازجمله طراحی دسترسیها به صورتی بود که این امکان وجود داشته باشد که در فضایی مانند شبستان اصلی که بالغ بر 50هزار مترمربع وسعت دارد و بخش ناشران عمومی هم در آنجا مستقر است، ما راهروهای اصلی را سه متر و راهروهای فرعی را دو متر
بیش از آنچه قبلا بود، افزایش دادیم، یعنی به ترتیب به 9 و 8 متر رسیده است تا اینکه تردد راحتتر شود.
مسیر تهویه چطور تعبیه شده است؟
در نقشه اصلی نمایشگاه مجبور شدیم در جانمایی طوری طراحی کنیم که ستونهای واقع در شبستان اصلی بیرون از غرفهها قرار بگیرد؛ چراکه در قسمت پایین ستونها مسیر تهویه
قرار دارد و نمیتوانستیم آنها را در غرفهها جاسازی کنیم که تهویه دچار مشکل شود. بههرحال در رواقهای شرقی و غربی؛ یعنی بخش ناشران کودک، آموزش لاتین و عرب و دانشگاهی نیز این پیشبینی را انجام دادیم و دسترسیها و راهروها تا حد زیادی این امکان را به ما داد که اگرچه شاید ناشر کمتری میتواند حضور داشته باشد یا ناشران به همان تعداد ولی با متراژ کمتر در نمایشگاه حاضر شده باشند اما راهروها و حریمهای نمایشگاه جزء نکات اصلی بود که رعایت شد.
این حجم بالایی که از ناشران را در فضای مسقف، استقرار میدهید باعث میشود که فضای کمی به هر ناشر تعلق بگیرد، درست است؟
البته خود ناشران نسبتبه دورههای قبل درخواست کمتری داشتند. نکته مهم این است که یارانه نمایشگاه فقط در بحث مجازی است و در فیزیک یارانهای تعلق نمیگیرد و عمدتا ناشران بهدلیل اینکه بتوانند هم غرفه را اداره کنند و بخش مجازی و لجستیک نمایشگاه را راهاندازی کنند و پاسخگو باشند، متراژ کمتری گرفتند که بتوانند در هر دو بخش حضور داشته باشند و هر دو بخش را مدیریت کنند.
علاوه بر استقرار تمام ناشران در فضای داخلی مصلی که از نقاط قوت نمایشگاه است، چه خدمات رفاهی دیگری برای امسال در نظر گرفتید؟
خدمات رفاهی نمایشگاه در حوزههای مختلف برای ناشران و مخاطبان در نظر گرفته شده است که ازجمله آنها میتوان به استراحتگاهها، ایستگاه امانات، خدمات جانبی مختلف (مثل شارژ رایگان تلفنهمراه و غیره)، استقرار خودروهایی درون نمایشگاه که از دو در اصلی بازدیدکنندگان را به مرکز نمایشگاه، یعنی شبستان اصلی منتقل میکنند و... اشاره کرد.
یکی از شرایطی که به آن تاکید دارید، رعایت شیوهنامهها و حضور افرادی است که دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند؛ چه ناشران و چه بازدیدکنندگان. برای رعایت این اصل چه راهکاری را در پیش میگیرید؟
بله با توجه به جلسات متعددی که در کمیته ایمنی برگزار شد و تکلیف شد که برای سه دسته از عزیزان حاضر در نمایشگاه از جمله غرفهداران، بازدیدکنندگان و عوامل اجرایی شیوهنامههایی ازسوی وزارت بهداشت درحال تدوین است که ظرف یکی،دو روز آینده به دست ما میرسد و ملزم هستیم که آنها را رعایت کنیم. قطعا دستگاههای مختلف نیز با ما همکاری میکنند.
فکر میکنید مهمترین و بهترین راه کنترل چه شیوهای میتواند باشد؟
مهمترین راه کنترل، کنترل هوشمند و الکترونیکی از طریق سامانههای مختلف مثل «ایران من» که طراحی شده و در سطح کشور پاسخگو بوده، هست و از این طریق میتوانیم بازدیدکنندگان را کنترل کنیم؛ البته موضوع واکسیناسیون ناشران و غرفهداران که بهصورت جدی پیگیری شده است؛ چراکه این افراد در نمایشگاه ثبتنام میکنند و اطلاعات خود را همراه کدملی وارد میکنند که استعلام گرفتن این افراد با سهولت انجام میشود که اگر بعد از استعلام مشخص شود که فردی واکسیناسیون را انجام نداده است، باید فرد دیگری ازسوی ناشر جایگزین او شود که بتواند فعالیت داشته باشد.
هم ناشر راضی، هم بازدیدکننده راضی
با شرایط و امکاناتی که امسال نمایشگاه برای ناشران در نظر گرفته است، هم ناشران در شرایط مطلوب به سر میبرند و اسیر باد و باران و گرمای آفتاب نمیشوند و بالطبع بازدیدکنندگان از غرفههای این دسته از ناشران هم که در سالهای گذشته در سازههای موقت استقرار داشتند، با خیال آسوده در نمایشگاه حضور پیدا کرده و از غرفه این ناشران بازدید به عمل میآورند.