رهبر انقلاب اسلامی روزگذشته (دوشنبه) در دیدار جمعی از کارگران، آنان را ستون اصلی خیمه تولید خواندند و با اشاره به سه موضوع اصلیِ «لزوم افزایش فرصتهای شغلی»، «تنظیم عادلانه رابطه کار و سرمایه» و «تامین امنیت شغلی» کارگران گفتند: واردات بیرویه، خنجری به قلب «تولید ملی» و «اشتغال کارگران» است، بنابراین باید بهصورت جدی از آن جلوگیری شود و در داخل نیز ضمن تولید محصولات با کیفیت، مردم و دستگاههای دولتی مقید به خرید تولیدات داخلی باشند.
مرضیه کیان / نمایشگاه بینالمللی کتاب درصدد شد تا تاریخ 17اردیبهشتماه تمام تجهیزات لازم سیوسومین دوره نمایشگاه را در مصلای امام خمینی(ره) تکمیل کند که همه ناشران بتوانند کتابهای خود را به غرفهها منتقل و نسبتبه چیدمان آنها اقدام کنند. افتتاحیه این دوره از نمایشگاه روز سهشنبه ۲۰اردیبهشتماه از ساعت ۱۷ درحالی برگزار میشود که یک تفاوت اصلی با تمام دورههای قبلی دارد و از نقاط قوت و چشمگیر دوره سیوسوم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به حساب میآید؛ جانمایی تمام ناشران در غرفههای مسقف از وجه تمایز برجسته این دوره نسبتبه سالهای گذشته است و این در حالی است که در ادوار گذشته بسیاری از ناشران که در چادرها یا به اصطلاحی در سازههای موقت حضور داشتند، به دلیل شرایط نامناسب، از حضور در نمایشگاه انصراف میدادند و غرفهها را تخلیه میکردند.
مذاکرات هستهای علیرغم وقفه چند هفتهای اما به پایان راه خود نرسیده است و هیچیک از طرفها زنگ پایان مذاکرات را به صدا درنیاوردهاند؛ با وجود بدعهدی طرف آمریکایی و خروج از برجام اما هنوز علیرغم اراده سست مقامات کاخسفید، احیای برجام دور از دسترس نیست و همه طرفها بر این مهم تاکید دارند. برجام که حالا چندسالی میشود که در کما قرار دارد، با حضور بایدن در کاخسفید به صدر اخبار آمد و تلاشها برای بازگشت آمریکا کماکان در جریان است.
روحالله فرقانی / سفر غیرمنتظره و کمنظیر بشار اسد به ایران توجه بسیاری از رسانههای منطقهای و بینالمللی را به خود جلب کرد. سفر«بشار اسد» به تهران نشان داد که علیرغم فشارهای گسترده بازیگران خارجی نظیر آمریکا، غرب و رژیمصهیونیستی، روابط راهبردی و استراتژیک میان تهران و دمشق با استحکامی بیش از گذشته استمرار دارد؛ موضوعی که کارشناسان و تحلیلگران بر آن اذعان دارند، کمااینکه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره به دیدار رییسجمهور سوریه با رهبر انقلاب تاکید کرد: آنچه از فضای جلسه بشار اسد با رهبر انقلاب استخراج و استنباط میشد، این بود که مقاومت در قویترین و بهترین وضعیت خود قرار دارد.
تغییر عملکرد پادگانهای نظامی با هدف بهینهسازی عملکردهای شهری، ارتقای کیفیت محیط شهر و دستیابی به جایگاه و نقشی پیشرو در اقتصاد و فعالیتهای شهری، از موضوعاتی است که برای سالهای متمادی مورد توجه بوده است. در ایران نیز در سالهای اخیر این موضوع مورد توجه قرار گرفته و به تبع آن تاکنون اقدامات اجرایی و قانونی متعددی نیز انجام شده و در دست اقدام است. در حقیقت پادگانها و مراکز نظامی که اغلب در گذشته در حاشیه شهرها احداث شده بودند به مرور زمان و با توسعه شهر، امروزه در درون بافتهای شهری و گاه در مراکز شهر قرار گرفته و اراضی وسیعی را به خود اختصاص دادهاند. نخستین گفتوگوها و تصمیمها برای جابهجایی پادگان قدیمی مشهد به بیرون از شهر در سالهای ابتدایی دهه ۸۰ اتفاق افتاد اما هنوز این پادگان در جای خود نشسته است. حتی کلایی، شهردار سابق مشهد در گفتوگویی در پایان دوره خود تاکید کرد برای انتقال این پادگان تلاشهای زیادی کردم و به این زودیها این انتقال اتفاق نمیافتد. ۱۷سال است که طرح تفصیلی انتقال پادگان مشهد روی زمین مانده و اختلافات سبب شده است پادگان مشهد همچنان منتقل نشود. در سالهای گذشته با وجود خارجشدن پادگان لشکر77 از کالبد نظامی، همچنان در این سالها، سازه دیوار پادگان قدیم بهعنوان دیواری جداکننده بین دو محدوده مهم شهری به حساب آمده و ترافیک ناخواستهای را به بخشی از هسته مرکزی شهر مشهد تحمیل کرده است.
دارو یکی از کالاهای مصرفی ضروری در کشور محسوب میشود که نوسان قیمت و کمبود آن میتواند بیماران را با چالشهای جدی مواجه کند و حتی امکان دارد جان این بیماران به خطر بیفتد؛ بنابراین حذف یارانه دارو بدون درنظرگرفتن شرایط برای جبران این افزایش قیمت ازسوی سازمانهای بیمهگر میتواند مشکلات متعددی را برای شهروندان ایجاد کند. اگر گذرتان به داروخانههای سطح شهر در ماههای اخیر افتاده باشد، زمانیکه قیمت داروهای تجویزشده ازسوی پزشک، ازسوی تکنسین داروخانه به بیمار یا همراه او گفته میشود، شاهد تعجب افراد از قیمت بیان شده هستیم که در برخی مواقع واکنشهای متفاوتی را نیز بههمراه دارد، گاهی افرادی که از تمکن مالی برخوردار نیستند از متصدی داروخانه میخواهند تا تعدادی از داروها را از لیست نسخه آنها خارج کند یا نمونه مشابه داخلی آن که قیمت کمتری را دارد به آنها پیشنهاد دهد. کمبود اقلام دارویی نیز یکی از مشکلاتی است که امروز بیماران با آن دستوپنجه نرم میکنند، این کمبودها از اقلام پزشکی و دارویی پرمصرف مانند انسولین و سرنگ آن تا داروهای بیماران صعبالعلاج را شامل میشود، قطعا تبعات افزایش گرانی اقلام دارویی بسیار بالاست و دولت باید در اسرع وقت چارهای برای این مساله بیندیشد. رییس کمیسیون بهداشت مجلس از تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی در انتظار دارو میگوید و تاکید دارد اگر مشکلات حل نشود مجلس باید ورود کند.