در لحظات اذان و افطار جمعه بود که یک خبر تلخ در خروجی رسانهها منتشر شد. نادر طالبزاده، کارگردان، مجری و پژوهشگر کشورمان به دیدار معشوق شتافت. از سالها پیش بود که برای فعالان حوزه فرهنگی، خصوصا علاقهمندان به انقلاب اسلامی نام یک فرد به شهرت زیادی رسید. حاج نادر طالبزاده که در قامت یک برنامهساز، پژوهشگر و کارگردان سینما بین علاقهمندان این حوزه شناخته شده بود، سرنوشت عجیب و شنیدنی داشت. او در خانوادهای خاص به دنیا آمد و سپس روزگار او را به مسیر عجیبی کشاند. طالبزاده در آمریکا درس هنر خواند و سپس در ایران با ساخت برنامههایی مثل «راز» بسیار مشهور شد. او سریال «بشارت منجی» را با روایتی اسلامی ساخت. مرحوم طالبزاده در سالهای اخیر با مشکلات جسمی درگیر بود اما مگر نادر طالبزاده چه کنشهای فرهنگی و رسانهای داشت که او را در جایگاه متفاوتی قرار میدهد؟ در این گزارش قرار است به بخش کوچکی از زندگی و فعالیتهای او اشاره کنیم.
پس از موج اول غائله سفر برخی بستگان رییس مجلس به ترکیه که سعی شد از آن برای زدن تخریب قالیباف و کلیت مجلس استفاده شود، در موج دوم، یکی از نمایندگان مجلس دهم ادعایی مبنی بر خریداری دو دستگاه آپارتمان لوکس در ترکیه ازسوی قالیباف را مطرح کرد؛ ادعای خریداری آپارتمان در ترکیه، البته با تکذیب شرکت استانبولی مواجه شد اما سوال اینجاست که چرا حمله به قالیباف تا این حد روند صعودی به خود گرفته است. چندی پیش بود که سفر تعدادی از بستگان محمدباقر قالیباف، رییس مجلس به ترکیه، بهانه خوبی برای مخاصمان سیاسی قالیباف فراهم کرد تا از کاه سفر به همسایه غربی، کوهی علیه او بسازند. مخاصمان برای تحریک احساسات عمومی و درنتیجه تشدید فضا علیه رییس مجلس، با مانور روی شکاف معیشتی و بدون ارائه کوچکترین سند و مدرک، بستگان قالیباف را به خرید سیسمونی عمده (در حد 20چمدان) متهم کردند. مدعیان حتی به هشتگسازی روی آوردند و با چسباندن «گیت» به خرید سیسمونی ادعایی، به خیال خود، سفر ترکیه را رسوایی بزرگ سیاسی برای قالیباف دانستند. با دقت در ترکیب مهاجمان علیه قالیباف در فقره پروژه سفر به ترکیه، چهار ضلع قابل ردیابی بود؛ اول گروه موسوم به عدالتخواهان، دوم اصولگرایان تندرو، سوم اصلاحطلبان تندرو و چهارم نیروهای نزدیک به حسن روحانی و علی لاریجانی(موسوم به اعتدالگرایان). اما این چهار گروه برای چه از قالیباف و روش و منش سیاسی او تنفر دارند و دلیل حمله آنها علیه ریاست مجلس چیست؟
دکتر ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران / بحران اوكراین بیانگر واقعیت جدید در سیاست جهانی است. روسیه به این دلیل حمله نظامی علیه اوكراین را در دستوركار خود قرار داد كه احساس میكرد ایالاتمتحده در روند افول مرحلهای قرار دارد. بحرانهای امنیتی، اقتصادی و سیاست خارجی آمریكا منجر به عدم تحقق بازدارندگی در برابر سیاست منطقهای روسیه شد. نكته دیگر بیانگر آن است كه روسیه نیز در سالهای بعد از جنگ سرد روند پرفرازونشیبی را سپری كرده و محور اصلی درآمدهای اقتصادی خود را براساس فروش انرژی قرار داده است.
حنیف غفاری دکترای روابط بینالملل
طرح شفافیت قوای سهگانه پس از تلاشهای مجلس انقلابی حالا در کوتاهترین زمان ممکن برای رأیگیری به صحن مجلس آمده است. علیرغم طی مسیر چندساله برای شفافیت با مردم که مجلس شورای اسلامی در نوک پیکان آن قرار داشت نهتنها نتیجهای حاصل نشد، بلکه طرحهای موازی و مخالفتها با این مهم این موضوع را در مجلس گذشته و فعلی ابتر گذاشته بود.
روح الله فرقانی / اگر نگاه سیاست خارجی «حزب عدالت و توسعه» ترکیه یا همان دولت «رجب طیب اردوغان» را به «حزب باد» تشبیه کنیم، بیراه نگفتیم، دولتمردی که راهبردهای منطقهای و چه بسا بینالمللی او بیشتر تابع اما و اگرها و منافع کوتاهمدت است. نگاهی کوتاه به راهبردهای منطقهای و بینالمللی او نشان میدهد که در جهت تابع منافع مادی گام برمیدارد، بهگونهای سادهتر یک بام و دوهواست. جایی که به نفعش باشد از فلسطین دم میزند و مدافع حقوق مردم مظلوم قدس و غزه میشود و جنایات تلآویو را محکوم میکند. زمانی که منافعش در غرب است دست دوستی به مقامات صهیونیستی میدهد و میزبان آنها در استانبول و آنکارا میشود و در محکومیت عملیاتهای استشهادی جوانان فلسطینی بیانیه صادر کرده و از اشغالگران قدس حمایت میکند. اردوغان را میتوان مرد هزار چهره در عرصه سیاست خارجه به شمار آورد. اردوغان دیروز و در بازگشت از ریاض؛ ضمن همنوایی با سیاستهای سعودیها علیه یمن، در توجیه توسعه روابط با رژیمصهیونیستی، گفت که قطع روابط با تلآویو به نفع آنکارا نیست.
میلاد نجفی / در روزهای اخیر خبر حضور پرویز پرستویی برای اکران فیلم «داستانهای هزار و یک روز» در آمریکا منتشر شد. طبق روال اکرانهایی از این دست، مراسم نقد و بررسی آن فیلم با حضور عوامل آن نیز برگزار شد.
جعفر پاکزاد / افزایش ویزیت پزشکان حواشی زیادی ایجاد کرد. عمده این افزایش تعرفه پزشکی ازسوی مردم غیرقابل پذیرش است. امروز، هزینههای زندگی در هر بخشی سرسامآور شده است. هزینههایی مثل اجاره مسکن، خورد و خوراک یا پوشاک از یک طرف و افزایش هزینهها تعرفههای پزشکی از طرفی دیگر، موجب فشار مضاعف برای مردم میشود. با افزایش 19 تا 24درصدی تعرفههای پزشکی در کشور -آن هم در سال جدید- این فشارها به خانوادهها و بیماران چند برابر خواهد شد.
قیمت کالاهای اساسی در ماه رمضان بسیار نوسان داشت. قیمت برخی کالاها ثبات ماند ولی قیمت برخی افزایش پیدا کرد. بررسیها نشان میدهد هماینک گوشت گوسفند به رغم ادعای تولیدکنندگان مبنی بر وجود دام مازاد، نسبت به ابتدای سال رشد قیمت بیش از 10هزار تومان داشته و قیمت ران گوسفند به بالای 220هزار تومان رسیده است. قیمت صیفیجات و سیبزمینی روند صعودی طی کرده و در برخی مناطق تهران تا کیلویی ۱۵هزار و ۹۰۰تومان می رسد.