پس از انتخاب رئیسی مفهوم یکدست شدن قدرت راهبرد منتقدان برای هجمه به اصولگرایان بود؛ راهبردی که امروز بیش از هر زمانی ابتر بودن آن مشخص شده و خطکشیهای درونجریانی نهتنها پررنگتر شده است، بلکه علاوهبر روابط نهادهای قدرت، روابط افراد درون یک نهاد را تحتتاثیر قرار داده است. در همین راستا، اگرچه در ابتدای شکلگیری مجلس انقلابی، صحبت از مجلس یکدست ابزاری برای هجمه به این نهاد بود اما در ادامه کار مشخص شد که طیفهای مختلف در این مجلس رفتارهای مختلف دارند و نهتنها یکصدایی بر روح مجلس یازدهم حاکم نیست، بلکه اختلافاتی نیز نمایان شد.
این نه برای اولینبار است که فائزه هاشمی به صدای غرب و آمریکا در ایران تبدیل میشود و نه آخرینبار خواهد بود. اینبار در گفتوگوی ضد امنیت ملی خواستار باقی ماندن سپاه در فهرست گروههای تروریستی ایالاتمتحده شده است و این ابزار را به خیال خود عامل کنترل این نهاد انقلابی معرفی میکند. درحالیکه دولت آمریکا با گرفتن یک فرصت برای جمعبندی درباره درخواست ایران بهدنبال راهی برای رسیدن به تصمیم درباره این موضوع است، فائزه هاشمی با جملاتی وقیحانه مانند جمهوریخواهان کنگره و اپوزیسیون جمهوری اسلامی، علیه منافع ملی سخن میگوید. فائزه هاشمی البته قبلا خواهان این شده بود که ترامپ پیروز انتخابات آمریکا شود تا فشارها بر جمهوری اسلامی بیشتر شود؛نمونه یک مدعی سیاستورزی رو به اضمحلال که از تحریم و فشار خارجی به مردم کشورش استقبال میکند. در چنین شرایطی آیا کارگزاران سازندگی صدای دشمن را در حزب خود نگاه میدارند یا او را کنار خواهند گذاشت؟ در گزارش زیر به سابقه اظهارات خلاف منافع ملی هاشمی و نقد اینگونه سخنها میپردازیم. آخرین گفتههای فائزه هاشمی مربوط به درخواست او از آمریکاییها برای باقی نگاه داشتن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی و متعاقب آن لیست تحریمی میشود، اما این اولینبار نیست که نام فائزه هاشمی با اظهارات رادیکال و نامتعارف پیوند خورده است. او پیشتر نیز به طرز عجیبی خلاف مصلحت و منفعت ایران سخنان زیادی به زبان آورده بود.
مرضیه کیان / «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» با توجه به محدودیتهای ناشی از شیوع بیماری کرونا، به دو شکل فیزیکی در محل مصلای امامخمینی(ره) و مجازی در سامانه نمایشگاه به آدرس ketab.ir برگزار خواهد شد. ناشران در این نمایشگاه در یک درگاه ثبتنام میکنند و هر ناشر مجاز است با توجه به ضوابط و مقررات نمایشگاه در هر دو شکل نمایشگاهی(فیزیکی و مجازی) یا صرفا در شکل مجازی شرکت کند؛ موضوعی که طی یک هفته اخیر درخصوص نمایشگاه کتاب رسانهای شده است، محل برگزاری نمایشگاه کتاب است که برخلاف ادعای رسانهای آن، خبرسازی است که به وجود آمده؛ چراکه وزارت ارشاد بهعنوان بانی برگزارکننده این امر، از 6ماه گذشته با انجام کارشناسیهای صورتگرفته، مصلی را بهعنوان محل برگزاری نمایشگاه معرفی کرده بود.
فائزه مومنی / غائله میانکاله از اسفند۹۹ شروع شد؛ ازآنجاییکه دولت روحانی با پیشنهاد وزارت نفت مبنی بر ادعای ایجاد زیرساختهای لازم برای رفع نیاز صنایع پاییندستی پتروشیمی، ایجاد اشتغال پایدار و با رویکرد آمایش سرزمینی از طریق اجرای طرحهای پیشران صنعت پتروشیمی با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش متانول- پروپیلن به استناد اصل یکصدوسیوهشتم قانون اساسی، با احداث پتروشیمی در منطقه میانکاله استان مازندران موافقت کرد. آن مصوبه همان وقت با مخالفت فعالان محیطزیستی مواجه و عملیات احداث این طرح هم متوقف شد. دولت سیزدهم که آمد اما این دفتر دوباره باز شد. برخی افراد متنفذ دولت را برای کلنگزنی این پروژه بدون مجوز محیطزیست تحت فشار قرار دادند؛ بهطوریکه علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در هفتههای اخیر طی گفتوگوهایی با رسانهها تاکید کرد که اجرای این پروژه منوط به اخذ مجوزهای لازم زیستمحیطی است.
علی جواهری / «بیکیفیتی» واژهای است که به خودروهای داخلی اطلاق میشود. خودروهایی که بیشتر مونتاژ یا تغییریافته خودروهای دهه90 کشورهای غربی است و بنابراین نمیتوان نام تولید ملی و دستاورد داخلی را بر آن گذاشت؛ مسالهای که حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مسوولان هم به آن اشاره کرده و تاکید داشتند: «شرکت دانشبنیان باید به معنای واقعی کلمه نوآوری داشته باشد. شرکتهای مونتاژکننده دانشبنیان نیستند. مونتاژ همان واردات بیرویه است اما با یک شکل دیگر. این تولید و آفرینندگی محصول نیست.» در سالی که گذشت، موضوع کیفیت خودروها بسیار پربحث شد و پس از هشت دستور جهادی برای تحول حوزه خودرو در جهت کیفی و کمیسازی تولید خودرو که پس از بازدید سرزده رییسجمهوری از گروه صنعتی ایرانخودرو در اسفندماه صادر شد، در بندهای مختلف بر ارتقای کیفی خودروها در سال۱۴۰۱ تاکید شد. همچنین در دیدار مقام معظم رهبری با جمعی از تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی و مسوولان اقتصادی و صنعتی در ابتدای بهمن۱۴۰۰، ایشان از وضعیت کیفیت برخی محصولات داخلی ازجمله خودرو گلایه کرده و فرمودند: «ما در برخی از محصولات داخلی متاسفانه شاهد این هستیم که به کیفیت توجه نمیشود، این خیلی بد است؛ این همه حمایت در طول این سالها از صنعت خودرو در کشور شده است؛ خب کیفیت خودرو خوب نیست، مردم ناراضیاند و درست هم میگویند. حق با مردم است؛ اعتراض مردم بجاست و این صنعت نتوانسته رضایت مشتری را جلب کند.» اما سوال اینجاست که چرا کیفیت خودرو با توجه به تاکیدات مکرر تغییری نمیکند؟
مراسم رژه روز ارتش روز گذشته، ٢٩فروردین با حضور آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رییسجمهور، حجتالاسلاموالمسلمین عباس محمدحسنی، نماینده ولیفقیه در ارتش، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، امیر سرتیپ محمدحسین دادرس جانشین فرمانده کل ارتش و جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح برگزار شد.