سید ابراهیم رئیسی، رییسجمهوری کشورمان امروز(چهارشنبه) بهمنظور دیدار با ولادیمیر پوتین، رییسجمهور فدراسیون روسیه، عازم روسیه خواهد شد. سفر رئیسی به روسیه که با همراهی وزرای امورخارجه، نفت و امور اقتصادی و دارایی است، چه ابعادی دارد و اهمیت آن برای ایران چیست؟ هنوز 6ماه از استقرار دولت سیزدهم در ایران نگذشته که سید ابراهیم رئیسی، رییسجمهوری کشورمان در پاسخ به دعوت رسمی ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، قرار است امروز به مسکو سفر کند. ماه گذشته میلادی پوتین از سفر رییسجمهوری کشورمان به مسکو خبر داد و تصریح کرد که دعوت رسمی وی از همتای ایرانیاش پذیرفتهشده و در ابتدای سال2022 این سفر انجام خواهد شد. در طول مدت استقرار دولت جدید در ایران، رؤسای جمهور ایران و روسیه گفتوگوها و رایزنیهای تلفنی مختلفی داشتهاند اما اولین دیدار رئیسی و پوتین، آن هم در شرایط فعلی،میتواند از اهمیت خاصی برخوردار باشد.آنطور که اعلامشده، حضور و سخنرانی در نشست عمومی مجلس دوما، دیدار با ایرانیان مقیم روسیه و نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی روس، بخشی از برنامههای رییسجمهور در این سفر دو روزه خواهد بود. در همینباره نهاد کرملین(کاخ ریاستجمهوری روسیه) روز گذشته در اطلاعیهای اعلام کرد که در دیدار رئیسی با پوتین، دو طرف درباره اجرای برجام رایزنی خواهند کرد. کرملین همچنین افزود: در مذاکرات 19ژانویه(امروز چهارشنبه) پوتین و رییسجمهوری ایران درمورد اجرای پروژههای مشترک اقتصادی و موضوعات بینالمللی گفتوگو خواهند کرد.
ادامه هشتمین دور مذاکرات وین بعد از تنفسی چندروزه مجددا در شهر وین اتریش از سر گرفته شد؛ مذاکراتی که هرچند پیشرفتهای محسوسی در متن داشته است اما بزرگترین گره آن همچنان رفع موثر تحریمها همراه با تضمین و راستیآزمایی است و موضوعی که اراده دولت آمریکا را میطلبد و ایران بارها تاکید کرده هیچ چارچوب زمانی خاصی قائل نیست. آنچه پایان مذاکرات را رقم میزند، اراده و جدیت طرفین برای رسیدن به نتیجه است.
جواد بخشی / علیرغم تصویب کلیات بودجه در صحن مجلس، هنوز تکلیف لایحه بودجه1401 مشخص نیست و کمیسیون تلفیق در روزهای گذشته با بررسی جزئیات لایحه، نکات زیادی را مورد توجه قرار داده است. حذف ارز ترجیحی شاید یکی از مهمترین قسمتهای بودجه سال آینده باشد که نمایندگان هنوز تکلیف آن را مشخص نکردهاند. فشار به طبقات پایین جامعه، مهمترین دغدغه نمایندگان مجلس برای حذف ارز 4200 تومانی است.
مرضیه کیان / نشست خبری «حمیدرضا جعفریان»، رییس سازمان سینمایی حوزه هنری، با همراهی «هادی فیروزمندی»، مدیر روابط عمومی این سازمان، صبح روز سهشنبه ۲۸ دی ماه در سالن صفارزاده حوزه هنری با محوریت مرور فعالیتها و تولیدات جدید سینمایی این سازمان در چهلمین جشنواره فجر برگزار شد.
شیوع امیکرون در ایران مدتی است شدت یافته و برخی پزشکان در صفحات شخصی خود در شبکههای اجتماعی از لزوم در نظرگیری پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با این ویروس مینویسند. در ساختار آموزشی كشور اما اوضاع متفاوت است و تاکید آنان همچنان بازگشایی مدارس و دانشگاههاست. رییسجمهوری پیش از این و در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه تعطیلی مدارس و دانشگاهها و آموزش غیرحضوری اقتضای وضعیت زمان شدت یافتن شیوع کرونا بود اما باعث افت تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان شد، گفت: «در وضعیت فعلی با توجه به کاهش چشمگیر موارد ابتلا و فوتی، ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفت که کلاسهای درس و امتحانات مدارس و دانشگاهها به شکل حضوری برگزار شود که باید دستگاههای مسوول اجرای آن را پیگیری کنند.» بازگشایی دبیرستانها بهصورت 100درصد و دبستانها بهصورت انتخابی و با نظر مدارس و والدین پس از گذشت حدود دو سال از همهگیری ویروس کرونا و دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید، اتفاق افتاد. معلمان و دانشآموزان که اولین گروهی بودند که بعد از شیوع این بیماری خانهنشین شدند از اواسط آبان و اول آذر در کلاسهای درس حاضر شده و بهصورت ترکیبی حضوری و مجازی به تدریس و تحصیل مشغولاند. افرادی که طی دو سال اخیر برای دوری از عوامل بیماریزا خانهنشین بودهاند به یکباره فرزندانشان را به مدارسی فرستادند که هیچگونه تضمینی برای عدم ابتلای دانشآموزان به ویروس داده نمیشد، بلکه در مقابل از والدین رضایتنامه برای حضور دانشآموزان در مدارس مطالبه میکردند. این موضوع در نهایت چندی پیش سبب واکنش وزارت بهداشت شد که طی آن اعلام کرده بود: «شکایت از عدم رعایت موازین بهداشتی در مدارس نیز با موضوع عدم رعایت فاصلهگذاری و نبود تهویه مناسب در کلاسها افزایش 22درصدی داشته است.» حالا اما باز هم تاکید بر بازگشایی مدارس و دانشگاههاست.