حذف ارز ترجیحی و پرداخت آن به حلقه آخر و حذف دلالان در روزهای اخیر بارها بهعنوان یکی از برنامههای مهم دولت مطرح شده است؛ برنامهای که اگرچه موضوعی منطقی و اقتصادی است اما اجرای آن نیازمند سازوکارهای دقیق و حسابشدهای است تا جامعه بیش از این دچار تکانههای اقتصادی نشود.
اجرایی شدن سند راهبردی 25ساله ایران و چین بیشک مهمترین موضوعی بود که در جریان سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان به پکن، مخابره شد. سند راهبردی مزبور بهدلیل سلطه نگاه غربگرایانه دولت پیشین در ایران، هرچند به نتیجه مطلوب نرسید لیکن خبر اجرایی شدن آن در برهه کنونی و همزمان با مذاکرات وین، پیام مهمی در سطح روابط ایران با سایر دول دارد.از مدتها قبل اخباری مبنی بر سفر قریبالوقوع حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان به چین پس از سفر به عمان و قطر، منتشر شده بود. این اخبار که همزمان با مذاکرات لغو تحریمها در وین بود، در نوع خود مهم و حیاتی ارزیابی میشد. در همین باره امیرعبداللهیان بهمنظور گفتوگو با مقامات چین بر سر موضوعات و راهبردهای مشترک، روز پنجشنبه 23دیماه در رأس هیات بلندپایه سیاسی، عازم پکن شد. وزیر امورخارجه در بدو ورود به فرودگاه «ووشی» درباره اهداف سفرش به چین تصریح کرد: «موضوعات راهبردی در دستورکار دو کشور قرار دارد و این موضوعات ادبیات جدیدی را در مکاتبات رؤسایجمهور دو کشور ایجاد کرده است». دیدار با وزیر امورخارجه چین بخش مهم سفر امیرعبداللهیان به این کشور بود.
بالاخره نشستهای چندجانبه ایران و عربستان در بغداد به نتیجه رسید و جنگ دیپلماتیک طرفین پایان یافت. آنگونه که طرفین خبر دادند، روابط دیپلماتیک طرفین در حال احیاست؛ البته، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خبر داده، روابط دو کشور مهم ایران و عربستان در حال احیا بوده و سفارتخانهها درحال آمادهشدن برای بازگشایی است. این روابط درحالی درحال احیاست که پایان جنگ یمن یکی از شروط مذاکرات ایران با ریاض برای ازسرگیری روابط ذکر شده است.
مرضیه کیان / فارغ از دلنوشتهها و خاطرات شخصی که در صفحه نوت گوشیهای هوشمند باقی میماند یا در سالنامهها نوشته میشود و در گنجهها خاک میخورد، غالب نوشتهها با این انگیزه که در برابر مخاطب قرار گیرد و بخواند و نظر بدهد، نوشته میشوند؛ حالا میخواهد در صفحات فضای مجازی شخصی باشد، در قالب یادداشت در سایتها منتشر شود یا بهصورت کتابچه یا کتاب در اختیار خوانندهها قرار بگیرد. اگر با دید گستردهتر به این موضوع نگاه شود، نویسندهها با هدف منتشر شدن مطالبشان بهصورت کتاب یا کتابچه دستبهقلم میشوند و مطلوبترین شکل این موضوع را زمانی میبینند که یک انتشاراتی زحمت نشر اثر را بهعهده بگیرد. پس اگر نویسندهای بخواهد کتابش را چاپ کند، این «ناشر» است که چاره کار اوست؛ البته که باید اثرش از نظر رعایت استانداردها، تایید شود تا به انتشار برسد. گاهی مولفها به دلایل متعدد مثل اختلافنظر با ناشر یا عدم تایید محتوای اثر جهت صدور مجوز نشر، اثرشان را بهصورت شخصی منتشر میکنند که به این پدیده «خودناشری» یا «ناشرمولف» گفته میشود.
«استاندارد» واژهای که این روزها چالشهای عدیدهای برای صنعتخودرو ایجاد کرده است. استاندارد در دنیا برای نظارت بر روند کیفی تولید یا واردات خودرو ازسوی سازمانهای نظارتی تدوین و تعیین میشود. هرچند در کشور باید از ابتدای سال جاری بسیاری از قوانین جدید بینالمللی خودروسازی مورد استفاده قرار میگرفت اما بهدلیل جبر تحریمها خودروسازان بازوی اجرای استاندارد را تضعیف و از اجرای بسیاری از آنها شانه خالی کردند. حالا کار به جایی رسیده است که معاون سازمان استاندارد از اولتیماتوم یکماهه به خودروسازان برای رعایت استانداردهای فنی خبر داده و گفته است: خودروهای داخلی در کلاس خودروهای روز جهان و یک خودروی باکیفیت و سطح بالا برای مصرف مردم نیست.