ارز 4200تومانی در سال97 و بعد از خروج آمریکا از برجام ،موردتوجه قرار گرفت و ابتدا تمام کالاها را مشمول میشد ولی بعد از مشاهده خروج منابع ارزی از کشور به 25قلم از کالا اختصاص یافت تا اینکه در سالهای اخیر به پنج قلم کالا تخصیص یافت. یکی از ویژگیهای فاصلهگرفتن ارز 4200تومانی از ارز نیمایی، توزیع رانت بود. قبل از سال97 حدود 14شرکت صادراتی کالاها را وارد کشور میکردند که با اجرای سیاست تخصیص ارز 4200تومانی، تعداد این شرکتها به بیش از 400شرکت افزایش یافت و دوباره کالاهای وارداتی با ارز 4200تومانی را صادر میکردند. هدف از تخصیص ارز 4200تومانی کنترل قیمت کالاها بود که این اتفاق نیفتاد و موجب رشد قیمتی بیش از ۱۵۰درصد شد. تنها آسیب ارز ۴۲۰۰تومانی، فقط ایجاد رانت و فساد نبود، بلکه پرداخت این ارز موجب شد تا تولیدکنندگان داخلی هم آسیب ببینند. به گفته برخی کارشناسان، نظارت ضعیف و عدم برنامهریزی درست در تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی برای واردات کالاهای اساسی موجب شد تا برخی سودجویان هم برای رسیدن به منافع و سود بیشتر، کالاهایی را وارد کنند که تولید آنها در کشور وجود داشت. اختلاف زیاد قیمت ارز ترجیحی با قیمت واقعی ارز در این حوزه موجب شد تا تولیدکنندگان داخلی بسیاری قدرت رقابت نداشته باشند و درنهایت دست از تولید بکشند و درنتیجه کارگران بسیاری هم از کار بیکار شدند. بزرگترین جفایی که در نظام اقتصادی کشور طی سالهای اخیر انجام شد، بهجز آثار پیامدهای اقتصادی ارز 4200تومانی، حجم عظیم پرونده قضایی بود که بهواسطه این سیاست اشتباه و غیرکارشناسی در دولت قبلی انجام شد.
رصد بازار مسکن ایران از دوربین جهانی، ضمن تصویر نمای دیگری از ابعاد «فقر مسکن»، هویت متهم نامرئی و عامل ساختگی «گرانی مسکن» را برای سیاستگذاران مشخص کرده است. ایران در رنکینگ ۱۰۹کشور و همچنین تهران در رتبهبندی ۴۸۰شهر جهان، در ردیف «بدترین بازارهای مسکن دنیا» قرار گرفتهاند. خلاصه این پایش جهانی میگوید «مسکن در ایران بهدلیل اضافهپرش شدید قیمتها، از دسترس خریداران واقعی (تقاضای مصرفی) خارج شده است.» براساس آمار بهطور میانگین قیمت زمین در تهران در طول ۱۰سال گذشته حدود ۴۰برابر و قیمت مسکن حدود ۲۰برابر شده است. عمده دلیل این رخداد ناگوار خرید مسکن را برای بیش از 40درصد خانوار تبدیل به امر محال کرده است. پایین بودن عرضه مسکن نسبتبه تقاضای آن است. دولت قبل هیچ توجهی به ساختوساز نداشته و میزان صدور پروانه ساخت در تهران 70درصد کاهش داشته است.
مرضیه کیان / بعد از آیین افتتاحیه دوازدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار که شامگاه 18آذرماه با ادای احترام به شهدای جبهه مقاومت بالاخص سردار شهید حاجقاسم سلیمانی و همرزمانش و پاسداشت مرحوم محمدسرور رجایی، پژوهشگر و نویسنده جبهه مقاومت(که ویژهبرنامه افتتاحیه جشنواره به این پژوهشگر فقید اختصاص داشت) شروع شد، آغاز اکران آثار راهیافته به بخش مسابقه از روز نوزدهم در سینما فلسطین برگزار شد که تا 23دیماه ادامه دارد. این آثار طبق زمانبندی در سالن شماره یک، دو و سه از ساعت12 ظهر تا 21:45 در 6سانس اکران میشود. آثار اکرانشده در سایت «عمار یار» بهصورت آنلاین برای اقشار مردم، قابل دسترس است. امسال از سراسر کشور، بیش از سههزار اثر در بخش فیلم، فیلمنامه، مستند، پویانمایی و بیش از ۵۸۰اثر در حوزه متن و طرح، به دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار ارسال شده است.
رهبر انقلاب اسلامی بارها درخصوص مذاکرات و نوع تعامل با کشورهای مختلف نکاتی را طرح کردهاند که برآمده از عقلانیت و دانشی وسیع نسبتبه مسائل بینالملل است؛ ازاینرو در دورههای مختلف شاهد بیاناتی از ایشان در خصوص مذاکره با دنیا بودهایم که در تازهترین مورد میتوان به سخنان ایشان در دیدار تصویری با جمعی از قشرهای مختلف مردم قم، اشاره کرد.
علی جواهری / امیکرون روزبهروز شکل خطرناکتری به خود میگیرد بهخصوص زمانی که خبر ترکیب این سویه با کرونای دلتا از قبرس هم منتشر میشود. حالا کشورهای اروپایی هم بهطور جدی درگیر امیکرون شدهاند و اظهارنظرهایی درباره احتمال فروپاشی ساختار درمانی این کشورها مطرح میشود. همه این موارد موجب شده است تا حتی در کشور ما نیز مسوولان و کادر درمانی درباره ضرورت تشدید نظارت و اعمال برخی محدودیتها سخن گفته و مدام به مردم تذکر دهند که پروتکلها را رعایت کنند. اما از سوی دیگر، برخی اظهارنظرهای مسوولان دولتی نشان میدهد که تناقضها در رفتار مسوولان میتواند سردرگمی مردم را به دنبال داشته باشد.