این مذاکرات در سطح رؤسای هیاتها نیز بهصورت دو و چندجانبه نیز در وین برگزار شد. علاوهبر رایزنیهای دو و چندجانبه هیات ایرانی، براساس موضوعات مرتبط با مذاکرات، نمایندگانی از نهادهای مرتبط ازجمله بانک مرکزی و سازمان انرژی اتمی نیز با هدف تسریع در روند مذاکرات و ارائه نظرات دقیق کارشناسی در وین در جلسات مرتبط شرکت کردند.
«ژان ایو لودریان»، وزیر خارجه فرانسه روز جمعه در مصاحبه مشترک با رادیو «آر.ام.سی» و تلویزیون «بیافام» گفت: متقاعد شدهام که امکان دستیابی به توافق وجود دارد. طی چند روز گذشته پیشرفتهایی در مذاکرات هستهای صورت گرفته است.
اظهارات وزیر خارجه فرانسه اذعان به صحت روایت طرف ایرانی از گفتوگوهای وین و همچنین، تلویحا مهر تاییدی بر جدیت تیم ایرانی در مذاکرات است.
نکته دیگر اینکه تغییر لحن طرفهای غربی، این گزاره را تبیین میکند که این هیات ایرانی بوده است که در روایت خود از مذاکرات صادقانه رفتار کرده و تناقض روایتی در روزهای نخست گفتوگوها ناشی از تلاش طرفهای غربی برای انکار واقعیات و ارائه روایتی غیرصادقانه از محتوای مذاکرات بوده است.
در همین حال، باید توجه داشت که گفتوگوها هنوز تا رسیدن به نقطه پایانی خود فاصله دارد و طرفهای غربی باید در عمل تعامل خود را درخصوص موضوعات مهم مربوط به مباحث رفع تحریمی نشان دهند.
حال در مذاکرات وین، درباره موضوع تضمینها، سازوکارهایی روی میز قرار گرفته و بحثها درباره جزئیات چنین سازوکارهایی در جریان است. برهمین اساس، چکلیست راستیآزمایی اقدامات آمریکا نیز در گفتوگوهای وین در دست تهیه قرار دارد.
وین، پایتخت اتریش در دور هفتم مذاکرات نیز ۱۴روز میزبان هیاتهای مذاکرهکننده بود؛ مذاکراتی که هشتم آذرماه آغاز و ۱۲آذر برای مشورت طرفهای اروپایی درباره دو پیشنهاد طرف ایرانی با تنفسی چند روزه متوقف شد و دوباره ۱۸آذرماه از سر گرفته شد. نیمه دوم مذاکرات نیز از ۱۸آذرماه آغاز و جمعه ۲۶آذرماه با برگزاری نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام پایان یافت و مقرر شد که هیاتها به پایتختها مراجعت کنند و بهزودی به وین بازگردند که این دور از مذاکرات ششم دیماه شروع و تا نهم دیماه ادامه یافت و بعد از تنفسی سه روزه به مناسبت سال نوی میلادی مجددا روز دوشنبه ۱۳دیماه از سر گرفته شد. «علی باقری»، معاون سیاسی وزیر امورخارجه بعد از این نشست اعلام کرد که در دور هفتم مذاکرات به دو سند جدید مذاکراتی در موضوع تحریمها و هستهای دست یافتیم که اینها دیگر سند پیشنویس مذاکرات ۲۰ژوئن نخواهند بود، بلکه دو سند جدید است که براساس مواضع ایران مبنای مذاکراتی خواهد بود که در آینده نزدیک در وین آغاز میشود.