دکتر محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی در آستانه سالروز شهادت سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی با شبکه عربی «المنار» پیرامون ابعاد زندگی این شهید جبهه مقاومت، سیاستهای جمهوری اسلامی در قبال کشورهای همسایه، مذاکرات هستهای و فعالیتهای موشکی گفتوگو کرد. بخشی از این گفتوگو به شرح زیر است:
مذاکرات ایران و 1+4 روز گذشته با حضور تیم مذاکرهکننده ایران در وین بار دیگر به کار خود ادامه داد؛ دور هشتم مذاکرات برای لغو تحریمها هفته گذشته علیرغم خبرهای مثبت بهدلیل آغاز سال نوی میلادی و تعطیلی هتل کوبورگ وین، به مدت سه روز متوقف شده بود؛ توقفی که بنابر اعلام قبلی دیروز به پایان رسید و ادامه دور هشتم در سال جدید میلادی پی گرفته شد.
روز گذشته 13 دی ماه، دومین سالگشت شهادت سردار قاسم سلیمانی بود و به همین مناسبت مراسمی در مصلای تهران با سخنرانی زینب سلیمانی ،فرزند آن شهید و رییسجمهوری برگزار شد. در این مراسم که با حضور گسترده مردم و مقامات کشوری و لشکری برگزار شد، فرزند آن شهید تاکید کرد که مردم ایران تنها تعلق حاجقاسم بود و رییسجمهوری نیز با برشمردن خصیصههای اخلاقی و رفتاری شهیدسلیمانی، از لزوم قصاص آمران و عاملان آن شهید سخن گفت.
مصطفی منتظر / هشدار رهبر معظم انقلاب درباره فضای مجازی که همزمان با بستن هزاران صفحه در اینستاگرام و تلگرام بهعلت انتشار عکس سردارسلیمانی شده ، مجددا بحث فضای مجازی و چگونگی مدیریت و کنترل آن را بر سر زبانها انداخته است. حضرت آیتالله خامنه ای در فرازی از سخنان خود فرمودهاند: «در دنیای امروز، فضای مجازی زیر کلید مستکبران است». حال بر متخصصان امر است که علت این امر را جستوجو کنند تا پس از تبیین بتوان وضعیت را تغییر داد تا «دشمن نتواند به هر شکل و هر جا که اراده کرد، در فضای مجازی برخورد کند.» مدیریت و کنترل فضای مجازی یکی از موارد اساسی است که در کشورهای مختلف دنیا در غرب و شرق دنیا اتفاق میافتد و قطعا امری لازم و ضروری است اما میزان توانمندی اعمال حاکمیت در بین کشورها متفاوت است. سوال اینجاست که این تفاوت از کجا ناشی شده است؟ برای مثال، چین بیشترین توانایی برای اعمال قدرت در حوزه سایبر را داراست. آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای درحالتوسعه مانند ترکیه در مقامهای بعدی هستند. علت اصلی این موضوع نوع قانونگذاری و تصمیمگیری حاکمیت نیست، بلکه قدرت آن کشور در حوزه فضای مجازی است که تعیین میکند تا چه میزان اعمال قدرت کند. چین بخش اعظمی از خدمات فضای مجازی را از آغاز رشد فضای مجازی در داخل کشور ارائه داده است. از طرف دیگر، این خدمات توانسته چرخه اقتصادی خاص خود را به وجود آورد؛ برای مثال، موتور جستوجوگر چینی یا شبکه اجتماعی آن بیش از 1.2میلیارد نفر مخاطب دارد. این چرخه اقتصادی، زیرساختهای اولیه لازم و سیاستگذاری درست از آغاز باعث شده تا چین بتواند حتی بیشتر از آمریکا بر فضای مجازی اعمال قدرت کند.