پاسداشت محمدسرور رجایی و مسعود جعفریجوزانی
صالحی ادامه داد: ما امسال در افتتاحیه و اختتامیه پاسداشت دو نفر از جبهه انقلاب را خواهیم داشت؛ مرحوم محمدسرور رجایی، نویسنده افغانستانی که تابستان امسال ایشان را از دست دادیم، در اختتامیه هم پاسداشت آقای مسعود جعفریجوزانی را برگزار میکنیم که خالق آثار ماندگاری چون
«شیر سنگی» و «در چشم باد» است.
دبیر اجرایی جشنواره دوازدهم در ادامه گفت: مثل سالهای گذشته اکرانهای مردمی را بهصورت حضوری در سراسر کشور خواهیم داشت که اکرانکنندهها بهعنوان رابط جشنواره میتوانند ثبتنام کنند. همچنین امسال بستر اکران مردمی آنلاین را رونمایی میکنیم. این بستر به شکلی است که هر کجا امکان اکران حضوری وجود ندارد، مخاطبان میتوانند از این بستر استفاده کنند.
جای وحید جلیلی خالی است
نادر طالبزاده، دبیر این رویداد هم در ادامه این نشست بیان کرد: جای وحید جلیلی خالی است. خوشحال شدم که یکی از سیاست گذاران اصلی عمار که شاهد دغدغههایش در حوزه رسانه بودم، در صداوسیما مسوولیت گرفته است. این نشان میدهد بستر عمار چقدر استخواندار است. تقدیر این بود که ایشان به صداوسیما با ماموریت ایجاد تحول بروند.
وی افزود: به نظرم این یک اتفاق مهم بود که کسی آن را پیشبینی نمیکرد. اینکه عمار کانسپتی بود که بر آن اساس باید اقدام میشد، خوب است. ریشههای اصلی این موضوع را شهیدآوینی ریخته بود، بستر آن هم سوره بود که آقای جلیلی در آن کار کرده بود.
در حوزه جنگ نرم و تفکر، آن جایی که شعله جمهوری اسلامی خوب گرفت، عمار بود. این کارگردان باسابقه ادامه داد: از اول انقلاب تا امروز گروه عمار بودهاند، یعنی جوانان پرفکر و پردغدغه که به اینجا آمدهاند. ما امسال برای اولین بار گروههای حرفهای، تهیهکنندههای حرفهای، فیلمبرداران کاربلد و… داریم. بچههایی داریم که آثارشان را دیدم و به وجد آمدم. آنها را به برنامه خودم دعوت کردم؛ البته برنامه من هم محصول همین عمار است.
ماجرای تماس یک ارگان برای پخش نشدن یک فیلم
وی با تاکید بر پیشرفت حرفهای فیلمسازان جریان عمار گفت: امروز عمار شاهد فیلمی با استانداردهای «دیپورت» است که یادآور کارهای رابرت برسون است. این تنها یکی از کارهاست که برد بینالمللی دارد. یکی از خصوصیات «عمار» این است که هویت انقلاب اسلامی در وجودش است. در وین امروز دعوا بر سر این است که جمهوری اسلامی چیست. ما برخی جاها در عمار نگهبانان خوبی نبودیم که این هم بهخاطر سن کم بچههاست؛ مثلا به سراغ حوزههای امنیتی نمیروند. البته سال گذشته فردی را داشتیم که فیلم خوبی در حوزه اقتصادی ساخت و از صاحبان یک ارگان تماس گرفتند و گفتند این فیلم را پخش نکنید درحالیکه نقد خوبی داشت. در این قسمتها فیلم کمی داریم درحالیکه در این حوزه کارهایی است که پول نامشروع ایجاد شده است.
طالبزاده بیان کرد: بچهها باید دست به جراحی بزنند اما برخی آنها را میترسانند، ما به عمود خیمه انقلاب اعتقاد داریم؛ بنابراین باید نقد هم کنیم. حتی آخرین فرمان امام(ره) نادیده گرفته شده است. این نیازمند یک جراحی است. این در حالی است که صداوسیما، حوزه هنری، فارابی هیچکدام این کار را نمیکنند؛ بنابراین باید بچههای انقلاب ضمن حفظ انقلاب این کار را کنند.
امروز امید بیشتری به صداوسیما داریم
وی افزود: برای رسیدن به انقلاب، 14قرن طول کشیده است، باید نترسیم، اصلا چه کسی میخواهد ما را بترساند؟ البته الان صداوسیمای قویتری داریم، امید بیشتری داریم تا حرفهای بیشتری در صداوسیما بزنیم و آزادتر باشیم. یادم است در روزگاری میگفتند در برنامه «راز» سوالات پرتوپلا میکنی، آن روز آقای جلیلی مهمان من بود و او هم بدون ترمز میرفت، گفتند برنامه را سریعتر جمع کنم. من به آنها چشم گفتم اما «چشم» را برای خودم میگفتم و بحث را ادامه دادم.
این برنامهساز باسابقه تلویزیون ادامه داد: در این سالها آنقدر حرف روی زمین مانده که من گاهی شبها خوابم نمیبرد. باید کارهایی در ابعاد بینالمللی کنیم. همین امروز برای بزرگداشت حاجقاسم مهمانانی از آمریکا دعوت کردهایم اما به آنها ویزا نمیدهند. میگویند کمیتهای در وزارت خارجه هست که اجازه ورود نمیدهد، من قدیم دست و پایی داشتم و بهدنبال کار میرفتم ولی الان نمیتوانم اما این ریای آمریکا را چه کسی باید بگوید؟ باید خود آمریکاییها بگویند. حالا دو هفته است این کمیته اجازه نمیدهد. این مسائل باعث میشوند گاهی اوقات شک کنم، برخی تحلیلها نیاز به برنامهسازی و فیلمسازی دارد چون بهراحتی خرابکاری میشود. اولین اقدام دولت قبلی جلوگیری از برگزاری کنفرانس ما بود، دولت فعلی هم همین است. فکر میکنند ما باید جلوی دهانمان زیپ بکشیم اما عمار دهانش را نمیبندد.
سطح کیفی فیلمهای عمار پایین نیست
طالبزاده هم در ادامه این نشست مطرح کرد: بچههای سفیرفیلم و آرمانمدیا با اولین کارهایشان دیده شدند، این در حالی است که این یک سنت نبود، در همه این سالها یکبار با آقای آوینی صحبت نشد که ببینند ایشان چه بود، به بچهها بگوییم همه آثارتان را به اینور و آنور معرفی میکنیم. بااینحال باید فکر کرد به این موضوع که بچهها رها نشوند، تعهدی به آنها داشته باشیم اما همه کارها عالی نیست که روی آنتن بیاوریم. این کار را بهشکل سیستماتیک نمیتوانیم انجام بدهیم.