محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز گذشته (یکشنبه، 12دیماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود، فرارسیدن سالروز شهادت مرد میدان، سردار پرافتخار اسلام و محبوب دل مردم ایران و تمامی مستضعفان جهان، شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی را به ملت شریف ایران و تمام کسانی که به آرمان عدالتگستری، آزادیخواهی و رفع ظلم و تبعیض از جهان باور دارند و در این مسیر گام برداشتهاند، تسلیت و تعزیت گفت.
روح الله فرقانی / دومین سالروز «قهرمان ملت و امت» در حالی سپری میشود که منطقه غرب آسیا دستخوش تحولات و تغییرات اساسی است. «فرمانده وفاقآفرینی» که نقش و جایگاه ویژهای در میان قشرهای مختلف، نهتنها ایران بلکه جهان اسلام داشت و فرقی میان شیعه و سنی قائل نبود. «سردار دلها» که نماینده ایران بزرگ در خارج از مرزها بود، در مبارزه با تروریستهای آمریکایی و داعشی چنان ایثارگری و رشادت از خود نشان داد که به «نماد وحدت ملی» و «پیوند ملتها» تبدیل شد و خط بطلانی بر رویای خاورمیانه آمریکا کشید. قهرمانی که معتقد به «صدای واحد» مقاومت که همان اخراج اشغالگران آمریکایی از منطقه است، بود و در این راه پیروز شد؛ اخراجی که نمونه بارز آن را اخیرا در افغانستان دیدیم و اکنون زمزمه اخراج نیروهای اشغالگر در برخی پایگاههای نظامی عراق شنیده میشود و میرود که بهزودی شاهد خارج شدن اشغالگران آمریکایی از منطقه غرب آسیا باشیم، تا مگر با اخراج آنها از منطقه، ثبات و آرامش در منطقه حاکم شود. شهادت سردارسلیمانی و ابومهدی المهندس عصر جدیدی در برادری دو ملت ایران و عراق و کشورهای محور مقاومت به وجود آمد که موجبات همافزایی بیشتر و «پیوند ملتها» را موجب شد. روایت مقاومت از فرمانده مقاوم که الگوی تمام آزادیخواهان است، هرچند نیازمند تالیف چندین جلد کتاب است اما بر آن شدیم تا در آستانه سالروز «فرمانده کاریزماتیک محور مقاومت»، گفتوگویی با تعدادی از شخصیتهای سیاسی و تحلیلگران عراقی، لبنانی و فلسطینی داشته باشیم.
در دومین سالگرد شهادت سردارسلیمانی هستیم. حاجقاسم سلیمانی را نمیتوان در کلمات تشریح کرد. او را نمیتوان تصویر کرد. برای معرفی حاجقاسم بهعنوان یک مکتب باید از مدیومها و بسترهای متفاوت و متنوع استفاده کرد. کتاب، مستند، فیلم و سریال، شعر، ویدیوگرافیک و... از بسترهایی است که برای معرفی شخصیت و منش شهیدسلیمانی قابل بهرهگیری است. پس از جنایت دولت آمریکا در به شهادت رساندن شهیدسلیمانی و همراهانش و پس از تشییع بیسابقه او که باید در تاریخ بهعنوان تشییع یک ابرقهرمان ثبت شود، هنرمندان و مجموعههای فرهنگی مختلفی درزمینه تولید آثار مرتبط با شهیدسلیمانی دستبه کار شدند. دهها کتاب، مستند، ویدیوگرافیک، نماهنگ، شعر و تندیس درباره ایشان تولید شده است. امروز و در دومین سالگرد عروج سردار، محصولات متعددی درباره ایشان ساخته شده است که بسیاری از آنها قابل دفاع و برخی قابل نقد است. دراین گزارش با مهدی مطهر، رییس خانه مستند درباره تولید محصول با موضوع حاجقاسم گفتوگو و در بخشهای دیگر گزارش، آثاری را که دراین دو سال تولید شده است مرور کردهایم.
فائزه مومنی / دو سال از روزی که بزرگترین فرمانده مبارزه با تروریستها، ازسوی تروریستیترین ارتش جهان به شهادت رسید میگذرد؛ انتشار خبر شهادت سپهبد سلیمانی در صبح جمعه، سیزدهم دیماه ۱۳۹۸ همه را در بهت و شوک فروبرد و چند ساعتی نگذشت که همدردی ایرانیها و غیرایرانیها در اندوه ترور فرمانده سپاه قدس ایران منجر به سونامی در افکار عمومی و شبکههای اجتماعی شد. در همه روزهای پس از شهادت سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی، آزادیخواهان بیشتری از سراسر جهان با شخصیت او آشنا شدهاند؛ حالا همه میدانند حاجقاسم تاثیرگذارترین مرد میدان مقاومت است. او فقط مرد میدان نبود؛ تفکر سلیمانی یک مسیر است، مسیری که به آزادی ختم میشود و راهی که پوزه شیطان بزرگ را به خاک میمالد. چگونه میشود در تاریخ ۱۰۰سال گذشته ایران یک نظامی به این اندازه در داخل و خارج از کشور محبوب باشد؟ او چه کسی بود که اشکهای رهبر معظم انقلاب بدرقه راهش شد؟ چگونه ممکن شد که از آن مرد و زن ۹۰ساله تا نوجوانان دهه هشتادی، از منتقدان آبانماه تا راننده تاکسی ناراضی، از آن روحانی مسجد تا همسایه غیرمذهبی برای این شهید فرمانده سوگوار شدند و بعد از گذشت دوسال هنوز عکس حاجقاسم از پشت شیشه مغازه و ماشینشان تکان نخورده است؟ پرسشی که خبرنگار «صبحنو» از همان راننده تاکسی و مغازهداری میپرسد که حالا و در دومین سالگرد شهادت حاجقاسم با شور و شوق بیشتری یاد و خاطره او را زنده نگه میدارند.