او با اشاره به تاثیر تغذیه در زمان انجام واکسیناسیون بیان کرد: نحوه تغذیه حتی قبل و بعد از تزریق واکسن اهمیت دارد تا بدن پاسخ مناسبتری به واکسن بدهد، پاسخ مناسب بدن به واکسن وابسته به عملکرد مناسب سیستم ایمنی ابدن است؛ بهعنوان مثال میگوییم موقع واکسیناسیون ناشتا نباشید؛ زیرا ناشتایی موقع واکسیناسیون در برخی افراد منجر به افت فشار خون میشود. توصیه دیگر این است که باید به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنید؛ در یک برنامه غذایی صحیح باید روزانه بین ۶ تا هشت لیوان آب و مایعات مصرف کرد. خوردن آب و مایعات قبل و بعد از واکسیناسیون سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی میشود چون کمآبی بدن سبب عملکرد نامطلوب سیستم ایمنی میشود. انواع مایعات و غذاهای آبکی علاوهبر آب قبل و بعد از واکسیناسیون مناسب است.
کمک به سیستم ایمنی بدن
عبداللهی با اشاره به شعار امسال هفته بسیج تغذیه امسال مبنی بر «تغذیه، واکسیناسیون و کرونا»، گفت: میخواهیم به مردم بگوییم با رعایت اصولی در برنامه غذایی روزانه میتوانیم به سیستم ایمنی بدن کمک کنیم. الان روند چاقی در کودکان زیر پنجسال و دانشآموزان افزایشی است و در بزرگسالان هم براساس آخرین بررسیها حدود ۶۰درصد جمعیت بالای ۱۸سال دچار اضافهوزن و چاقی بوده و بیش از ۲۰درصد دانشآموزان دچار چاقی هستند و حتی چاقی شکمی در دانشآموزان داریم. این روند افزایشی به دو دلیل
رخ میدهد؛ عامل اول الگوی غذایی غلط شامل استفاده زیاد از مواد غذایی چرب، شور و شیرین و مصرف کم میوه و سبزی است؛ از طرفی تحرک بدنی نیز ناکافی است یعنی ۵۰درصد مردم تحرک بدنی کافی ندارند. هر فرد باید به مدت پنج روز در هفته ۳۰دقیقه پیادهروی تند داشته باشد که حداقلیترین حالت است. او درباره مصرف نمک تصریح کرد: آخرین مطالعه ما که سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ انجام شد میگفت که مردم روزانه ۱۵گرم نمک مصرف میکنند. اکنون آخرین اطلاعات که مربوط به مطالعه عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر است، متوسط مصرف نمک را حدود ۱۰گرم گزارش میکند. موضوع مهم این است که همین ۱۰گرم دوبرابر میزان توصیه شده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام میکند باید کمتر از پنج گرم نمک روزانه مصرف کنیم و منظور این همه نمک پیدا و پنهانی است که از طریق موادغذایی در طول یک روز وارد بدن میشود.