حرکت روبهجلو و مقتدرانه ایران در عرصه دفاعی-فناوری در هفتههای گذشته شکل تازهتری به خود گرفته و باعث شده است نگاه متفاوتی به رویکرد ایران در پیشرویهای دفاعی-علمی ترسیم شود. اگرچه در سالهای گذشته بهدلیل بستن با کدخدا و بهاصطلاح تنشزدایی با دنیا از اقدامات فضایی جلوگیری و رزمایشهای موشکی عامل برهمزننده سازش با جهان معرفی میشد، اما در روزهای اخیر پرتاب موفقیتآمیز ماهوارهبر سیمرغ و غرش 16گانه بالستیکهای سپاه همزمان با مذاکرات در وین نشاندهنده تغییر رویکردی جدی است.در این راستا، سیداحمد حسینی، سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز پنجشنبه از پرتاب موفق سه محموله تحقیقاتی با ماهوارهبر سیمرغ خبر داد. پس از دستیابی کشور به توانمندی بومی- فضایی و ایجاد قابلیت پرتاب ماهوارههای کوچک با ماهوارهبرهای سفیر و قاصد، توسعه پرتابگرهای با قابلیت بالاتر مدنظر قرار گرفت و در همین راستا، طراحی و توسعه پایگاه فضایی حضرت امامخمینی(ره) و ماهوارهبر سیمرغ در برنامه صنعت فضایی کشور قرار گرفت.
رییسجمهور در سیزدهمین سفر استانی خود روز پنجشنبه وارد استان قم شد و در بدو ورود در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) ازسوی مسوولان استانی مورد استقبال قرار گرفت. بازدید از پروژههای استان، دیدار با علما، نخبگان، جانبازان، خانواده شهدا، ایثارگران و قشرهای مختلف مردم، شرکت در جلسه شورای اداری و نشست خبری از مهمترین برنامههای سفر رییسجمهور به استان قم بود.
مرضیه كیان / دو سال شد که چند روز از اول دیماه نگذشته، حس غریبی میچسبد بیخ گلویمان و تمام خاطرات آن جمعه شوم که خبر شهادت سردارمان در بهت و اشک در رسانهها مثل بمب ترکید و مدام دنبال تکذیبش بودیم، شبیه نوار از پس ذهنمان میگذرد و همچنان هم باور نبودِ حاجقاسم برای خیلیها دور از ذهن است. شهیدسلیمانی هم شهید سپهبد قاسم سلیمانی بود و در قامت یک فرمانده نظامی و هم حاجقاسم بود در مقام یک قهرمان اجتماعی برای مردم آزاده جهان در همه جوانب و این دو در کنار هم بود که حاجقاسم را ماندگار میکند. به همین دلیل است که از همان روزهای اول شهادت سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی، هرکسی در حد توانش کاری انجام داد و هنرمندان هم در این عرض ارادت پا به میدان گذاشتند و آثار زیادی تولید کردند. عدهای از هنرمندان در عرضه موسیقی نیز از همان ابتدا آستین بالا زدند و مشغول تولید قطعاتی با موضوع حاجقاسم شدند.
خودروسازی در ایران تبدیل به مثنوی هفتادمنکاغذی شده است که برای سالها میتواند نمونه مطالعاتی کارشناسان اقتصادی و حتی خودروسازان خارجی قرار بگیرد. اینکه چطور خودروهایی با کیفیت پایین و در تیراژ محدود تولید شده و البته مشتریان میلیونی برای خرید آنها صف میکشند، معمایی است که بسیاری از خودروسازان جهانی هم بهدنبال جوابی برای آن هستند. این در حالی است که در همین بازار هم تولیدکننده انحصاری، هم مشتری بدون انتخاب، دلالان سودجو و مقامات دولتی و نظارتی همه گلایه دارند و مشخص نیست که این مشکل چگونه باید حل شود؟ اما جدیدترین اتفاق خبر مربوطبه احضار نمایندگان دو خودروساز انحصاری کشور به سازمان بازرسی کل کشور است.
دور هشتم مذاکرات وین از روز دوشنبه 6دیماه از سر گرفته شد و طرفها براساس پیشنویس مشترک تفاهمشده در پایان دور هفتم، به گفتوگوها ادامه دادند. در این دور از مذاکرات که با امیدواری سرتیم مذاکرهکننده ایران همراه بود، نحوه پیادهسازی راستیآزمایی و تضمین لغو تحریمها مورد مذاکره قرار گرفت. در این میان، دیدار جداگانه نماینده روسیه در مذاکرات با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بر سر احیای توافق برجام، بسیار خبرساز شد و انتقادات زیادی را به عملکرد تیم مذاکرهکننده کشورمان وارد آورد.