چندی پیش متنی به نقل از دکتر صادق کوشکی، استاد دانشگاه تهران در فضای مجازی منتشر شد که با مقایسه شهیدسلیمانی و دکتر قالیباف، رییس مجلس، بهجای نقد مودبانه و منصفانه که رییس مجلس همیشه از آن استقبال کرده، کنایه، طعنه و برچسب علیه وی مطرح شده بود؛«اگر در این دوسال اخیر حاجقاسم رییس مجلس بود، برای رفع نگرانی رهبر انقلاب درباره ولنگاری حاکم بر فضای مجازی، طرح محکم و منسجمی را برای قانونمندی و ضابطهمند شدن فضای مجازی تهیه و تصویب میکرد و تا از اجرای دقیق آن توسط دولت مطمئن نمیشد از پا نمینشست؛ چراکه برای حاج قاسم، اجرای منویات و مطالبات رهبری از اوجبواجبات بود و در این مسیر ملاحظه دوست و دشمن و خوشایند این و آن را نمیکرد و برای بر زمین نماندن خواستههای ولیفقیه از دادن جان نیز ابا نداشت! الان تقریبا دوسال است که حاج باقر رییس مجلس است اما نهتنها برای رفع نگرانی رهبر انقلاب درباره ولنگاری فضای مجازی، قدمی برنداشته بلکه تا توانسته در مسیر قانونمند کردن فضای مجازی تعلل و سنگاندازی فرموده و به تبعیت از اطرافیان کوچک و کوتاه خود و در جهت جلبنظر شاخهای حاکم بر فضای مجازی، هرگونه که توانست طرح صیانت را به دیوار کوبیده». این مهمترین فراز از یادداشت اخیر دکتر صادق کوشکی، استاد دانشگاه تهران با عنوان «از حاجقاسم تا حاجباقر» است؛ نوشتهای که از آن کژنمایی و قضاوت یکطرفه میبارد. جالبترین و یکسویهترین ادعای کوشکی در بند آخر نوشتهاش بود که مدعی شد رییس مجلس پس از انتخابات ریاستجمهوری، هیچ سفر نظارتی نرفته است. او نوشت: «خوب است حاجباقر به این سوال پاسخ بدهد که چرا دیگر خبری از سفرهای نظارتی! رییس مجلس نیست! آیا این سفرها فقط مختص قبل از انتخابات ریاستجمهوری بود؟» برای تحلیل و واکاوی یادداشت کوشکی، ابتدا از بخش اول آن یعنی ادعای اهمال قالیباف نسبت به مدیریت فضای مجازی آغاز میکنیم.
روز گذشته دور هشتم مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۴ برای رفع تحریمها در شهر وین آغاز شد؛ مذاکراتی که به گفته سخنگوی وزارت خارجه تیم ایرانی تا مادامی که لازم باشد در اتاق مذاکرات باقی خواهند ماند. نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام در حالی شب گذشته در هتل کوبورگ آغاز شد که «رابرت مالی»، نماینده آمریکا در امور ایران مدعی شد «ما با توافق بدتر موافقت نخواهیم کرد؛ زیرا ایران برنامه هستهای خودش را تقویت کرده است.»
بالاخره بعد از چند هفته گمانهزنی، اسامی 22فیلم راهیافته به بخش مسابقه جشنواره چهلم فیلم فجر اعلام شد. اولین نکته مهمی که درباره چهلمین جشنواره فیلم فجر به چشم میآید، آغازبهکار و مدیریت جدید فرهنگی در کشور است. بهواسطه رویکار آمدن دولت جدید، دستگاه فرهنگی دولت لباس نو به تن کرده و حالا این اولین آزمون وزارت ارشاد دولت آقای رئیسی است. محمد خزاعی که خودش تجربه دبیری جشنواره داشته و چند فیلم و سریال هم تهیهکنندگی کرده روی صندلی سازمان سینمایی نشسته و سیاستهای سینمایی دولت را راهبری میکند. از طرفی، مسعود نقاشزاده که از سینماگران قدیمی کشورمان است دبیر این دوره از فجر است. هرچند که اصولا به دلیل تولیداتی که عمدتا محصول سیاستها و مجوزهای دولت قبلیاند، فیلمهای حاضر در این دوره از جشنواره را نمیتوان خروجی دولت فعلی دانست اما بااینحال هیات انتخاب آثار تاحدودی دراین موضوع نقشآفرینی میکند.
درحالیکه «دونالد ترامپ»، رییسجمهور سابق آمریکا تحقیقات کمیته منتخب مجلس نمایندگان درمورد شورش و حمله ۶ژانویه علیه کنگره را یک نمایش سیاسی و ادامه اقدامات علیه خود ازسوی دموکراتها عنوان کرده، اکنون نتایج این تحقیقات از احتمال محکوم شدن ترامپ خبر میدهند. درهمین ارتباط گفته شده است که اگر کمیته منتخب تحقیق درمورد حمله کنگره، نتایج خود از تحقیقات را به وزارت دادگستری آمریکا ارجاع دهد، ممکن است از نظر قانونی ترامپ با ۲۰سال زندان رفتن روبهرو شود.