تحت مراقبت قرار دارند. آمار وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون هم حکایت از آن دارد که در روز شنبه 668هزار و 360دوز واکسن در سراسر کشور تزریق شده است تا مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به 116میلیون و 707هزار و 715دوز برسد. بر این اساس تا صبح دیروز ۵۹میلیون و ۵۲۹هزار و ۹۴۷نفر دوز اول، ۵۱میلیون و ۲۵۵هزار و ۵۵۵نفر دوز دوم و پنج میلیون و ۹۲۲هزار و ۲۱۳نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
موارد مشکوک فراوان
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دیروز با هشدار نسبتبه وقوع پیک ششم کرونا در کشور، گفت: شواهد آن مشخص و قابل دیدن است؛ به شکلی که در برخی مناطق طغیانهایی از اپیدمی قابلمشاهده است. حمید سوری درباره آخرین وضعیت اپیدمی امیکرون در ایران و جهان، بیان داشت: اکنون امیکرون بیش از 100کشور ازجمله ایران را آلوده کرده و عملا هشدار جهانی است تا اقدامات لازم برای کنترل و مهار آن انجام شود. وی ادامه داد: در ایران نیز تاکنون موارد مشکوک فراوان است و علیرغم اینکه میزان کشندگی به نسبتبه دلتا کمتر است اما بهعلت اینکه فراوانی ابتلا خیلی بیشتر بوده و بیش از دوبرابر است؛ لذا ما نگران فراوانی بستری و مرگ نیز در کل کشور هستیم.استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: اقداماتی که باید انجام گیرد متنوع است و بخش عمده مربوط به مردم و بخشی مربوط به مدیریت اپیدمی در کشور است. در مدیریت اپیدمی باید رفتوآمدها، مرزها و مواجهه افراد را کنترل کنیم. سوری با اشاره بهضرورت اعمال تدابیر لازم برای مقابله با اپیدمی، خاطرنشان کرد: اقداماتی مانند افزایش پوشش واکسیناسیون و در صورت نیاز دوزهای بعدی باید صورت گیرد.
کنترل شدید مرزها
در روزهایی که سال نوی میلادی رو به پایان است، بسیاری از کشورهای جهان خود را آماده برگزاری جشنهای سال نو میکردند اما طغیان امیکرون در کشورهای اروپایی موجب شده است تا محدودیتهای بسیاری دوباره برقرار شوند. در کشور ما نیز برخی هموطنان قصد مراجعه به وطن را داشتند که حالا شاهد اعمال محدودیتها هستند. براساس جدیدترین اخباری که منتشر شده است، مسافران غیرایرانی از چهار کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، دانمارک و نروژ نمیتوانند وارد ایران شوند و برای ایرانیها هم پروتکلهای خاصی پیشبینی شده است. مدیرکل ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای دیروز از ممنوعیت سفر به ترکیه تا اطلاع ثانوی هم خبر داد. جواد هدایتی با اشاره به اینکه این ممنوعیتها مصوبه ستاد ملی مقابله با کروناست، تاکید کرد: با توجه به نگرانی بهوجودآمده درباره شناسایی سویه جدید ویروس کرونا و وضعیت شیوع آن در کشورهای دیگر، محدودیتهای جدیدی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: از نکات مهم ابلاغیه جدید که ۲۸آذرماه اعلام شد، این است که ایرانیهای واردشده از چهار کشور نامبرده ضمن داشتن کارت واکسن (یعنی دریافت هر دو دوز واکسن) باید تست منفی PCR را با مدتزمان ۴۸ تا ۷۲ساعت پیش از پرواز ارائه دهند. مدیرکل ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: در ضمن اگر مسافران ایرانی ورودی از این کشورها دارای علائم بیماری باشند، باوجوداینکه تستشان منفی شده و کارت واکسن دارند، باید با هزینه شخصی به مدت دو هفته در مراکز تعیینشده قرنطینه شوند. هدایتی با بیان اینکه کشورهای ممنوعه آفریقایی همچنان دارای ممنوعیت و محدودیتهای اعلامشده در ابلاغیههای گذشته هستند، گفت: ازسویدیگر برای اتباع ایرانی مرزهای زمینی برای سفرهای گردشگری به ترکیه بسته و سفر به این کشور ممنوع شد. در این صورت تنها گروههای هفتگانه اعلامشده مانند دیپلماتها، دانشجوها، دوتابعیتیها و... میتوانند تا اطلاع ثانوی به این کشور سفر کنند.
دیپورت خارجیها
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امامخمینی(ره) هم دیروز به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «در صورت مشاهده مورد مشکوک به کرونا، اگر مسافر غیرایرانی باشد، باید تست کرونا بدهد.» محمدمهدی کربلایی تاکید کرد: از زمانی که دستورالعمل شیوع ویروس امیکرون به ما ابلاغشده بهصورت خیلی جدی تمامی ورودیهای مسافران از کشورهای مختلف را کنترل میکنیم و بهصورت مضاعف تمامی کنترلها را انجام میدهیم. وی در ادامه تاکید کرد: بهصورت مستمر و سرزده مسوولان وزارت بهداشت به فرودگاه امام مراجعه میکنند و در صورت لزوم دستوراتی را میدهند که در این شرایط بهسرعت این دستورات را انجام میدهیم. کربلایی ادامه داد: طبق دستورالعملی که وزارت بهداشت به ما ارائه کرده، تمامی مسافران باید در هنگام ورود به ایران دارای تست منفی کرونا و همچنین کارت واکسن برای دو دوز واکسن باشند. او گفت: در صورت مشاهده مورد خاص، اگر مسافر غیرایرانی و مشکوک باشد، تست کرونا از فرد گرفته میشود و در صورت مثبت بودن تست مسافر دیپورت میشود.