حمیدرضا ترقی، فعال و تحلیلگر سیاسی در گفتوگو با خبرنگار «صبحنو»، با اشاره به رفتارهای سیاسی اخیر علی لاریجانی اظهار کرد: نشر این نوع مطالب از دو حالت خارج نیست یا آقای لاریجانی احساس میکند که نسبتبه او ظلم و بیعدالتی شده یا به دنبال این است که در شرایط کنونی حاشیهسازی پدید بیاورد تا افکارعمومی جامعه بهسمت مسائل غیراصلی سوق داده شود. وی افزود: در بعد اول به نظر میرسد که پاسخهای آقای لاریجانی قابل تامل است و شورای نگهبان باید در آینده بهگونهای عمل کند که این نوع پاسخها جامعه را مورد تشتت قرار ندهد و بیاعتماد نکند. اما طرح این مسائل در شرایط کنونی که کشور درگیر مذاکره است و دولت میخواهد توفیقاتی در حل مشکلات مردم به دست بیاورد، منحرف کردن افکارعمومی از مسائل اصلی است که همیشه مورد تقبیح مقام معظم رهبری بوده است. ترقی اضافه کرد: ما امروز نیازمند اعتمادسازی و تقویت رابطه ملت و نظام با همدیگر هستیم و طرح این نوع مسائل، کمکی به حل شکافهای موجود نمیکند. ترقی درباره جایگاه سیاسی لاریجانی در آینده گفت: آقای لاریجانی زرنگتر از این حرفهاست که بخواهد با اپوزیسیوننمایی، برای خود جایگاه کسب کند. اولا موقعیت ایشان خیلی تاثیری در جامعه ندارد؛ البته اصلاحطلبان تلاشهایی برای اینکه پشت آقای لاریجانی قرار بگیرند، انجام داده و مواضعی در حمایت از ایشان اتخاذ کردهاند. وی افزود: آقای لاریجانی با توجه به فعالیتهایی در انقلاب و نظام داشته، نمیخواهد جایگاه فعلیاش را زیر سوال ببرد و خود را از ایفای نقش در آینده انقلاب، محروم کند.
صوفی: لاریجانی میتواند به سرنوشت ناطقنوری دچار شود
علی صوفی، فعال اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار «صبحنو»، در پاسخ به این سوال که اقدام اخیر علی لاریجانی در انتشار نامه محرمانه شورای نگهبان آیا منجر به ایجاد فاصله میان او و حاکمیت خواهد شد، اظهار کرد: این موضوع قطعا در فاصله با حاکمیت بیتاثیر نیست اما ارتباط آقای لاریجانی با حاکمیت خیلی محکمتر از این حرفهاست و به نظر نمیآید که آقای لاریجانی بدون هماهنگی با جایی، این کارها را انجام داده باشد. آقای لاریجانی کاملا حسابشده این کار را انجام داده است و نباید احساساتی و خودسرانه بوده باشد. وی با بیان اینکه از جریان اصولگرایی پشت این موضوع (نامهنگاریها) قرار دارد، تصریح کرد: نه فقط آقای لاریجانی بلکه کل جریان اصولگرایی در این انتخابات جریحهدار شدند. الان همه نیروها یک حالت اعتراضی نسبتبه تاییدصلاحیت ها دارند و جالب اینکه در ارتباط با اصلاح لایحه انتخابات، برخی اصولگرایان نیز همصدا شدند.
صوفی تاکید کرد: این موضوعی بود که قبلا بر جناح اصلاحطلب روا میشد و الان دارد بر اصولگرایان هم اعمال میشود.
وزیر تعاون دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحطلبان همچون هاشمیرفسنجانی، اقدام به جذب علی لاریجانی نیز خواهند کرد، گفت: آقای لاریجانی در جایگاه آقای هاشمی نیست اما بههرحال، همیشه در نظام موردتوجه بوده و در جایگاههای حساس و کلیدی قرار داشته است اما قبلا آقای ناطقنوری هم با اینکه مانند آقای لاریجانی چندین سال رییس مجلس بود، بهراحتی کنار گذاشته شد و الان در سپهر سیاسی ایران از طرف حاکمیت منشا اثر نیست و جایگاهی ندارد. صوفی با بیان اینکه لاریجانی میتواند به سرنوشت ناطقنوری دچار شود، اضافه کرد: آقای ناطق در سال1376 کاندیدای حاکمیت بود و تمام حاکمیت پشت او ایستاده بود اما مردم رویکرد دیگری را نشان دادند و آقای خاتمی را انتخاب کردند. پس از آن، آقای ناطق سعی کرد که جایگاه خود را حفظ کند اما چنین نشد. آقای ناطق حتی بعدها بهویژه در دوره آقای احمدینژاد، با اصلاحطلبان مانوس شد. فعال اصلاحطلب با بیان اینکه من بعید نمیدانم که لاریجانی بخواهد با برخی اصلاحطلبان جلسات محفلی برگزار کند، افزود: ممکن است که آقای لاریجانی و اصلاحطلبان، نقاط مشترکی از نظر فکری و سیاسی پیدا کنند و بخواهند اصلاحاتی را پیش ببرند اما خیلی بعید میدانم که جریان اصلاحطلبی بخواهد با لاریجانی ارتباط تشکیلاتی برقرار کند.