حدود دو سال از همهگیری کرونا میگذرد، اعمال محدودیتهای تردد شبانه و بینشهری ازجمله تصمیمات ستاد ملی کرونا در ایران بود. اقدامی که هنوز گزارشی از میزان اثربخشی یا انتفاع سیستم بهداشت و درمان از آن منتشر نشده است؛ طرحی که قرار بود بعد از فروکشکردن موج سوم و چهارم کرونا در کشور برداشته شود اما این روزها با کمشدن تبوتاب موج پنجم همچنان به حیات خود ادامه میدهد. حتی سرعت گرفتن روند واکسیناسیون هم نتوانست باعث لغو محدودیت تردد شبانه شود. در روزهایی که در تالارهای پذیرایی، مراکز گردشگری و مهدکودکها و حتی مدارس و کلاسهای درس دوباره باز شده است، این قانون سفت و سخت اجرا میشود و طبق اعلام پلیس راهور، تا اطلاع بعدی خبری از لغو آن نیست. سرانجام رییسجمهور دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر تداوم اعمال کنترلهای هوشمند و تاثیر آن در کنترل بیماری کرونا، گفت: «به هر میزان که ابعاد و حجم کنترلهای هوشمند افزایش مییابد، میتوان محدودیتهای غیرهوشمند را کاهش داد. با توجه به واکسیناسیون عمومی، ممنوعیت تردد شبانه در شهرها لغو شود.» طرحی که دوهزار و 200میلیارد تومان جریمه روی دست مردم گذاشت و معلوم نیست چقدر در کنترل کرونا تاثیر داشته است و دردسرهای بسیاری برای مردم برای تردد ایجاد کرد؛ طرحی به گفته کارشناسان تاثیر چندانی بر کنترل شیوع کرونا نداشته است.
فاطمه زمیار / سینمای ایران در مقایسه با جهان، کمتر به بازسازی زندگی قهرمانهای واقعی پرداخته است، این در حالی است که سینمای جهان (و بالاخص هالیوود) هر سال چند بیوگرافی مهم براساس داستانهای واقعی را به مخاطبان این ژانر عرضه میکند؛ در ایران اما نمونههای چنین آثاری انگشتشمارند. از شاخصترین قهرمانهای ملی فیلمها میتوان از شهید چمران در «چ» ابراهیم حاتمیکیا، امامخمینی(ره) در «فرزند صبح» بهروز افخمی، حاج احمد متوسلیان «ایستاده در غبار» اثر محمدحسین مهدویان، جهانپهلوان تختی در فیلم «غلامرضا تختی» بهرام توکلی و عبدالرسول زرین در «تکتیرانداز» علی غفاری نام برد. «منصور» به کارگردانی سیاوش سرمدی اولین فیلم سینمایی این کارگردان به شمار میرود؛ فیلمی که بخشی از زندگی شهید منصور ستاری، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را به تصویر میکشد. تصویرسازی از شهیدان و قهرمانان ملی در سینمای ایران، یکی از ظرفیتها مغفول طی چهار دهه گذشته بوده است و از این منظر هر تجربهای میتواند گامی روبهجلو برای کلیت سینمای ایران محسوب شود. فیلم سینمایی منصور محصول سازمان رسانهای اوج است و میتوان بعد از «ایستاده در غبار» ساخته محمدحسین مهدویان، این فیلم را دومین پروژه جدی این سازمان برای ارائه روایت سینمایی از شهدای انقلاب و دفاع مقدس قلمداد کرد.
اگر شیوه مدیریت رسانهای و دولتی کمافیسابق محافظهکارانه و کند بود، تجمع بزرگ اخیر مردم اصفهان در بستر زایندهرود در اعتراض به کمآبی این استان میتوانست در نوع خود به معضلی سیاسی و امنیتی برای کشور تبدیل شود،اما چنین نشد. رسانههای معاند در این ماجرا برخلاف قبل از قافله روایتگری و بازنمایی واقعیت عقب ماندند و نتوانستند اعتراض مدنی مردم را منحرف کنند. رسانه و دولت چه کردند که توانستند در برابر حربه ضدانقلاب بایستند.
طرح موضوع «توافق موقت» در آستانه مذاکرات وین فضای جدیدی را ایجاد کرده است. براساس گزارشها جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت بایدن در دیدار با همتای اسرائیلی خود ایده توافق موقت با ایران برای خرید زمان بیشتر برای مذاکرات هستهای را مطرح کرده است. این ایده فقط یک توافق اولیه است و دولت بایدن همچنان اصرار دارد که توافق هستهای سال2015 بهطور کامل احیا شود.
در روزهای اخیر، سیداحسان خاندوزی، وزیر اموراقتصادی و دارایی از رونمایی کلیت نقشهراه دوسال آتی برای رونق تولید همزمان با کاهش تورم خبر داد. در این نقشهراه برای مهار تورم در سه حوزه سیاست پولی، سیاست ارزی و سیاستهای بودجهای اقدامات قابلتوجهی مطرح شده است.در یکی از بالاترین نقاط تورم در تاریخ ایران و یکی از پایینترین نقاط درآمد سرانه که دولت سیزدهم بر سر کار آماده است، کشور نیازمند الگویی کلان با محوریت مهار تورم و تقویت تولید و رشد اقتصادی است ،بر همین اساس، وزیر اقتصاد نقشهراهی برای رونق تولید و کاهش تورم در دو سال آینده تدوین کرده است. در بخشی از این نقشهراه به راهبردهای پیشنهادی بهمنظور تحقق هدف رونق تولید همزمان با کاهش تورم اشاره شده است. در قسمت اول این راهبردها به بحث کاهش هزینههای تولید با استفاده از راهکارهایی مانند ثبتی کردن 30درصد مجوزهای کسبوکار، مالیاتستانی از فعالیتهای غیرمولد و الزام به تامین مالی زنجیره تولید پرداخته شده است.در جزء دوم این راهکارها به موضوع تمرکز بر ابرپروژههای پیشران تولید براساس تقویت نقش صندوق توسعه ملی، تعیین تعداد محدودی پروژه با مشارکت خارجی در هر پروژه و تامین مالی این پروژهها با ضمانت صندوق توسعه ملی تاکید شده است. شاید بتوان گفت مهمترین بخش این برنامه راهکارهای پیشبینیشده بهمنظور تامین مالی ابرپروژهها بهخصوص راهکار سوم آن مبنی بر هدایت اعتبار با اجازه به زیرمجموعه بانکها و شرکتهای خصولتی برای مشارکت در پیشرانها و بدون مراعات حکم 16 و 17 قانون رفع موانع تولید باشد.