واردات خودرو حالا اگرچه در ماههای اخیر توجه همگان را به خود جلب کرده است اما گویا برخی نگاهی سیاسی به موضوعی دارند که هدفش حل دغدغه مردم در سالهای گذشته است؛ دغدغهای که با افزایش مداوم قیمت خودرو ،مردم را سردرگم کرده است و بسیاری حالا دیگر آرزوی خرید خودرو را از ذهن خود بیرون کردهاند. علیرغم وعدههای تکراری دولتمردان گذشته نهتنها این موضوع سروسامان پیدا نکرد، بلکه هر روز وضعیت بحرانیتر شد، تا جایی که دولت سیزدهم نیز بعد از استقرار برای حل آن برنامههای متعددی را پی گرفت. انحصار در صنعت خودروی کشور مهمترین عامل در بی ثباتی بازار است؛ تولید و عرضه خودروهای بی کیفیت و نامناسب روی دیگر انحصار است که دود آن به چشم مر دم می رود. حالا با به میدان آمدن مجلس قرار است با شکسته شدن انحصار، در یک بازار رقابتی مردم نسبت به بازار این کالای ضروری دید بهتری پیدا کنند. قانون تصویب شده توسط مجلس که واردات خودرو را به شرط صادرات ماشین یا قطعات صنعتی آزاد کرده دقیقا یک مقابله ایجابی و سازنده با مافیای خودرو است. این طرح هم موجب رونق صادرات ، هم بالا رفتن کیفیت ماشین های سواری و هم اصلاح روند خودروسازی کشور می شود و عملا فضایی برای مافیایی که سالها از آن سخن گفته می شد وجود نخواهد داشت.درنهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه پیگیریهای خود در جلسه علنی روز چهارشنبه پارلمان، ایرادات شورای نگهبان در طرح ساماندهی صنعت خودرو را رفع و تصویب کردند.بر این اساس، ماده4 طرح ساماندهی خودرو اصلاح شد که بهموجب آن، هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند به ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو یا سایر کالاها و خدمات مرتبط با انواع صنایع نیرومحرکه نسبتبه واردات خودرو برای تنظیم بازار اقدام کند.
اردشیر زاهدی، كارگزار حكومت پهلوی كه در سالهای اخیر از برخی سیاست های جمهوری اسلامی حمایت می كرد، درگذشت
غلامحسین کرباسچی چندی پیش برای دومینبار در جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران غیبت کرد تا شائبه خروج او از این حزب قوت بگیرد؛ به نظر میرسد ایستادگی تمامعیار کرباسچی در برابر ایده تحریم انتخابات و حمایت علنی از عبدالناصر همتی در انتخابات ریاستجمهوری، برای او بسیار گران تمام شده است. خروج احتمالی کرباسچی از کارگزاران، اولین خروج در این حزب نیست.
هفته پیش در فضای مجازی خبری دستبهدست شد. «بیانیه تند اصغر فرهادی» عنوان بیشتر این واکنشها بود. اصغر فرهادی، کارگردان فیلم سینمایی «قهرمان» در صفحه شخصیاش در فضای مجازی بیانیهای مفصل و تند را منتشر کرده بود که بخشهایی از آن مستقیما در تقابل با حاکمیت تفسیر شد.
روز گذشته دهها هزار اصفهانی در کنار پلخواجو و درست در مسیر تفتیده زایندهرود سابق گرد هم آمدند تا برای چندمین هفته متوالی صدای خواسته خود و تشنگی اصفهان را به گوش مسوولان استانی و کشوری برسانند. پلخواجو در 383سالی که از عمرش گذشته است هرگز شاهد حضور چنین جمعیتی نبوده است، حتی در روزهایی که صدای خروش زایندهرود در هنگام عبور از میان پایههای این پل تاریخی، اجازه نمیداد صدا به صدا برسد. اما حالا آنچه به گوش میرسد و دیده میشود صدای خشکی زمین و تن تفتیده زایندهرود است که موجب شده دیو فرونشست هم بیدار شود تا خدای نکرده اصفهان و هر آنچه دیدنی جهانی در آن است ببلعد؛ البته وضعیت خشکسالی و کمآبی مختص به اصفهان نیست. سالهاست که خشکسالی منابع آبی کشور را تهدید میکند و حتی برخی بارشهای زیاد در دو، سه سال گذشته هم نتوانسته است برداشت بیرویه از منابع آبی زیرزمینی را جبران کند. نتیجه این برداشتها هم خشکی زمین و پایین رفتن سطح آبهای زیرزمینی بوده که حالا موجب شده تا فرونشست هم تبدیل به تهدیدی جدی برای اصفهان و بسیاری از دشتهای کشور شود. اما اعتراض روز گذشته اصفهانیها که در مسیر زایندهرود گرد هم آمدند بلافاصله با واکنش دولتمردان نیز مواجه شد بهنحویکه معاون اول رییسجمهور با حضور در یکی از بخشهای خبری تلویزیون از رسیدگی فوری به مساله حقابه زایندهرود اشاره کرد. وزیر نیرو هم که جمعه هفته قبل سفری یکروزه به اصفهان داشت، روز گذشته از مردم اصفهان بهدلیل مشکلات کمآبی عذرخواهی کرد و وعده داد که این مساله بهزودی مرتفع شود. حالا باید دید که دولت در روزهای آینده برای رسیدگی به مشکلات خشکسالی که در اصفهان دردسرساز شده است چه اقداماتی انجام خواهد داد؟