پایداری هوا طی امروز و فردا پدیده غالب هوای کلانشهرها خواهد بود؛ اتفاقی که روند عادی و عادت شده روزهای سرد سال در شهرهای بزرگ کشور است. حالا باید منتظر پدیده جوی مثل باد یا باران بود تا شاید کیفیت هوای کلانشهرها بهتر شود. اما برای مقابله با آلودگی هوا، قانون هوای پاک در کشور مصوب شده است. از حدود یک دهه قبل هم برنامههای مدونی برای دستگاههای مختلف تصویب شده بودند تا براساس آنها آلایندهها کنترل شده و کاهش یابند اما تجربه نشان میدهد که ارادهای برای اجرای این قوانین و مصوبات وجود نداشته است. روز گذشته، معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور خبری خوب داد و آن هم اینکه گزارش ترک فعل دستگاهها در خصوص قانون هوای پاک به مراجع قانونی ارسال شده است.
بازار خودرو اگرچه در سالهای اخیر همواره موردتوجه مردم و مسوولان بوده است اما تدبیرها برای این صنعت بنیادین کشور تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده است؛ نمونه بارز آن اتفاقات روزهای اخیر است که افزایش قیمت خودروهای داخلی، رییسجمهور را وادار به یک تصمیم و اقدام مهم کرد که زمینهها و ابعاد آن هنوز جای تحلیل و بررسی دارد.
سمانه استاد / در آستانه برگزاری بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی از چند تن از هنرمندان این رشته دعوت کردهایم و در نشستی که در دفتر روزنامه «صبحنو» برگزار شد به بررسی کارکرد این جشنواره پرداختیم. در این نشست، آقای جواد انصافی، (بازیگر، کارگردان و پژوهشگر نمایشهای آیینی و سنتی)، آقای علی یداللهی (بازیگر و کارگردان نمایشهای آیینی و سنتی و دبیر جشنواره سامبلی بلیکم)، آقای محمدرضا آزادفرد (نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایشهای آیینی و سنتی) آقای بابک پرهام (مدرس، نویسنده و مدیر مدرسه تئاتر بهار امید) و آقای امیر شفیعی (فارغالتحصیل رشته نمایش و فعال هنری) حضور یافتند و به بررسی عملکرد جشنواره آیینی و سنتی پرداختند. آیا این جشنواره خروجی موردقبولی تا امروز داشته و اگر برگزار نمیشد چه اتفاقی میافتاد؟ این جشنواره در تولید نمایش، پرورش علاقهمند و متخصص از پژوهشگر تا کارگردان، بازیگر، سیاه، زنپوش، نقال، پردهخوان، تعزیهخوان، خیمهشبباز و ... چه نقشی داشته است؟ تاثیر نگاه سلیقهای دبیر جشنواره و هیات انتخاب در نمایشهای آیینی و سنتی چیست؟ آیا برگزاری جشنواره آیینی و سنتی در میان جشنوارههای بیشمار این سالها، با این هزینه و بهشکل آنلاین جایز است یا خیر؟ اینها سوالاتی بود که در ابتدای نشست عنوان شد و در ادامه به آنها پاسخ داده شد.
در روزی که دلار رکورد خود در سال1400 را زد و به مرز ۲۸۴۰۰تومان رسید، در همان روز مدیرعامل خبرگزاری دولت در توییتی اعلام کرد: کمتر از ۱۰۰روز پس از آغاز دولت سیزدهم، اخیرا بیش از سهونیم میلیارد دلار از منابع مسدود ایران در یکی از کشورها در دسترس قرار گرفته است. بااینحال بازار ارز واکنش قابلتوجهی نسبتبه این خبر نداشت .
درحالیکه عملکرد تیم سیاست خارجی دولت ابراهیم رئیسی تازه از تاریخ 8آذر و همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات با طرف غربی برای رفع تحریمهای ظالمانه اعتبارسنجی میشود، اصلاحطلبان با ایجاد توقع کاذب و تصریح بر لزوم «بازگشت به برجام» سعی در اعمال فشار بر دولت برای بهرهبرداری سیاسی دارند. فشار اصلاحطلبان بر تیم مذاکرهکننده ایرانی چه اهدافی دارد؟
فائزه مومنی / امروز هفتمین روز از تجمع کشاورزان اصفهانی در اعتراض به قطع حقابه و خشک شدن زایندهرود است. براساس ویدئوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی، بیشتر معترضان بر بستر خشک زایندهرود و بیشتر در نزدیکی پل خواجو تجمع کرده و شعارهایی در حمایت از کشاورزان منطقه و در اعتراض به وضعیت آب این استان سر دادند. ازجمله شعارهایی که معترضان اصفهانی سر دادند «زایندهرود جاری، حق مسلم ماست»، «زایندهرود رو پس بدین، به اصفهان نفس بدین» و «تا آب نیاد تو رودخونه، برنمیگردیم تو خونه» بود. این حرکت اعتراضی که مربوط به عدم تخصیص سهم آب برای کشت پاییزه گندم است، از روز دوشنبه، ۱۷آبان، با تجمع کشاورزان در مقابل شرکت آب منطقهای و صداوسیمای مرکز استان اصفهان آغاز شد و از آن روز به بعد بر بستر زایندهرود ادامه پیدا کرده است. شماری از معترضان سهشنبه قبل با برپایی چادر، در بستر زایندهرود شب را به صبح رسانده بودند. موضوع نحوه تقسیم آب در اصفهان در سالهای اخیر با اعتراضهای گسترده کشاورزان مناطق مختلف روبهرو شده است. زایندهرود با بیش از ۴۰۰کیلومتر طول در دهههای اخیر بهعلت کمبود بارش، خشکسالیهای متوالی، تراکم جمعیت و افزایش بیرویه برداشت در بالادست و استفاده در کارخانهها در میانه راه، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است.