اقتدار ایران در دریاها، بار دیگر تصویری حقیقی از قدرت ایران را به رخ همگان کشید؛ اگرچه مقابله با آمریکا فرازهای بسیاری در دهههای گذشته داشته است اما اینبار رویارویی قایقهای ایرانی با ناوهای آمریکایی، درس بزرگی برای مهمان ناخوانده و برهم زننده امنیت منطقه داشته است.
فائزه مومنی / در روزی که ساعت اجرای طرح ترافیک در تهران تغییر کرده و همین مساله موجب شده تا یکبار دیگر ساعت اوج ترافیک صبحگاهی با تغییر مواجه شود، تاخیر چاشنی هر جلسه و وقت دیدار و حتی مصاحبهای است. درست اتفاقی که برای ما افتاد و جلسه گفتوگو با تاخیری نیمساعته همراه شد. اما علت ترافیک و آلودگی هوای شهرهای بزرگ کشور و بهخصوص تهران چیست؟ با توجه به وضعیت نامطلوب ناوگان حملونقل عمومی و ضعیفتر شدن آن به واسطه فرسودگی، هرساله، نوسازی ناوگان حملونقل عمومی بهخصوص ساخت واگن مترو یکی از اولویتهای دولتها و مدیریت شهری محسوب میشود، این درحالی است که برآوردها حکایت از وضعیت نامطلوب این ناوگان دارد و نشان میدهد تحقق این امر همچنان آنگونه که باید امکانپذیر نیست و این ناوگان در وضعیت هشدار قرار دارد. در این میان اما دولت نیز به برخی تعهدات خود عمل نکرده و با وجود قوانین موجود از زیر بار مسوولیت خود شانه خالی میکند. از آنجایی که وصول مطالبات مردم یکی از محدودیتهای مدیریت شهری است، منابع مالی شهرداریها پاسخگوی نوسازی ناوگان حملونقل عمومی و هزینههای کلان ساخت واگن مترو نیست و تحقق این امر نیاز به اراده دولت و بازنگری برخی قوانین دارد. سیدجعفر تشکریهاشمی، رییس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران با بیان اینکه در حملونقل عمومی قوانین وزندار بسیار زیاد هستند که در صورت تحقق هر کدام گرهگشایی عظیمی صورت میگیرد، میگوید: در قانون حمایت از سامانههای ریلی آمده است دولت میتواند در راستای توسعه ریلی حدود 50درصد به شهرداریها کمک کند اما اصولا مجلس در جایگاه توصیه و نصیحت کردن نیست. گفتوگوی تفصیلی «صبحنو» با رییس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران را بخوانید.
«میز مذاکره را ترک نمیکنیم اما در مقابل زیادهخواهیها هم که دنبال تضییع منافع ملت ما هستند، ایستادگی میکنیم و بههیچعنوان از خواسته بحق ملت ایران یعنی رفع تحریمهای ظالمانه کوتاه نخواهیم آمد.» این آخرین موضع رییسجمهور کشورمان در آستانه آغاز ازسرگیری مذاکرات با اعضای ۱+۴ در وین است. «علی باقریکنی»، معاون سیاسی وزیر امورخارجه روز چهارشنبه پنجم آبان (۲۷اکتبر) پس از دیدار با انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام در بروکسل اعلام کرد: گفتوگویی جدی و سازنده درمورد عناصر ضروری مذاکرات موفق داشته و توافق کردیم پیش از پایان ماه نوامبر (نهم آذر) مذاکرات را شروع کنیم. تاریخ دقیق هفته بعد اعلام خواهد شد. معاون سیاسی وزیر امورخارجه ایران تصریح کرد که تضمین برای عدم تکرار بدعهدی و رفتارهای غیرقانونی طرفهای مقابل خواسته غیرقابلچشمپوشی جمهوری اسلامی ایران است.
گزارش یکی از کمیسیونهای مجلس درباره پرونده بورسیهها که در آن، اسامی تعدادی از مسوولان سابق بدون اثبات جرم آنها در دادگاه صالحه ذکر شده بود، تذکر رهبر انقلاب را پی آورد؛ تذکری که بار دیگر نشان داد عدالتخواهی نه از معبر غوغای رسانهای، بلکه از مجرای رعایت انصاف و اخلاق عبور میکند.
سمانه استاد / بازیهای رایانهای بهعنوان یک رسانه مدرن، در تمام جهان گسترده و تاثیرگذار است. با وجود عمر کمی که از تولید اولین بازیهای رایانهای در جهان می گذرد اما سرعت رشد این بازیها بسیار سریع و چشمگیر است. پژوهشهای بسیاری در باب محاسن و مضرات بازیهای رایانهای از جنبههای گوناگون جامعهشناسی، مذهبی، مسائل تربیتی و ... انجام شده است. تاثیر بازیهای رایانهای در قلمروی آموزش نیز یکی از اصلیترین و مهمترین موضوعات در زمینه بازیهای رایانهای است. یکی از بازیهایی که سعی کرده به آموزش تاریخ اسلام برای کودک و نوجوان ایرانی بپردازد بازی «سفیر عشق» و قسمت دوم آن «مختار: فصل قیام» است. شخصیت مختار که بهواسطه سریال مختارنامه شخصیتی شناختهشده برای مخاطب ایرانی است، حال در یک بازی کامپیوتری در نقش قهرمانی حضور دارد که مخاطب از طریق او میتواند قیامی را رهبری کند. بازی «سفیر عشق» به تهیهکنندگی «مهدی جعفریجوزانی» سهگانهای است که تا امروز دو قسمت آن یعنی «سفیر عشق» و «مختار: فصل قیام» راهی بازار شده و مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. بدین بهانه با «مهدی جعفریجوزانی»، مدیر موسسه منادیان بصیرت (ناشر بازی) و رییس مرکز تولید و نشر دیجیتال انقلاب اسلامی (توسعهدهنده بازی) گفتوگو کردهایم و او از ویژگیهای این بازی، تاثیرگذاری این رسانه و چالشهای ساخت بازی در ایران به «صبحنو» چنین میگوید:
فداکاریهای معلمان در کشور ما نمونههای بسیاری دارد. معلمانی که هم تدریس الفبا و علم کردهاند و هم ایثار و فداکاری را به حد اعلای خود رساندهاند. معلمی که در آتشسوزی به دل حریق میزند تا شاگردانش را از دل آتش بیرون بکشد، یا آن یکی که در دوران کرونا و با وجود بیماری از روی تخت بیمارستان کلاسهای آنلاین را برگزار میکند. یکی دیگر ارثیه میلیارد تومانی را تبلت و گوشی هوشمند میخرد تا بین دانشآموزانش تقسیم کند. رشادتهای معلمان این سرزمین کم نیست اما اینبار صحبت درباره خانم ثریا مطهرنیا، معلم شهرستان بیجار استان کردستان است که حالا نامش در بین 10معلم برتر جهان قرار گرفته است؛ معلمی که برای حل مشکلات دانشآموزان بیمار خود پیگیریهای بسیاری کرده و البته چند روز قبل دیداری سرزده و غافلگیرکننده با رییس مجلس داشت تا مقدمهای باشد برای یک جلسه تخصصی و رفع مشکلات دانشآموزان.