حمایت همهجانبه برای حمایت خانوادهها
«فاطمه محمدبیگی»، نایبرییس دوم کمیسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و رییس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده هم در تشریح طرح یادشده، گفت: «قانون حمایت خانواده و جوانی جمعیت متناظر با سیاستهای جمعیتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال۱۳۹۳ تدوین شده است؛ سیاستهایی که با گذشت چندین سال هنوز به قانونی عملیاتی تبدیل نشده بود. حتی در هفت سال گذشته، یک لایحه درخور توجه ازسوی دولت برای اجرایی شدن آن به مجلس ارسال نشد. هرچند در سالهای ۹۲ و ۹۳ تغییراتی در قوانین مربوط به تنظیم خانواده شاهد بودیم ولی عملا نتوانست به افزایش جمعیت منجر شود. مجلس نهم و دهم طرح تعالی خانواده و جمعیت را دو بار بررسی کرد اما هیچگاه به صحن علنی و دایره تصویب نرسید. قانون فعلی، در ادامه زحمات مجالس قبل تکمیل و تغییر عمده یافت و زمینهساز افزایش رشد منطقی جمعیت و حمایت از خانوادهها خواهد شد.»
او افزود: اگر بخواهم قانون را بهصورت کلی معرفی کنم، میتوانم بگویم قانونی نسبتا جامع برای حمایت از زوجینی است که قصد فرزندآوری دارند ولی به دلیل شرایط موجود، به حمایتهای مادی، تسهیلاتی، فرهنگی و اداری نیاز دارند.
بر این اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در فاز اول به مدتزمان هفت سال تدوین شده و در این بازه زمانی که مقارن با خطر بسته شدن پنجره جمعیتی کشورمان ازلحاظ سن باروری است، خانوادههایی که علاقهمند به فرزنددار شدن هستند، از تسهیلات حمایتی، وام خرید مسکن و سبز شدن فرم جیم مسکن در صورت بهدنیاآمدن فرزند سوم به بعد، اعطای سهام به نوزادان و تسهیلات بیمهای و مالیاتی ویژه پدران و مادران شاغل، برخوردار خواهند شد. به نظر ما این قانون کمک بسیار خوبی به فرزندآوری خواهد کرد آن هم در شرایطی که زنگ خطر سالمندی جمعیت ایران به صدا درآمده است. درحالحاضر، این قشر ۱۰درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند و به گفته کارشناسان، طی
سه دهه آینده پرشتابترین روند رشد سالمندی جمعیت در گستره جغرافیایی منطقه و نیز در تاریخ ایران رقم خواهد خورد و بیش از یکسوم ایرانیان جزو گروه سنی سالمندان قرار خواهند گرفت.
رییس مجلس: با تصویب این قانون منافع خانوادهها در اولویت قرار گرفته است. در این قانون خانوادهها در اولویت تسهیلات مسکن، مشوقهای اقتصادی، تسهیلات آموزشی و شغلی قرار میگیرند