به گزارش مهر، محمدباقر نوبخت، رییس سابق سازمان برنامهوبودجه در گفتوگویی ضمن تکذیب ادعای خالی بودن خزانه در ایام پایانی فعالیت دولت دوازدهم تاکید کرد که موضوع نامه منتشره، مربوط به موجودی یک ردیف خاص از بودجه بوده است.نوبخت توضیح داد: در دولت قبل تصمیم گرفته شد تا طرحهای عمرانی اولویتدار را که تا پایان عمر دولت دوازدهم قابل اتمام هستند، هرچه زودتر به سرانجام برسانیم تا طرحهای نیمهتمام کمتری باقی بمانند. برای این منظور ردیفی مختص طرحهای اولویتدار نزد خزانه در نظر گرفته شد.به گفته وی، مقرر شده بود پس از تایید اولویت طرحها ازسوی دستگاه مربوطه و با توافق رییسجمهور، از محل این ردیف، بودجه لازم تخصیص یابد. در همین راستا، در چهارماهه اول امسال قریب به ۶۴هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی هزینه شد.
نوبخت با اشاره به اینکه موجودی این ردیف اوایل مردادماه به اتمام رسیده بود، ادامه داد:
از همین روی آقای رییسجمهور در پاسخ به درخواست تخصیص بودجه برای تکمیل و بهرهبرداری از پروژه آبیک، مرقوم فرمودند که موجودی این ردیف به پایان رسیده است.رییس پیشین سازمان برنامهوبودجه کشور با تاکید بر اینکه خزانه در پایان دولت دوازدهم خالی نبوده، یادآور شد: خزانه ورودی مستمر دارد و هر روز در آن مبالغی تجمیع میشود. این بدان معناست که خزانه هیچوقت خالی نمیشود. حتی اگر چنین ادعای محالی صحت داشت، پس چطور طی سهماه گذشته حقوق ازسوی دولت جدید پرداخت شده است.در روزهای اخیر این دومینبار است که مکاتبات و گزارشهای منتسب به «دولت و سازمان برنامه در دولت قبلی» منتشر میشود که یکبار به غلط و برخلاف همه محاسبات و اصول اقتصادی ادعای رسیدن قیمت دلار به چند صدهزار تومان را مطرح میکنند و یکبار برخلاف واقعیت موجود و متناقض با اظهارات مقامات اقتصادی دولت، از خزانه خالی سخن به میان میآورند.
انتشار چنین گزارشها و نامههایی آن هم در بحبوحه مذاکرات و در شرایطی که مردم و بهویژه فعالان اقتصادی به برنامهها و تدابیر اقتصادی دولت رئیسی چشم امید بستهاند و انتظارات تورمیشان قدری تعدیل شده، بسیار تردیدبرانگیز است و از انگیزههایی نادرست که قصد ضربه به مصالح ملت و کشور را دارد، حکایت دارد. انگیزههایی که از طرفی بهدنبال ارسال سیگنال ضعف به دشمن برای اعمال تحریمهای بیشتر و از طرفی بهدنبال ناامید کردن مردم و فعالان اقتصادی است.در سوالبرانگیز بودن این نامه همین بس که علاوه بر ادبیاتی عجیب و فقدان مهر محرمانه، نشان میدهد گویا رییس سازمان برنامهوبودجه کشور از وضعیت خزانه مطلع نیست و باید رییسجمهور وضعیت خزانه را به وی اعلام کند، حال آنکه علیالقاعده این رییسجمهور است که وضعیت خزانه را از رییس سازمان برنامهوبودجه خود استعلام میگیرد!